swap silnika ważne pytanie

Dział w którym rozmawiamy na temat codziennej eksploatacji Stilo.
qazwsxedc
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Damian
Auto: Peugeot
Silnik: 1,4 75 km ben
Kolor: zielony

swap silnika ważne pytanie

Postautor: qazwsxedc » 04 maja 2012, 09:21

Witam wiem że to dziwnie będzie wyglądać.

Mam kolegę i kolega ma kolegę który posiada stilo ja go osobiście nie znam tylko o opowiadań i wczoraj się dowiedziałem że w ty stilo jest wsadzony silnik z całym osprzętem z alfy romeo 159 na pewno nie 1.8 tylko jakiś większy.

Jest to możliwe jeśli tak to jaka cena takiej przeróbki ? Chociaż z mojego punktu widzenia sadzę że to nie możliwe.


Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Himit
Posty: 853
Imie: Dz.U.1997 Nr 133 poz. 883
Auto: Stilo 5d
Silnik: 1,4 benzin 95 kucy
Kolor: ROSSO TIZIANO
Lokalizacja: DG

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: Himit » 04 maja 2012, 16:50

Kolego wszystko jest możliwe :P , Stopień niemożliwość jest wprost proporcjonalny do ilości peset w twoim bajtliku hahahahahahaha
http://www.youtube.com/watch?v=0YI4Kzdi4V4
Fabbrica Italiana Automobili Torino

Obrazek

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3976
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: Pała » 07 maja 2012, 07:55

sam silnik z osprzętem to koszt rzędu kilk tys. :] mowa o 3.0v6 :D
do tego dorobienie łap pod silnik, poskładanie wszystkiego :D
2 kolejne stilo kupisz za to co trzeba włożyć :P
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: FumFelos » 07 maja 2012, 12:42

Kwestia tylko czy mowa o benzynie, czy o przekładce multijeta? ;)

Awatar użytkownika
burnout87
Klubowicz
Posty: 527
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD ~140KM
Kolor: śliwka węgierka
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=155
Lokalizacja: Śląsk/Świętokrzyskie
Kontaktowanie:

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: burnout87 » 07 maja 2012, 19:36

qazwsxedc pisze:Witam wiem że to dziwnie będzie wyglądać.

Mam kolegę i kolega ma kolegę który posiada stilo ja go osobiście nie znam tylko o opowiadań i wczoraj się dowiedziałem że w ty stilo jest wsadzony silnik z całym osprzętem z alfy romeo 159 na pewno nie 1.8 tylko jakiś większy.

Jest to możliwe jeśli tak to jaka cena takiej przeróbki ? Chociaż z mojego punktu widzenia sadzę że to nie możliwe.


Pozdrawiam

Kocham takie tematy. Słyszałem że ktoś tam gdzieś wsadził coś... :|

Leon_3000
Nowy Klubowicz
Posty: 26
Imie: Łukasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.2 80km
Kolor: Czarna Perła
Lokalizacja: Sawa, Kraków

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: Leon_3000 » 05 lut 2016, 18:44

Witam

Tak luźno otrę się o temat :)

A jak wygląda sprawa z wsadzeniem silnika od abarth'a (2.4) do stila z mniejszym np. 1.2 , komputer i tego tamtego.

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1413
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: siwy1296 » 06 lut 2016, 00:23

Raczej bez problemu bo miejsce będzię. Ew mocowania mogą się różnić no i ecu i body oraz immo zapewne. Skrzynia w 2.4 jeśli abarth i co za tym idzie pół ośki też zapewne bo abarth ma inne.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Mateczek
Nowy Klubowicz
Posty: 151
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.2 16V 80KM
Kolor: Czerwony
Lokalizacja: Kraków

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: Mateczek » 06 lut 2016, 06:36

Można to ogarnąć, ale gra nie warta świeczki. Już lepiej 2.0T z coupé wsadzić


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4557
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Tarnów

Re: swap silnika ważne pytanie

Postautor: Mazi » 06 lut 2016, 07:51

Mateczek pisze:Można to ogarnąć, ale gra nie warta świeczki. Już lepiej 2.0T z coupé wsadzić


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie do końca bo w 2.4 wiązki nie trzeba tak pruć jak w 2.0 z coupe dostań silnik, a jeśli już nawet to koszt swapu 2.0T pewno przekroczy wartość stilo. 1.2.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25



Wróć do „O Stilo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości