Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Dział w którym rozmawiamy na temat codziennej eksploatacji Stilo.
Awatar użytkownika
LeVy
Nowy Klubowicz
Posty: 16
Imie: Alex
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 80km
Kolor: Srebrny Metalik

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: LeVy » 11 gru 2014, 10:49

Błąd airbaga od strony pasażera. Zaznaczam, że miałem dzwona tym autem.

Awatar użytkownika
stilo2004
Posty: 333
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95 KM
Kolor: 698 Szary Tecno z miką
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=10706&hilit=stilo2004
Lokalizacja: Mysłowice/Katowice, Śląskie

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: stilo2004 » 11 gru 2014, 14:18

190 w silniku 1.4 na zimówkach. Trochę zapasu jeszcze było:)

Szczerze powiedziawszy nie sądziłem, że tyle pociągnie. Osobiście chciałbym ubić 200 km/h. Autostrado A4- NADCHODZĘ :auto-car: :auto-layrubber: :auto-nx:

A na koniec miła niespodzianka. Nie sądziłem, że mój Fiat przy takiej prędkości będzie się zachowywał... tak spokojnie.
Ford Fiesta Mk3 1.1 54 km
Fiat Stilo 1.4 95 km

Awatar użytkownika
michalfc
Klubowicz
***
Posty: 438
Imie: Michał
Auto: Stilo / Punto II
Silnik: 1.2 16v Pałer / 1.2 8v
Kolor: Nero 601 / 804/A
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6652
Lokalizacja: SKL- Słoneczna KaLifornia

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: michalfc » 11 gru 2014, 15:06

To 1.2 180/185 a 1.4 190. Te 15 konina prędkość dużo nie daje ;p Ale przy wyprzedzaniu juz na pewno idzie odczuć ową różnice ;]

Awatar użytkownika
stilo2004
Posty: 333
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95 KM
Kolor: 698 Szary Tecno z miką
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=10706&hilit=stilo2004
Lokalizacja: Mysłowice/Katowice, Śląskie

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: stilo2004 » 11 gru 2014, 15:19

gostek na 2 stronie chwalił się, że w 1.4 cisnął 200 km/h..
Ford Fiesta Mk3 1.1 54 km
Fiat Stilo 1.4 95 km

Awatar użytkownika
R1 PRZEMO
Nowy Klubowicz
Posty: 93
Imie: Przemek
Auto: Fiat Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170 KM
Kolor: Czarny
Lokalizacja: Leżajsk

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: R1 PRZEMO » 11 gru 2014, 16:59

pitt22 pisze:170km/h więcej się bałem :D ale 1.2 chyba by dużo więcej nie poszło.


Kolego, czego się bałeś, tu nie ma się czego bać, wciskasz gaz i jedziesz:) Ja Fabią 1.6 TDI 75 koni 170 śmigam jak potrzebuję to i codziennie i to nie potrzebuję autostrady czy ekspresowej:)
Dlaczego wybrałem Stilo Abarth, a nie Imprezę STI? Tego nie wiem... Ale wiem, że to był dobry wybór.

Awatar użytkownika
KrisGo
Zasłużony Klubowicz
**
Posty: 513
Imie: Krzysztof
Auto: było Stilo jest AR Brera
Silnik: 1,9 JTD 145 / 2.2 JTS 190
Kolor: srebrny / rosso ferrari
Lokalizacja: Tychy

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: KrisGo » 11 gru 2014, 22:26

R1 PRZEMO pisze:
pitt22 pisze:170km/h więcej się bałem :D ale 1.2 chyba by dużo więcej nie poszło.


Kolego, czego się bałeś, tu nie ma się czego bać, wciskasz gaz i jedziesz:) Ja Fabią 1.6 TDI 75 koni 170 śmigam jak potrzebuję to i codziennie i to nie potrzebuję autostrady czy ekspresowej:)

R1 PRZEMO - nie masz się czym chwalić.
... jak co to wal w drzewo a nie w auto jadące z przeciwka, którym spokojnie jedzie szczęśliwa rodzina z dziećmi :(
Tylko tak można skomentować taki durny tekst :facepalm2:

Cieszę się, że nie jestem osamotniony w swojej wypowiedzi :)

Awatar użytkownika
LeVy
Nowy Klubowicz
Posty: 16
Imie: Alex
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 80km
Kolor: Srebrny Metalik

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: LeVy » 12 gru 2014, 00:10

michalfc pisze:To 1.2 180/185 a 1.4 190. Te 15 konina prędkość dużo nie daje ;p Ale przy wyprzedzaniu juz na pewno idzie odczuć ową różnice ;]


Niestety, w 1.2 to z 6 na 4 zrzucić, zrobić spory zapas odległości i łapać rozpęd, jak się już upewnisz, że nic nie jedzie z naprzeciwka ;)

stilo2004 pisze:190 w silniku 1.4 na zimówkach. Trochę zapasu jeszcze było:)

Szczerze powiedziawszy nie sądziłem, że tyle pociągnie. Osobiście chciałbym ubić 200 km/h. Autostrado A4- NADCHODZĘ :auto-car: :auto-layrubber: :auto-nx:

A na koniec miła niespodzianka. Nie sądziłem, że mój Fiat przy takiej prędkości będzie się zachowywał... tak spokojnie.


Również nie sądziłem, jak przekroczyłem 180 :) 200 spokojnie przebijesz, tylko troszkę cierpliwości potrzeba ;)

Awatar użytkownika
stilo2004
Posty: 333
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95 KM
Kolor: 698 Szary Tecno z miką
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=10706&hilit=stilo2004
Lokalizacja: Mysłowice/Katowice, Śląskie

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: stilo2004 » 12 gru 2014, 08:38

LeVy pisze:200 spokojnie przebijesz, tylko troszkę cierpliwości potrzeba


pewnie tak ;) Tak jak pisałem, byłem na zimówkach. Latem, jak będzie cieplej, na oponach letnich o niższym profilu postaram się sprawdzić dokładnie. Oby się tylko pas nie skończył tak jak ostatnio :P
Ford Fiesta Mk3 1.1 54 km
Fiat Stilo 1.4 95 km

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4877
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Mazi » 12 gru 2014, 08:45

stilo2004 pisze:Latem, jak będzie cieplej,
Akurat dla silnika i osiągów jest lepiej jak jest zimno :D
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z selespeed ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
stilo2004
Posty: 333
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95 KM
Kolor: 698 Szary Tecno z miką
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=10706&hilit=stilo2004
Lokalizacja: Mysłowice/Katowice, Śląskie

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: stilo2004 » 12 gru 2014, 12:15

Mazi pisze:kurat dla silnika i osiągów jest lepiej jak jest zimno


no nie wiem. I tak najpierw trzeba rozgrzać silnik bo na zimnym go katować nie będę. DO tego dochodzi przyczepność opon, która latem jest lepsza. Nie ma co ryzykować na śliskim, mokrym, zimnym.

Zawsze powtarzam, że można jeździć z dużą prędkością, ale należy to robić rozważnie i tylko wtedy, gdy warunki na to pozwalają i jest to bezpieczne.
Ford Fiesta Mk3 1.1 54 km
Fiat Stilo 1.4 95 km

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4877
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Mazi » 12 gru 2014, 12:30

A czy ja mówię coś o rozgrzewaniu czy o przyczepności ?? :razz:
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z selespeed ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
Bagsiu
Nowy Klubowicz
Posty: 75
Imie: Dawid
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 155KM
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Bagsiu » 12 gru 2014, 15:14

220 km/h ale 1i ostatni raz;) Diesel do tego nie jest;)
;) Pozdrawiam fanów

knysz89
Nowy Klubowicz
Posty: 21
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,9 JTD 115 KM
Kolor: srebrny
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: knysz89 » 11 maja 2015, 16:08

200 km/h i ani kilometra więcej, delikatnie z górki gaz na maxa w podłogę

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Ozzy27 » 11 maja 2015, 16:17

205km/h Jeszcze by szedł ale jakoś żal mi było.

Awatar użytkownika
Mateczek
Nowy Klubowicz
Posty: 151
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.2 16V 80KM
Kolor: Czerwony
Lokalizacja: Kraków

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Mateczek » 11 maja 2015, 22:24

180 km/h, ale jak na silnik 1.2, to bez tragedii.

Awatar użytkownika
Qu3ntin
Klubowicz
Posty: 600
Imie: Damian
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 JTDm 140 KM
Kolor: Grigio Orione VR (675)
Prezentacja auta: qu3-stilo-1-9-mjtd-140km-t11731.html
Lokalizacja: Serock/Legionowo (WL)

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Qu3ntin » 11 maja 2015, 22:46

Na razie tylko ok. 190km/h, ale nie miałem gdzie rozwinąć większej prędkości... ale w najbliższy weekend nadarzy się do tego okazja :evil2:
Obrazek

Awatar użytkownika
jezykowy
Nowy Klubowicz
Posty: 169
Imie: Adrian
Auto: Stilarri
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blue Navy
Prezentacja auta: 1-9-jtd-115km-jezykowego-t10942.html
Lokalizacja: P Ł D N

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: jezykowy » 12 maja 2015, 00:04

150 bo przy dodawaniu gazu przy większej prędkości wyskakuje mi Engine Fault.. muszę z tym przejść się na jakiś komputer

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: józek » 12 maja 2015, 08:00

Jakieś 170 póki co, wcześniej Sieną 215 i odcinkę łapał :D

pomruff
Nowy Klubowicz
Posty: 81
Imie: Andrzej
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 16v 80KM
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Białystok

Re: Odp: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: pomruff » 12 maja 2015, 19:00

190. Dal radę więcej, ale trochę się bałem :-) Silnik 1.2 :-P

novy__84
Nowy Klubowicz
Posty: 114
Imie: Łukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103KM + LPG
Kolor: 408/b
Lokalizacja: Włocławek

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: novy__84 » 24 maja 2015, 14:15

Czytając te prędkości jakie udało się osiągnąć z 1.6 103KM to z moim coś jest nie tak 180km/h trzymająć pedał w podłodze nic więcej przez długi czas nie dało z niego wydusić. Gdzie szukać przyczyny? Zapas obrotów jeszcze spory do 200 powinien się bujnąć.

bzykol
Starszy Klubowicz
Posty: 2109
Imie: Pieter
Auto: Fiat Stilo Multiwagon
Silnik: 1.6 103 KM
Kolor: Grigio Tecno VR
Prezentacja auta: http://wdm.zmudaweb.pl/p,bzykol,19
Lokalizacja: Kraków, Limanowa
Kontaktowanie:

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: bzykol » 01 cze 2015, 21:45

novy__84 pisze:Gdzie szukać przyczyny?

w gazie albo zbyt płaskiej drodze :P z górki pójdzie jeszcze parę km/h więcej ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
ziomal
Klubowicz
Posty: 310
Imie: Tomasz
Auto: Alfa Romeo 159 SW
Silnik: 2.4 JTDm 200 KM 400Nn
Kolor: nero oceano
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=14019
Lokalizacja: Przemyśl/Rzeszów/Gniezno/Singapur/Vanuatu/ . . .

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: ziomal » 01 cze 2015, 22:58

223 z wiatrem po GPS na zamkniętym liczniku

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 391
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: ByQ » 02 cze 2015, 07:07

195 na obwodnicy, poszedłby więcej ale był już mój zjazd ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
kamyk9944
Nowy Klubowicz
Posty: 189
Imie: Kamil
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103KM
Kolor: Czerń
Prezentacja auta: stilo-1-6-16v-103km-od-kamila-t9511.html
Lokalizacja: Kraków

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: kamyk9944 » 02 cze 2015, 20:38

jezykowy pisze:150 bo przy dodawaniu gazu przy większej prędkości wyskakuje mi Engine Fault.. muszę z tym przejść się na jakiś komputer

miałem to samo.. tyle że chyba przy 160 lub 180. ale to było kiedyś, ostatnio podłączał mi mechanik auto pod kompa i błędów nie bylo. a z kolei kilka dni temu na autostradzie miałem 190 i też nic nie wyskoczyło. Ktoś wie dlaczego tak się działo?

Awatar użytkownika
Qu3ntin
Klubowicz
Posty: 600
Imie: Damian
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 JTDm 140 KM
Kolor: Grigio Orione VR (675)
Prezentacja auta: qu3-stilo-1-9-mjtd-140km-t11731.html
Lokalizacja: Serock/Legionowo (WL)

Re: Jaką maksymalną prędkość rozwinęło twoje stilo ? :)

Postautor: Qu3ntin » 14 cze 2015, 16:04

220 na liczniku i wskazówka nie chciała więcej się ruszyć.. jakaś blokada jest?
Obrazek



Wróć do „O Stilo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości