Następca bravo fiat stilo 1.6 16v
-
- Imie: Tomasz
- Auto: Stili
- Silnik: 1.6
Następca bravo fiat stilo 1.6 16v
Witam! Chciałem pokazać swój samochod.Stilo zastąpiło bravo z 95roku które było w świetnym stanie ale mi go robili. Stilo kupiłem z pękniętym rozrządem. Jestem mechanikiem sam naprawiłem. Rok 2002 przebieg 200000 silnik 1.6 fiata. Dołożyłem felgi i wydech z bravo. Na lato mam 17 też z bravo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Imie: Michał
- Auto: Fiat Stilo MW 2003r.
- Silnik: 1.9 JTD 115km
- Kolor: pistacjowy :)
Re: Następca bravo fiat stilo 1.6 16v
Czy tylko mi się wydaje, że kierownica z kolumną wygląda, jakby nie była z tego auta? 

- Tomi
- Imie: Tomek
- Auto: SAABOLOT
- Silnik: 1.4
- Kolor: NR 170
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=5125
Tylko Tobie 

- ScroX
- Imie: Michał
- Auto: Stilo
- Silnik: 1,9 JTD 115 km
Faktycznie ta kierownica przypomina te które były w bravo/brava bo sam taką śmigałem , ale to pewnie wina zdjęcia 

-
- Imie: Piotr
- Auto: STILO 5d
- Silnik: JTD 1.9 80 2002
- Kolor: błękit
Micho pisze:Czy tylko mi się wydaje, że kierownica z kolumną wygląda, jakby nie była z tego auta?
To przez zdjęcie. Mam Stilo w takim samym kolorze 2002 rok JTD i jest taka sama kierownica jak u kolegi
- pio075
- Imie: Piotrek
- Auto: Stilo 5D
- Silnik: 1.6 16V 103KM
- Kolor: Bordeaux Old Rose
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
ScroX pisze:Faktycznie ta kierownica przypomina te które były w bravo/brava bo sam taką śmigałem , ale to pewnie wina zdjęcia
Z której strony ona przypomina tą Bravo/Brava? Bo poza tym że jest okrągła i ma trzy ramiona nie widzę innych podobieństw. Tak wyglądają kierownice w Bravo/Brava:

No ja nie widzę podobieństw

A co do kiery z innego auta - przyjrzyjcie się u siebie panowie i zobaczycie że plastik na kolumnie ma nieco inny odcień niż deska, podobnie w przypadku kierownicy z tworzywa (nie obszytej skórą) odcień wieńca różni się od odcienia poduszki po latach

-
- Imie: Tomasz
- Auto: Stili
- Silnik: 1.6
To tylko zdjęcie normalnie jest.
- paveu
- Imie: Paweł
- Auto: Fiat Stilo MW Uproad
- Silnik: 1,9 JTD 115kM
- Kolor: Grigio Tecno vr
W bravo/brava jest inna kierownica.Nawet manetka od kierunku widać,że ze Stilo.
-
- Imie: Maniek
- Auto: Stilo uproad 06
- Silnik: 120CV
ciekawa konfiguracja , ma esp lub przynajmniej asr bo ma guzik , a kiera plastik bez guzików
- pio075
sedici pisze:ciekawa konfiguracja , ma esp lub przynajmniej asr bo ma guzik , a kiera plastik bez guzików
Co w tym dziwnego? To 2002 rok wtedy ASR z MSR był standardem (chyba nawet we wszystkich wersjach jeśli mnie pamięć nie myli) dopłaty wymagało ESP. Za to kierownica w skórze dopłaty wymagała podobnie jak sterowanie

- ryan_cooper5
- Imie: Krystian
- Auto: Fiat Stilo
- Silnik: 1.9 JTD 115 km
- Kolor: Orione Grey
- Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
100% ze ma wtyczke pod tempomat, pod ksenon i wystarczy wymienic kiere na ta z guzikami i zwijak na multi bez ciagniecia kabli do radia zeby bylo sterowanie.
- czarny
- Imie: Mateusz
- Auto: Stilo 3D / Stilo MW
- Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
- Kolor: 408/b / 632
- Kontaktowanie:
Re: RE: Re: Następca bravo fiat stilo 1.6 16v
Pod multi niekoniecznie, mam 3D '02 dynamic i MW '04 dynamic, w obu musiałem ciągnąć zasilanie i can do taśmy. Pod tempomat i xenon było w obu. W MW znalazła się nawet instalacja pod grzane fotele :-)ryan_cooper5 pisze:100% ze ma wtyczke pod tempomat, pod ksenon i wystarczy wymienic kiere na ta z guzikami i zwijak na multi bez ciagniecia kabli do radia zeby bylo sterowanie.
Na krótką chwilę miałem kiedyś 5D '02 dynamic, z polskiego salonu, w nim nie było żadnych dodatkowych wtyczek :-)
- ryan_cooper5
No ja mam 5d 2002 jtd i nie mam NIC. Narzeczona ma 3d 1.6 2002 i ma wszystkie instalacje. Poza tym golas z esp więc tu pewnie bedzie tak samo bo zgadza sie rok, nadwozie i silnik
sam jestem ciekaw 

- pio075
ryan_cooper5 pisze:100% ze ma wtyczke pod tempomat, pod ksenon i wystarczy wymienic kiere na ta z guzikami i zwijak na multi bez ciagniecia kabli do radia zeby bylo sterowanie.
Niestety nie jest to w żaden sposób powiązane - można mieć bogatą wiązkę kabiny i jednocześnie gołą wiązkę deski rozdzielczej (dwie osobne wiązki) co oznacza że mamy wtyczki do PDC, tempomatu itp. a do multikiery kable nie idą

- ryan_cooper5
no dobra, to 80%
ogólnie z tego roku spotkałem się z więcej 1.6 w budzie 3d które miały wiązki. gorzej z 5d i dieslami z tego co zauważyłem
myślałem że 1.6 tak w większości mają

-
- Imie: Maniek
- Auto: Stilo uproad 06
- Silnik: 120CV
moim zdaniem najlepsze wypasy miały roczniki 2003 na niemcy , sam miałem wcześniej wagona dynamit z rynku niemieckiego (wklejka w bagażniku zawsze pokazuje na jaki rynek ) , i miałem wszystkie wiązki chyba , pod ksenon, pod podgrzewanie dysz spryskiwaczy , tempomat , w lampce sufitowej jakieś dodatkowe wtyczki , pod fotelami chyba pod podgrzewanie ,
teraz mam polift 06 i o dziwo miał pod tempomat i kabelek do światełka w daszku przeciwsłonecznym , ale np w suficie już żadnych kabli nie ma
teraz mam polift 06 i o dziwo miał pod tempomat i kabelek do światełka w daszku przeciwsłonecznym , ale np w suficie już żadnych kabli nie ma