Bravo by Dawid

W tym dziale opisujemy jakie auto zastąpiło Stilo
Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 02 lis 2014, 15:49

Mam nadzieję że mnie nie zbanujecie wszak to nie jest Stilo.Ale skoro się zarejestrowałem to i przedstawie swoje wozidło. Od ponad roku użytkuje Bravolota.Auto z 2008 roku z silnikiem 1.9 8V DPF na pokładzie.Przez rok użytkowania auto przeszło małą metamorfozę.Silnik dostał nową mapę na ok 160 km i 340 Nm.Założyłem InstantNav,wymieniłem całe wnętrze na takie ze sporta-w serii auto było w pakiecie Dynamic.Dołożone są lotka i progi ze sporta.Wymieniłem felgi na 18".W serii było 17.Jako że została podniesiona moc,więc by móc godziwie hamować wpadły na przód 4 tłoki Brembo.To tak po krótce.Wiekszych i mniejszych modyfikacji było sporo i na tym na pewno się nie skończą bo plany mam cały czas :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 lis 2014, 15:49 przez Tito_Zam, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesione. Prawidłowy dział na Twoje auto to " Inne "

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1448
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mati » 02 lis 2014, 16:51

Jaki jest sens logowania się na forum stilacza brawem? Widzę że dziś sie zalogowałeś poraz 1 więc nie wiem o co kaman... :cool:
Obrazek

Awatar użytkownika
KurczaK
Nowy Klubowicz
Posty: 95
Imie: Maciej
Auto: Stilo 3 porte
Silnik: JTD 115 HP
Kolor: Azzurro Polare
Lokalizacja: Kalisz

Re: Bravo by Dawid

Postautor: KurczaK » 02 lis 2014, 17:04

Może Kolega chce też kupić Stilo ?
Fajny Bravolot. :)

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 02 lis 2014, 17:21

Kiedyś owszem chciałem.Jaki powód?Kaprys...A tak na poważnie można tu znaleźć kilka ciekawych informacji.

Awatar użytkownika
adi_164
Zasłużony Klubowicz
Posty: 398
Imie: Adrian
Auto: Audi A6
Silnik: 1.9 TDI 161 KM
Kolor: granatowy
Prezentacja auta: audi-a6-avant-kombi-adi-164-t11138.html
Lokalizacja: Maków Podhalański

Re: Bravo by Dawid

Postautor: adi_164 » 02 lis 2014, 18:12

nie każdy rozumie że fiaty są podobne. a twoje bravo jest bardzo fajne. szerokości

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4105
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Stig » 02 lis 2014, 18:30

Bravo bazuje na Stilo, a nawet mysle ze technologicznie Bravo II to w ok 70% Stilo :]

Z czego te heble? z adapterami ?
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 02 lis 2014, 18:43

Z 500 Abarth.Tak z adapterami.Ale adaptery fabryczne Brembo a nie jakaś wydumka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bonk19
Nowy Klubowicz
***
Posty: 209
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9JTD ładny^^
Kolor: GRIGIO STEEL 647
Lokalizacja: Podkarpeckie/ Lubaczów

Re: Bravo by Dawid

Postautor: bonk19 » 02 lis 2014, 19:51

świetnie się prezentuje :) a moim następnym wozidłem ma być bravo II
Jazda STILO = jedna wielka niekończąca się przygoda |No EGR Club|

Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5169
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mazi » 03 lis 2014, 07:40

dawid pisze:Z 500 Abarth.Tak z adapterami.Ale adaptery fabryczne Brembo a nie jakaś wydumka.
Możesz coś szerzej o tym napisać. Jaki rozstaw mają dziury mocujące zacisk ??
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 03 lis 2014, 11:17

Zakupiłem je jako nowe.Były fabrycznie zapakowane.Adaptery były już przy zaciskach.Nie mierzyłem nigdy rozstawu śrub.Montaż odbył się p&p.Bez żadnych przeróbek.Jedyną zabawą było odpowietrzanie-przy każdym zacisku są dwa odpowietrzniki.Zaciski pracują na tarczach 305x28.Nie ma porównania do serii.Pierwsze hamowania wyglądały tak że bolały ręce od zapierania się w kierownice ;)
No i nie obeszło się bez dystansów.Na przodzie jest +15 gdyż fabryczna felga tarła o zacisk.Tak to wygląda na piaście.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5169
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mazi » 03 lis 2014, 12:45

A cena ?? Pewno powalająca.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 03 lis 2015, 09:00

Hehe...Owszem.Marzą mi się jeszcze do kompletu tarcze pływające.Może kiedyś ;)

--------------------- Dodano: 03 lis 2015, 09:57 ---------------------

Ktoś mi tu zarzucił po co się rejestrowałem.Pisałem że chciałem kiedyś kupić Stilo.Los płata figle i właśnie jestem w trakcie poszukiwań jakiegoś rozsądnego multiwagona.Brawo oczywiście zostaje ze mną-nadal będzie modzone ;)
W międzyczasie wpadła kiera z 500 Abarth i stacja multimedialna na androidzie.

Awatar użytkownika
ziomal
Klubowicz
Posty: 310
Imie: Tomasz
Auto: Alfa Romeo 159 SW
Silnik: 2.4 JTDm 200 KM 400Nn
Kolor: nero oceano
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=14019
Lokalizacja: Przemyśl/Rzeszów/Gniezno/Singapur/Vanuatu/ . . .

Re: Bravo by Dawid

Postautor: ziomal » 03 lis 2015, 10:48

Mati pisze:Jaki jest sens logowania się na forum stilacza brawem? Widzę że dziś sie zalogowałeś poraz 1 więc nie wiem o co kaman... :cool:


czemu nie? ja nie posiadam Bravo, a jestem tam zalogowany. Część informacji się pokrywa, a część nie. Teraz mam Alfę tzn , że już tu nie zaglądać?

ja tam lubię to forum :alko:

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5169
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mazi » 03 lis 2015, 12:03

ziomal pisze:
Mati pisze:Jaki jest sens logowania się na forum stilacza brawem? Widzę że dziś sie zalogowałeś poraz 1 więc nie wiem o co kaman... :cool:


czemu nie? ja nie posiadam Bravo, a jestem tam zalogowany. Część informacji się pokrywa, a część nie. Teraz mam Alfę tzn , że już tu nie zaglądać?

ja tam lubię to forum :alko:
Oczywiście, że się zgadzam. Bravo to młodszy brat bliźniak stilo nie wiem w czym problem.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 03 mar 2016, 13:37

Z racji że idą święta Bravo dostanie nowe czarne lampy na przód :)Zostanie mi potem wymiana wypalonych halogenów (typowa przypadłość Bravo) i założenie do nich ledów.

--------------------- Dodano: 03 mar 2016, 14:37 ---------------------

Dawno nic się nie działo.Bravo sobie śmiga,robi kilometry,lampy nadal czekają na założenie i tak jak kiedyś wspominałem zakupiłem takie coś....

Obrazek
Tarcze Brembo 305x28 z pakietu esseesse.
Jeszcze musze dokupić przewody w stalowym oplocie zacznę kompletować big tył oparty na zacisku ze 159.Mam nadziej że efekt będzie powalający.

Awatar użytkownika
Qba
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1444
Imie: Marcin
Auto: STILO 3D
Silnik: JTD 115KM - 145KM
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 852#p45852
Lokalizacja: Wieluń, Konopnica

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Qba » 03 mar 2016, 18:50

To są tarcze pływające?

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 21 mar 2016, 17:51

Owszem

Galaxy

--------------------- Dodano: 10 mar 2016, 15:56 ---------------------

Przewody w oplocie zamówione.Dostawca to HEL. Kolor żółty oczojebny :).Zastanawiam się jakim płynem zalać układ.Może ktoś coś podpowie.Oczywiście montaż zostanie trochę odłożony w czasie.Muszę nazbierać troszkę groszy i skompletować big tył :)
Teraz po powrocie do domu w końcu założę na przód nowe-czarne lampy i nowe halogeny w których będą świecić H11 CREE 80W.

--------------------- Dodano: 21 mar 2016, 18:51 ---------------------

Dziś dzień dla auta.Pogoda w miarę pozwoliła więc w końcu na założenie doczekały się czarne lampy,nowe halogeny i żarówki led.
Do wnętrza wpadł ręczny z czerwoną nicią i taka sama gałka biegów i w końcu też wymieniłem wstrętny środkowy nawiew na czarny.
Najwyższa pora też założyc letnie obuwie i pomyśleć o jakimś myciu etc....Ileż można jeździć na stali ?? ;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5169
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mazi » 21 mar 2016, 17:54

Coraz ładniejsze to bravo więc :clap2: :clap: Szkoda tylko, że nie silnik 2.0
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 21 mar 2016, 18:03

To mi pojechałeś po tym co najbardziej mnie boli....;)

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5169
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Mazi » 21 mar 2016, 18:07

No nie miałem takiego zamiaru, ale tam samą mapą spokojnie robi się 200+ KM :D jakbym miał kiedyś kupować bravo to jak nie lubie diesli brałbym, tego. Bo lepsze to to niż 1.4 kosiarka xD
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

pepo
Moderator
Posty: 1128
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Bravo by Dawid

Postautor: pepo » 21 mar 2016, 18:42

Ja akurat mam takie 1.4t kosiarkę i powiem Ci ze ten kto nie jechał tym mówi ze kosiarka ale naprawdę to fajnie jeździ i się zbiera Stilo abarth dostaje zadyszki :) no ale dźwięku r5 niestety nie ma

Awatar użytkownika
Chomiszek
Nowy Klubowicz
***
Posty: 101
Imie: Kornel
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95KM
Kolor: BLU COSMOPOLITAN
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12713
Lokalizacja: Zabrze
Kontaktowanie:

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Chomiszek » 21 mar 2016, 19:26

Kolego pokaż no tą kierownice z 500' w Bravo :D

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 21 mar 2016, 19:30

Proszę Cię bardzo.Zegary też Abarth.Tu na zdjęcie jest jeszcze badziewny InstantNav.Teraz gra Android.
Kiera w pełni funcjonalna.Działają wszystkie funkcje z Blue&Me włącznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chomiszek
Nowy Klubowicz
***
Posty: 101
Imie: Kornel
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95KM
Kolor: BLU COSMOPOLITAN
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12713
Lokalizacja: Zabrze
Kontaktowanie:

Re: Bravo by Dawid

Postautor: Chomiszek » 21 mar 2016, 20:20

Supcio to wygląda :D Kumpel do Bravo II też chce sobie zamontować, a ja do Stilo kiere z Bravo :] Szkoda tylko że kierownica ok. 200 zł, a poduszka do niej już 300-500...

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Bravo by Dawid

Postautor: dawid » 21 mar 2016, 21:08

U mnie stara kiera z Bravo leży w kartonie i jak na początku myślałem o założeniu jej do Stilo to teraz jakoś jej nie widzę w tym wnętrzu.



Wróć do „Następca Stilo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości