Stilo 1.4, czy 1.6?

Dział w którym rozmawiamy na temat codziennej eksploatacji Stilo.
Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: pio075 » 25 lis 2017, 09:33

Sypią się, ale ja bym się nie wystrzegał - ustawiasz temperaturę i właściwie zapominasz o tym że masz klimatyzację, a ew. problemy z układem nie są ani przesadnie drogie, ani trudne w usunięciu.

Zielony34
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Maciej
Auto: Daewoo Leganza
Silnik: 2.0 - 133KM
Kolor: Zielony

Re: RE: Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: Zielony34 » 25 lis 2017, 09:35

pio075 pisze:Sypią się, ale ja bym się nie wystrzegał - ustawiasz temperaturę i właściwie zapominasz o tym że masz klimatyzację, a ew. problemy z układem nie są ani przesadnie drogie, ani trudne w usunięciu.
Pytam, bo teraz mam klimateonik i troszkę się przyzwyczaiłem. Jeszcze gdyby się dwustrefowa klima trafiła, to pełnia szczęścia :D

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
bajprzeznet
Klubowicz
Posty: 364
Imie: Artur
Auto: Stilo 3d 2003 / 5d 2006
Silnik: 1.2 80KM / 1.4 95KM 2xLPG
Lokalizacja: Lodz

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: bajprzeznet » 25 lis 2017, 12:11

Zielony34 pisze:pozytywnie zaskoczony jestem. Do tego fajnie się chipują te JTD i MJ.

Czy w Stilo z klimatronikiem też się sypią tak cięgna jak w Bravo? Wystrzegać się tego i szukać z manualem?


Sterowanie klapek czasem pada - ale nie jest to najwiekszy problem, ogólnie jak na tyle lat, nikt nie ma z tym raczej wielkich problemów :)
Po tylu latach prędzej może być jakaś trudna do usunięcia nieszczelność :)

Zielony34
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Maciej
Auto: Daewoo Leganza
Silnik: 2.0 - 133KM
Kolor: Zielony

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: Zielony34 » 25 lis 2017, 18:31

jeszcze mam jedno pytanie odnośnie Stilo - złącze BT na OBD. Chciałbym mieć możliwość odczytania zapisów z kompa i przebiegu z kompa na własnym telefonie, podpinając moduł BT na oględzinach. Co polecacie, jaka aplikacja i jakie urządzenie? Korzystacie?

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 798
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: _marcin00_ » 27 lis 2017, 07:46

JA używam AlfaOBD, wersja darmowa ze sklepu google wystarczy do podglądu podstawowych danych. W moim przypadku działa bezproblemowo najtańszy niebieski ELM327 bluetooth. Problem jest tylko z wyciągnięciem go ze złącza diagnostycznego, po obu stronach są wtyczki :)
Obrazek

piotrekx1994
Nowy Klubowicz
Posty: 288
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: piotrekx1994 » 27 lis 2017, 10:33

Fakt, ciężko wychodzi. Też mam ten niebieski taki elm, ale w alfaod niestety nie mogę połączyć się ze swoim silnikiem 1.4.. niby się łączy ale nie wiem jaki typ sterownika mam. Torque np łączy się bez problemu do ładowania błędów i ich odczytu

Zielony34
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Maciej
Auto: Daewoo Leganza
Silnik: 2.0 - 133KM
Kolor: Zielony

Re: Stilo 1.4, czy 1.6?

Postautor: Zielony34 » 27 lis 2017, 15:14

OK. Dzięki.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka



Wróć do „O Stilo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości