Aktywny tempomat w stilo

Dział w którym rozmawiamy na temat codziennej eksploatacji Stilo.
patrollo2
Nowy Klubowicz
Posty: 17
Imie: Patryk
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103KM
Kolor: 841/A (Nero Moire' VR.)
Lokalizacja: Łódź

Aktywny tempomat w stilo

Postautor: patrollo2 » 03 paź 2017, 08:32

Na wikipedi można przeczytać, że w stilo były montowane aktywne tempomaty. Spotkał się kiedyś ktoś z was z takim tempomatem w stilo i jak jest z jego działaniem. jeździłem w tym roku Audi a3 8v z takim tempomatem i średnio mu ufałem a co dopiero było by w stilo.

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Aktywny tempomat w stilo

Postautor: Zawaś » 03 paź 2017, 09:40

Z tego co ktoś już pisał na forum wynalazek w teorii dobry lecz w praktyce się psuł i dość szybko został wycofany z oferty.
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2475
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Aktywny tempomat w stilo

Postautor: ryan_cooper5 » 03 paź 2017, 10:13

Dokładnie tak, w początkowym okresie produkcji bylo to montowane ale nie sprawdzalo sie.
Z drugiej strony fajny bajer jak na Stilo :)

sedici
Nowy Klubowicz
Posty: 82
Imie: Maniek
Auto: Stilo uproad 06
Silnik: 120CV

Re: Aktywny tempomat w stilo

Postautor: sedici » 08 paź 2017, 08:23

ryan_cooper5 pisze:Dokładnie tak, w początkowym okresie produkcji bylo to montowane ale nie sprawdzalo sie.
Z drugiej strony fajny bajer jak na Stilo :)


czyli auto musiało mieć radar , niezły bajer jak na 2001r

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Aktywny tempomat w stilo

Postautor: Zawaś » 08 paź 2017, 08:42

Niezły choć w sumie zły skoro miał defekty.
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Aktywny tempomat w stilo

Postautor: pio075 » 08 paź 2017, 11:04

Tak, pierwszy wypust miał możliwość dokupienia takiej opcji - w pierwszych wersjach instrukcji obsługi są opisane zasady działania całego urządzenia.
W zderzaku zamontowana była głowica radaru który miał za zadanie rozpoznawać obiekty przed autem i dopasowywać do nich prędkość, stwarzał trochę problemów nie był jakoś przesadnie dokładny więc pewnie przez to wyleciał z oferty (druga sprawa że Fiat zaczął ciąć wyposażenie żeby "uatrakcyjnić cenę" i zacząć w końcu zarabiać na tym aucie więc pewnie nie opłacało im się rozwijać i modernizować tego elementu).



Wróć do „O Stilo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości