Strona 13 z 16

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 17 lis 2015, 12:46
autor: Bartek_jno
Ja bym potrzebował zaślepkę do podłokietnika 3D. Jest jedna na allegro ale wydaje mi się, że dużo chce za nią.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 17 lis 2015, 14:25
autor: ipman1
ASO ale może być drogo.

A jak nie to www.fiat-lancia-alfa.pl dzwonić tam.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 17 lis 2015, 15:28
autor: krisbe
Zaślepka w ASO kosztuje ok 80 zł pytałem swego czasu..

Panowie a linki do skrzynie do 140KM faktycznie tylko w ASO za ponad 700zł komplet ?

Re: Odp: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 17 lis 2015, 21:49
autor: Stiłonisław
Kiedyś pytałem w sklepie z częściami do włoszczyzny o zaślepkę to uslyszałem cenę 45 zł. Kupiłem jednak używaną całkiem przypadkiem na OLX za 10 zł.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 18 lis 2015, 19:57
autor: pkcm7
Witam. Poszukuje zderzaka z miejscem na spryskiwacze do xenonów do Fiata Stilo wersja 3d. Ewentualnie czy jest sens przerobić zderzak podstawowy?

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 21 lis 2015, 17:51
autor: Kasia2887
Witam serdecznie wszystkich !
Potrzebuję lewy błotnik przedni kolor srebrny 647 do mojego kochanego stilacza ;( jeśli ktoś mógłby pomóc gdzie mogę takowy zakupić będę bardzo wdzięczna :)
Pozdrawiam!
Kaśka

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 21 lis 2015, 18:19
autor: ipman1
Zależy czy do 3D czy 5D bo są różne. http://allegro.pl/fiat-stilo-5d-zderzak ... 40136.html tu jest do 5d, ale uważam że lepiej kupić nowy i oddać do lakiernika.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 22 lis 2015, 09:58
autor: Kasia2887
Dziękuję za pomoc:) na lakierowaniu już się przejechałam, gdy miałam inne autko (bąble) Wolałabym znależć tai błotnik, ale wiem, że będzie ciężko :( Znalazłam na allegro kolor 698
http://allegro.pl/fiat-stilo-blotnik-pr ... 52138.html
Ja mam 647 myślicie, że różnica będzie znaczna ? Na moje oko wygląda jak mój, ale już sama nie wiem co lepsze... :/

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 22 lis 2015, 11:04
autor: ryan_cooper5
na srebrnym najbardziej widac różnicę odcieni... zależy ile chcesz na to przeznaczyć, ja osobiście jakbym nie znalazł w kolorze to bym kupił porysowany do przemalowania... i dobrego lakiernika :P

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 07:21
autor: kamalZ3
Kasia2887 pisze:Dziękuję za pomoc:) na lakierowaniu już się przejechałam, gdy miałam inne autko (bąble) Wolałabym znależć tai błotnik, ale wiem, że będzie ciężko :( Znalazłam na allegro kolor 698
http://allegro.pl/fiat-stilo-blotnik-pr ... 52138.html
Ja mam 647 myślicie, że różnica będzie znaczna ? Na moje oko wygląda jak mój, ale już sama nie wiem co lepsze... :/


Różnica będzie znaczna bo 698 to taki ciemny popiel a nie srebrny. Wiem z doświadczenia

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 14:32
autor: ipman1

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 15:34
autor: Stiłonisław
kamalZ3 pisze:Różnica będzie znaczna bo 698 to taki ciemny popiel a nie srebrny. Wiem z doświadczenia

Ciemny popiel? Aby na pewno? Tak wygląda 647 Grigio Steel:

Obrazek

A tak wygląda 698 Grigio Tecno VR:

Obrazek

Jak widać kolor 647 wpada w platynę, czyli odcienie zauważalnie się różnia.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 17:03
autor: kamalZ3
Obrazek
Może słabe zdjęcie ale lotka w 698 a auto 647

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 18:36
autor: Kasia2887
Dziękuje za zainteresowanie moim ubitym błotnikiem :) i wszystkie dobre rady :) Już się przekonałam, że 698 odpada. Dziękuję za przesłane zdjęcia, bardzo mi pomogły. Lotka 698 wygląda ciekawie w połączeniu z 647, ale błotnik to byłoby pokrzywdzenie tego samochodu :) Ciekawe jest to, że wszystkie srebrne stilacze wydawały mi się do tej pory takie same :))) Nie mam jakiegoś strasznego ciśnienia na ten błotnik, ale żal serduszko ściska gdy na niego patrzę, no cóż poczekam jeszcze trochę, a gdyby ktoś miał namiary na lewy przedni błotnik 3d, 647 będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich :) !

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 23 lis 2015, 22:35
autor: rafus74
Witam szukam i potrzebuje spryskiwacz reflektora prawego z zaślepką co do koloru zaślepki dobrze żeby był szary

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 02 gru 2015, 23:19
autor: pkcm7
Zderzak naprawiłem, więc nowego nie potrzebuje, ale pozostaje mi szukać spryskiwacza lewego reflektora wraz z zaślepką. Ewentualnie sama zaślepka.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 12 gru 2015, 22:11
autor: adas7
Potrzebuję pompkę do selespida, może ktoś ma, może zna zakład który je regeneruje. Nie chcę brać używki z alle, więc albo nowa, albo do regeneracji. Wiem, że jest temat odnośnie wymiany samych szczotek, ale chce to zrobić kompleksowo.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 13 gru 2015, 00:03
autor: ipman1

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 21 gru 2015, 21:01
autor: Stig
http://www.autospinki.sklepy24h.pl/inde ... aj=w_nazwa

poszukuje gum o takim kształcie (lub zbliżone) z tym że średnica wewnętrzna min. 50mm

ewentualnie cuś takiego z tworzywa

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 31 gru 2015, 14:59
autor: miketg
Cześć. Wyskoczył mi błąd w klimie B1927 czujnik zanieczyszczeń. Ktoś widział cokolwiek wie gdzie oprócz ASO dostać taki czujnik? Nie wiem czy opłaca się kupować używany.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 31 gru 2015, 18:27
autor: ipman1
Nie ma sensu, wyłącz czujnik fesem, ja tak zrobiłem bo dostanie sprawnego używanego i tak graniczy z cudem. Bo czujnik ma ograniczoną żywotność.

A tak po za tym i tak działał jak chciał ;)

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 31 gru 2015, 19:41
autor: miketg
W Mesie też idzie wyłączyć ten czujnik? Nawet nie wiem jak go wyłączyć w tym programie. Muszę pokopać żeby go poznać.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 31 gru 2015, 23:28
autor: ipman1
fes to mes. kiedys sie nazywał fes. w opcjach klimatyzacji. czujnik aqs albo czystości powietrza gdzieś to tam było.

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 31 gru 2015, 23:53
autor: mardt
ewentualnie ręcznie obieg zamykasz i już nie zmienia co chwile bo z uwalonym zamyka i otwiera co chwile na klimie obieg :sarkazm:

Re: Szukam | Poszukuje | Potrzebuje

: 01 sty 2016, 01:01
autor: ipman1
Po wyłaczeniu czujnika AQS jest tak jak w wersji bez AQS. Albo obieg zamknięty albo otwarty.

To jest czujnik dodatkowy, nie potrzebny do prawidłowego działania klimy.