Kostka mikrofonu

Nawigacje satelitarne GPS.
Awatar użytkownika
Fusz123
Nowy Klubowicz
Posty: 78
Imie: Paweł
Auto: Mercedes-Benz C180
Silnik: C180 Kompressor 143km
Kolor: 693 Travertine Beige
Lokalizacja: Radlin

Kostka mikrofonu

Postautor: Fusz123 » 22 lut 2016, 23:32

Witam
Mam pytanie, czy w Stilonach przed 2004 rokiem dokładali tą białą wtyczkę z mikrofonu (ta co się zaciska) co wchodzi do Navi ??? Ja Navi nie miałem, a mam kabelek nad lampką oświetlenia do tego mikro. Gdzie szukać jeszcze tej kostki??? Może jest schowana tak jak wtyczka od tempomatu, tak jak pisali tutaj koledzy ??? Może jest za licznikiem dołączona??? Licznik ciężko jest mi wyjąć, nie chce czegoś połamać. Z góry dziękuję za odp. Pozdro :) :)

Awatar użytkownika
Poluś
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1119
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schumacher
Silnik: 1,9 MJTD
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6176
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: Poluś » 23 lut 2016, 08:41

Jak nie ma navi to nie ma wtyczki do podłączenia mikrofonu do navi, jeszcze się z tym nie spotkałem. Wtyczka do mikrofonu w podsufitce bardzo często jest, ale się kończy wiązka przy skrzynce z bezpiecznikami.

Awatar użytkownika
Fusz123
Nowy Klubowicz
Posty: 78
Imie: Paweł
Auto: Mercedes-Benz C180
Silnik: C180 Kompressor 143km
Kolor: 693 Travertine Beige
Lokalizacja: Radlin

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: Fusz123 » 23 lut 2016, 11:32

No to nie mam co szukać. Dzięki Poluś. Ostatnio odciąłem taką wtyczkę od Alfy Romeo 147 na szrocie co stała i pasuje do mojego radia. Nie miała Navi a wtyczka była. Udało mi się wtedy dorwać z niej tempomat za darmo :) :) :) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Poluś
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1119
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schumacher
Silnik: 1,9 MJTD
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6176
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: Poluś » 23 lut 2016, 20:18

No w alfie zdarzają się takie rzeczy, w stilo się nie spotkałem. Jak masz wtyczkę to teraz tylko dołożyć kabla i przy słupku szukaj wtyczki białej z kablami, pomarańczowo- biały i niebiesko biały, o ile dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
Fusz123
Nowy Klubowicz
Posty: 78
Imie: Paweł
Auto: Mercedes-Benz C180
Silnik: C180 Kompressor 143km
Kolor: 693 Travertine Beige
Lokalizacja: Radlin

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: Fusz123 » 23 lut 2016, 20:37

Ok dzięki Poluś. Byda mioł czas to sie za to wezna :) :) :)

mareknoda
Nowy Klubowicz
Posty: 106
Imie: Łukasz
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: mareknoda » 02 kwie 2016, 19:25

Fusz123 pisze:Witam
Mam pytanie, czy w Stilonach przed 2004 rokiem dokładali tą białą wtyczkę z mikrofonu (ta co się zaciska) co wchodzi do Navi ??? Ja Navi nie miałem, a mam kabelek nad lampką oświetlenia do tego mikro. Gdzie szukać jeszcze tej kostki??? Może jest schowana tak jak wtyczka od tempomatu, tak jak pisali tutaj koledzy ??? Może jest za licznikiem dołączona??? Licznik ciężko jest mi wyjąć, nie chce czegoś połamać. Z góry dziękuję za odp. Pozdro :) :)


A do czego chcesz wykorzystać?, ja próbowałem fabryczny mikrofon wykorzystać do nowego radia, ale jakość była marna, lutowałem z duża starannością, ostatecznie pociągnąłem w to miejsce nowy oryginalny mikrofon z radia i jest ok :), a przewody z mikrofonu wykorzystam chyba do ładowania rejestratora jazdy.

Awatar użytkownika
Fusz123
Nowy Klubowicz
Posty: 78
Imie: Paweł
Auto: Mercedes-Benz C180
Silnik: C180 Kompressor 143km
Kolor: 693 Travertine Beige
Lokalizacja: Radlin

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: Fusz123 » 02 kwie 2016, 22:01

Myślałem o mikrofonie żeby dołożyć ale nie mam czasu. Prędzej przygarnę czujki z alarmu :) :)

mareknoda
Nowy Klubowicz
Posty: 106
Imie: Łukasz
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: mareknoda » 04 kwie 2016, 09:01

Fusz123 pisze:Myślałem o mikrofonie żeby dołożyć ale nie mam czasu. Prędzej przygarnę czujki z alarmu :) :)


Ja montowałem mikrofon godzinkę (a robiłem to pierwszy raz w Stilo), razem z antena GPS i "+" po stacyjce. Odkręciłem licznik (ale bez wyciągania), lekko go odchyliłem że wsadzić tylko rękę. Moja trasa wygląda tak:
- mikrofon kabel leci za licznikiem w stronę lewego słupka, dalej słupkiem, schowany w podsufitce aż do lusterka.
- antena GPS podobnie tylko od słupka na środek deski, między szybą, a deską jest mała szczelina, kabel fajnie się tam chowa.
- "+" po stacyjce podobnie tylko z licznika w stronę bezpieczników i dalej na przewody przy kierwonicy.

To przeciągania przyda się chwywak, oraz sznurek do przeciągania.

Awatar użytkownika
jojo
Nowy Klubowicz
Posty: 150
Imie: Tomek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 115KM
Kolor: wiśniowy
Lokalizacja: Chorzele

Kostka mikrofonu

Postautor: jojo » 24 kwie 2017, 10:25

Odgrzeję kotleta bo potrzebna pomoc. Mianowicie "dorobiłem" sobie zestaw navi do Stilona z 2002 roku gdzie fabrycznie był kaseciak. Kupiłem Ori nawi + zegary Abarth za 200pln :8 I po zrobieniu dodatkowego plusa, zosiowaniu itp "wszystko" działa. Dołożyłem ori antenę FM/GS/GPS i został mi mikrofon do wpięcia. Kupiłem ori z obudową i u siebie w lampce miałem kostkę do podpięcia. Problem zaczyna się teraz, gdyż nie mogę zlokalizować drugiego końca tej wiązki. Przy bezpiecznikach nie mam żadnej wolnej kostki (białej??) Nie chcę zdejmować całej dechy aby szukać tego. Zdjąłem osłonę lewego słupka i mam tam jakąś ori wiązkę i jeden kabelek od dokładanej czujki ruchu. Wchodzi to do wnętrza dechy. Pomocy :)
RK Fan

mareknoda
Nowy Klubowicz
Posty: 106
Imie: Łukasz
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle

Kostka mikrofonu

Postautor: mareknoda » 16 cze 2017, 07:39

jojo pisze:Odgrzeję kotleta bo potrzebna pomoc. Mianowicie "dorobiłem" sobie zestaw navi do Stilona z 2002 roku gdzie fabrycznie był kaseciak. Kupiłem Ori nawi + zegary Abarth za 200pln :8 I po zrobieniu dodatkowego plusa, zosiowaniu itp "wszystko" działa. Dołożyłem ori antenę FM/GS/GPS i został mi mikrofon do wpięcia. Kupiłem ori z obudową i u siebie w lampce miałem kostkę do podpięcia. Problem zaczyna się teraz, gdyż nie mogę zlokalizować drugiego końca tej wiązki. Przy bezpiecznikach nie mam żadnej wolnej kostki (białej??) Nie chcę zdejmować całej dechy aby szukać tego. Zdjąłem osłonę lewego słupka i mam tam jakąś ori wiązkę i jeden kabelek od dokładanej czujki ruchu. Wchodzi to do wnętrza dechy. Pomocy :)


Pożycz od kogoś wykrywacz do kabli radiowy:), ja mam taki do sieci, szybko zlokalizujesz przewód.

Awatar użytkownika
jojo
Nowy Klubowicz
Posty: 150
Imie: Tomek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 115KM
Kolor: wiśniowy
Lokalizacja: Chorzele

Kostka mikrofonu

Postautor: jojo » 16 cze 2017, 20:08

Sprawa już od jakiegoś czasu ogarnięta w innym temacie ;)
RK Fan

dj domin1
Nowy Klubowicz
Posty: 10
Imie: Damian
Auto: Stilo 1.9 jtd 3D
Silnik: Narazie 115
Kolor: Srebrny

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: dj domin1 » 23 gru 2018, 17:17

Witam. Mam pytanko, w które piny w tej białej wtyczce ma być podłączony mikrofon. Mam wtyczkę z kawałkiem kabli i mikrofon osobno. A w samochodzie nie widziałem wtyczki koło lampki w podsufitce.

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 253
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=17387&p=205911#p205911
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: czarny » 23 gru 2018, 20:33

pin 9 i 18
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2762
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: ryan_cooper5 » 06 sty 2019, 11:51

czarny pisze:pin 9 i 18

Cześć, to jest rozumiem schemat bialego gniazda w cn+, tak?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2208
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: pio075 » 06 sty 2019, 12:30

ryan_cooper5 pisze:
czarny pisze:pin 9 i 18

Cześć, to jest rozumiem schemat bialego gniazda w cn+, tak?

Tak piny 9 i 18 to piny we wtyczce CN+, we wtyczce przy słupku mic jest na pinach odpowiednio 10 i 11.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2762
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: ryan_cooper5 » 06 sty 2019, 12:34

dzięki. Domyślam się że panel do odbierania i kończenia rozmów (ten montowany przy lampce) też się tam podłącza?
Mówisz o słupku od pasażera? Mam zamiar przerzucić swoje cn+ do drugiego Stilo bo posiada chyba większość instalacji, chciałbym w nim wykorzystać cn+ jak tylko się da :)

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2208
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: pio075 » 06 sty 2019, 12:39

Kostka z mic jest przy słupku kierowcy - taka dość szeroka kostka.
Panel z czerwoną i zieloną słuchawką jest do viesteona z dodatkowym modułem BT, do CN+ panel na górze albo nie ma żadnych przycisków (sam mikrofon), albo jest wyposażony w pstryczki do alarmu lub pokrętło skywindow jeśli ktoś posiada.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2762
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Kostka mikrofonu

Postautor: ryan_cooper5 » 06 sty 2019, 12:46

dzięki. Szczerze niemal byłem pewien ze przyciski tel zadzialają w cn+ ale dzisiaj znalazlem info że jednak nie. Muszę zobaczyć w drugim Stilo czy jest ta wtyczka bo w moim chyba nie kojarzę. A panele na górę koło lampki mam chyba ze 4 różne w garażu, oprócz sterowania telefonem :D
Dzięki za info.
Posiadasz może informację do czego są pozostałe piny w bialej kostce?



Wróć do „GPS”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości