Radio wytarte guziki

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
WojtekStilo
Nowy Klubowicz
Posty: 41
Imie: Wojtek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,9jtd
Kolor: Grafitowy
Lokalizacja: Kämpfelbach

Radio wytarte guziki

Postautor: WojtekStilo » 17 lut 2015, 08:37

Obrazek


Mam wytarte guziki w radiu da sie cos z tym zrobic ?Wymienic te guziki ? czy sa jakies sposoby na doprowadzenia tego zeby jakos to wygladalo :?: :?:

Awatar użytkownika
Qu3ntin
Klubowicz
Posty: 600
Imie: Damian
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 JTDm 140 KM
Kolor: Grigio Orione VR (675)
Prezentacja auta: qu3-stilo-1-9-mjtd-140km-t11731.html
Lokalizacja: Serock/Legionowo (WL)

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Qu3ntin » 17 lut 2015, 08:42

Zostala chyba tylko wymiana na nowe, bo zeszlo juz malowanie z nich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomi
Administrator
Posty: 3291
Imie: Tomek
Auto: SAABOLOT
Silnik: 1.4
Kolor: NR 170
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=5125
Lokalizacja: WWL Radzymin

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Tomi » 17 lut 2015, 09:03


ipman1
Posty: 974
Imie: 123
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 16V 103KM LPG

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: ipman1 » 17 lut 2015, 11:08

Jakby ktoś z forumowiczów miał drukarkę 3D można by było je zrobić. Albo spróbować hydrografiki tylko nie wiem czy na takich małych elementach robią.

Awatar użytkownika
EdaCzk
Nowy Klubowicz
Posty: 19
Imie: Eryk
Auto: stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Czerwonak

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: EdaCzk » 17 lut 2015, 22:28

dzis robia wyszystko poszukaj kogos kto robi naklejki na wzor albo cos.... polecam allegro tam jest tego wuchte :P

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Mati » 18 lut 2015, 06:51

Pisałem do gościa co Tomi podesłał i narazie zero odzewu. Jakby ktoś coś ogarnął to dajcie znać ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
WojtekStilo
Nowy Klubowicz
Posty: 41
Imie: Wojtek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,9jtd
Kolor: Grafitowy
Lokalizacja: Kämpfelbach

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: WojtekStilo » 28 lut 2015, 14:00

A mozna gdzies dostac nowe?

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4150
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Stig » 28 lut 2015, 14:14

tak w aso, tyle że płacisz ok 15tyś zł (wg epera) i gratis dostajesz navi ;D

znaczy sie ni ma :P
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

ipman1
Posty: 974
Imie: 123
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 16V 103KM LPG

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: ipman1 » 28 lut 2015, 17:10

Ale jak ktoś ma drukarkę 3d to może zrobić identyczne i z plastiku czarnego który się nie będzie wycierał.

Awatar użytkownika
Tosterkovsky
Starszy Klubowicz
Posty: 1213
Imie: Piotr
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 JTD (85 Kw 115 PS)
Kolor: 841/A (Nero Moire' VR.)
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6364
Lokalizacja: Mazowsze
Kontaktowanie:

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Tosterkovsky » 28 lut 2015, 18:54

Nie sądzę by aż tak ładne się udało z prześwitującym plastikiem ;)
Obrazek

Fabbrica Italiana di Automobili Torino

Obrazek

ipman1
Posty: 974
Imie: 123
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 16V 103KM LPG

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: ipman1 » 28 lut 2015, 19:13

Są różne rodzaje plastiku do drukarek 3d nie tylko przeźroczyste. można tworzyć z typowo czarnego plastiku.

Awatar użytkownika
Tosterkovsky
Starszy Klubowicz
Posty: 1213
Imie: Piotr
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 JTD (85 Kw 115 PS)
Kolor: 841/A (Nero Moire' VR.)
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6364
Lokalizacja: Mazowsze
Kontaktowanie:

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Tosterkovsky » 28 lut 2015, 19:21

Tak, ale masz tam prześwitujące światło. Problem może być w tym, że nie będzie świeciło się jak inne przyciski w aucie ;)
Obrazek

Fabbrica Italiana di Automobili Torino

Obrazek

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: FumFelos » 28 lut 2015, 19:27

Owszem są różne typy tworzyw do drukarek 3D. Dajmy na to, że przekażesz wszystkie wymiary poszczególnych przycisków konkretnemu konstruktorowi, który zaprojektuje je w cadzie. Na drukarce później ustawisz najdokładniejszy tryb, to i tak te przyciski raczej gładkie nie będą (nie w takim stopniu jak po wtrysku w formie) po takim wydruku. Będziesz każdy szlifował a następnie malował? To już lepiej chyba pomalować te co masz teraz i zastanowić się co zrobić, żeby światło było widoczne.

Awatar użytkownika
EdaCzk
Nowy Klubowicz
Posty: 19
Imie: Eryk
Auto: stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Czerwonak

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: EdaCzk » 02 mar 2015, 20:25

Drukarka 3d raczej tu zastosowania nie ma... chyba ze se nowa navi wydrukujesz :D Demontowal ktos z was juz te guziki?Da sie je wyciagnac bez lamania? bo moje nie sa jeszcze wytarte i wpadlem na pomysl, zeby je pomalowac bezbarwnym lakierem :)

Awatar użytkownika
Poluś
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1109
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schumacher
Silnik: 1,9 MJTD
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6176
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Poluś » 02 mar 2015, 23:37

EdaCzk pisze:Demontowal ktos z was juz te guziki?Da sie je wyciagnac bez lamania? bo moje nie sa jeszcze wytarte i wpadlem na pomysl, zeby je pomalowac bezbarwnym lakierem :)


Ja już wielokrotnie demontowałem i jest to dość łatwa sprawa. Ale moim zdaniem nie ma sensu ich malować, ja od 3 lat mam te same guziki i zero zadrapań, przetarć . Są jak nowe.

Awatar użytkownika
WojtekStilo
Nowy Klubowicz
Posty: 41
Imie: Wojtek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,9jtd
Kolor: Grafitowy
Lokalizacja: Kämpfelbach

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: WojtekStilo » 05 mar 2015, 08:44

Bo ty szanujesz a u mnie poprzedni wlasciciel gryzl to z nudow w korku chyba :/

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Radio wytarte guziki

Postautor: Zawaś » 04 cze 2017, 21:35

Panowie ktoś opanował jakiś sposób na te przyciski? Rysy i zdrapaną farbę? Strasznie to szpeci radio.
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Radio wytarte guziki

Postautor: Zawaś » 15 cze 2017, 18:27

?
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Blaviken
Nowy Klubowicz
Posty: 16
Imie: Marek
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170HP
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Blaviken » 05 sty 2018, 14:01

odgrzeję - wyjąłem przyciski i zmyłem gumę (pasta do mycia rąk z trocinami) przy ostrożnym myciu schodzi to klejące się badziewie i zostaje biała farba podkładowa. dalej wygląda średnio ale jest lepiej. Nie można używać żadnej szczotki/gąbki do naczyń/ czegokolwiek twardego bo zejdzie podkład. Wada - w nocy nie widać napisów na przyciskach.

https://youtu.be/sE--Y-bLt5w po umyciu

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 208
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: czarny » 05 sty 2018, 15:52

Teraz daj na to czarny mat i będzie OK, też nie będzie napisów, ale wyglądało będzie lepiej :-) ktoś tu na forum już tak zrobił

Blaviken
Nowy Klubowicz
Posty: 16
Imie: Marek
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170HP
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: Radio wytarte guziki

Postautor: Blaviken » 05 sty 2018, 21:51

w dzień widać, robiłem to zaraz po kupnie, wtedy jeszcze nie pamiętałem który przycisk jest od czego ;D



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości