Rodzaje fabrycznego audio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4150
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: Stig » 13 gru 2015, 19:21

jak wyciągnąć płytke gdy navi nie chce oddać ?
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1474
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: siwy1296 » 13 gru 2015, 20:19

U mnie oddawała i chowała. Wtedy pomogło wyłaczenie zapłonu i zamknięcie auta. Spróbuj może aku odpiąć na chwile.

Wysłane z telefonu za pomocą TapaTalka.

Awatar użytkownika
Szy3ki
Klubowicz
Posty: 862
Imie: Sławomir
Auto: ----------
Silnik: ----------
Kolor: ----------

Re: Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: Szy3ki » 13 gru 2015, 20:40

Nieporównywalnie lepiej gra Radio mp3 + oryginalny sub niż CN+ i sub ;)
"Nie jeżdze szybciej , niż lata mój Anioł Stróż"

Awatar użytkownika
Patrick345
Nowy Klubowicz
Posty: 59
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 140km
Kolor: 632
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12376
Lokalizacja: Głowno

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: Patrick345 » 17 sty 2017, 19:50

Ostatnio spotkałem w stilo coś na wzór nawigacji, miał ktoś z tym doczynienia?
Obrazek

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2642
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: ryan_cooper5 » 17 sty 2017, 19:53

ja widziałem jedynie na internetach :D chyba mało tego jest, jakiś taki ulep
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 19:55 przez ryan_cooper5, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 215
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Re: Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: czarny » 17 sty 2017, 19:53

Nawigacja connect nav.
Nawigacja z kolorowym wyświetlaczem to connect nav+

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1998
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: pio075 » 17 sty 2017, 21:39

ryan_cooper5 pisze:Qr Bbpost chyba mało tego jest, jakiś taki ulep

Zwykły Connect Nav bez plusa ;) Funkcjonalność w sumie podobna tylko ekran mniejszy, no i strasznie biednie z nim wygląda :P

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2642
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: ryan_cooper5 » 17 sty 2017, 21:42

no ale z tym że mało tego chyba mam rację :D w realu chyba nie widziałem

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1998
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: pio075 » 17 sty 2017, 21:53

No mało bo raczej jak już ktoś zostawiał w salonie kilka tysięcy złotych za nawigację to dorzucał do bajeranckiego ekranu :P

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2642
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: ryan_cooper5 » 17 sty 2017, 22:00

kurcze zastanawiam się czy nie wymienić swojego nieoryginalnego radia na cn+. Tylko fajnie jakby się dało zrobić tak, że po podaniu napięcia ekran przełącza się na video, tak jak mam w dotychczasowym radiu...

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 215
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: czarny » 17 sty 2017, 22:09

Jest na forum temat o dorobieniu wejścia wideo w cn+. Dwa przekaźniki i masz przełączanie sygnału po podaniu napięcia :)

Awatar użytkownika
MyLifebeLike
Klubowicz
***
Posty: 688
Imie: Krzysiek
Auto: Było Stilo jest AR 159 SW
Silnik: 1.9 JTDm 16 V
Kolor: Black
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7464
Lokalizacja: Rudnik Mały/Częstochowa

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: MyLifebeLike » 17 sty 2017, 22:10

ryan_cooper5 pisze:Qr Bbpost kurcze zastanawiam się czy nie wymienić swojego nieoryginalnego radia na cn+. Tylko fajnie jakby się dało zrobić tak, że po podaniu napięcia ekran przełącza się na video, tak jak mam w dotychczasowym radiu...


Czy chodzi ci o coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=lh2YYztQncY potrzeba CN+ i zmieniarkę cyfrową żeby puścić dźwięk. Jak wszystko podłączysz znajdziesz na forum bo dodałem tutorial z wzorem płytki i całym podłączeniem.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2642
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Rodzaje fabrycznego audio

Postautor: ryan_cooper5 » 17 sty 2017, 22:24

W obecnym radiu mam DVB-T ale nawet nie używam :) Mam u siebie kamerę cofania, moje obecne radio ma dodatkowy przewód, podłączyłem do niego 12V z przewodu zasilającego światła wsteczne. W momencie włączenia wstecznego obraz radia przełącza się na kamerę a w radiu dalej gra wybrana stacja bądź utwór. I jak się domyślam w cn+ nie da się takiego czegoś zrobić, nawet po ingerencji w elektronikę radia



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości