Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Piszcie tutaj o wszelkich błędach które wymagałyby poprawy, zrobimy to :)
Awatar użytkownika
AG80
Zasłużony Klubowicz
***
Posty: 511
Lokalizacja: Tychy

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: AG80 » 30 gru 2016, 20:39

Możesz pisać posty, odpowiadać na pw? Ja tego też nie mogę...

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1947
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: pio075 » 30 gru 2016, 21:00

Mogę, ale mimo to wylogowuje mnie bardzo często, a jeśli zamknąłbym stronę to na 100% będę wylogowany (mimo że mam zaznaczone "zapamiętaj mnie" podczas logowania).
To o czym mówisz (brak możliwości pisania, oglądania załączników itp.) miałem wcześniej, ale na to pomogło wyczyszczenie cache i cookies w przeglądarce ;)

Micho
Klubowicz
**
Posty: 376
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo MW 2003r.
Silnik: 1.9 JTD 115km
Kolor: pistacjowy :)
Lokalizacja: Radom

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Micho » 03 sty 2017, 20:30

Od czasu zmiany forum nie działa mi ono na Chromie. Pokazuje się sam tekst rozstrzelony po całym ekranie. Na przeglądarce Edge jest ok. Czyściłem ciastka i nic nie daje. Troche to irytujące gdy używam Chrome a dla forum musze odpalać inną przeglądarkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1750
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Bulka » 04 sty 2017, 06:41

Micho pisze:Qr Bbpost Od czasu zmiany forum nie działa mi ono na Chromie. Pokazuje się sam tekst rozstrzelony po całym ekranie. Na przeglądarce Edge jest ok. Czyściłem ciastka i nic nie daje. Troche to irytujące gdy używam Chrome a dla forum musze odpalać inną przeglądarkę.

Problem musi leżeć gdzieś po Twojej stronie bo sprawdzałem na 2 komputerach na chrome/firefox/edge i wszędzie forum wyświetla się prawidłowo.

Micho
Klubowicz
**
Posty: 376
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo MW 2003r.
Silnik: 1.9 JTD 115km
Kolor: pistacjowy :)
Lokalizacja: Radom

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Micho » 04 sty 2017, 12:19

Wszystko zaczęło się po zmianie forum i wtedy antywirus uznał stronę za niebezpieczna. Antywirusa wywaliłem i dalej kaszana. Spróbuję jeszcze pogrzebać w chrome. Może pamięć wyczyścić?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1750
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Bulka » 04 sty 2017, 14:01

Na pewno nie zaszkodzi.

Awatar użytkownika
Arko
Nowy Klubowicz
Posty: 72
Imie: Arkadiusz
Auto: Fiat Stilo 5D '02
Silnik: Benzyna 1.6 103 KM
Kolor: Błękitny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=13567
Lokalizacja: Grodzisk Wielkopolski

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Arko » 25 sty 2017, 00:57

Micho pisze:Qr Bbpost Od czasu zmiany forum nie działa mi ono na Chromie. Pokazuje się sam tekst rozstrzelony po całym ekranie. Na przeglądarce Edge jest ok. Czyściłem ciastka i nic nie daje. Troche to irytujące gdy używam Chrome a dla forum musze odpalać inną przeglądarkę.


Miałem to samo, wyłaczylem adblock'a dla calej domeny klubu i śmiga ;)

Micho
Klubowicz
**
Posty: 376
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo MW 2003r.
Silnik: 1.9 JTD 115km
Kolor: pistacjowy :)
Lokalizacja: Radom

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Micho » 25 sty 2017, 09:47

Arko, dzięki, pomogło :) Kto by pomyślał, że Adblock będzie powodem kaszany na stronie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krashan
Klubowicz
Posty: 455
Imie: Marcin
Auto: FIAT STILO MW
Silnik: 1.9 MJTD (150)
Lokalizacja: Małopolska

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Krashan » 01 mar 2017, 12:57

Panowie, a co jest obecnie z dodawaniem zdjęć...klikam PRZEGLĄDAJ (wybieram plik .jpg), jego nazwa pojawia się w ramce, następnie klikam DODAJ PLIK, kolejno wciskam PODGLĄD, jednak zdjęcie nie ukazuje się w podglądzie postu... Podejrzewam, że jak kliknę WYŚLIJ, to zdjęć również nie będzie w poście...

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1750
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Bulka » 01 mar 2017, 13:13

Obrazek
test

Added in 1 minute 19 seconds:
Właśnie dodałem, na 2 różne sposoby.
1 sposób to załącznik forumowy, klikamy przeglądaj, wybieramy plik, potem dodaj plik i powinno być (u mnie weszło).
2 sposób to poprzez zewnetrzny hosting "postimg" który jest podpięty i można do niego wgrać zdjecie za pomocą Przycisku "Add image to post" pod polem tekstowym.

OK już wiem w czym problem. Nie wiem czemu ale nie działa ta opcja w oknie szybkiej odpowiedzi. Jedynie poprzez pełny edytor klikając na "odpowiedz"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Krashan
Klubowicz
Posty: 455
Imie: Marcin
Auto: FIAT STILO MW
Silnik: 1.9 MJTD (150)
Lokalizacja: Małopolska

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Krashan » 01 mar 2017, 15:17

Bulka pisze:OK już wiem w czym problem. Nie wiem czemu ale nie działa ta opcja w oknie szybkiej odpowiedzi. Jedynie poprzez pełny edytor klikając na "odpowiedz"


Bingo! :) Pomogłeś mi, już jakiś czas temu borykałem się z tym problemem, ale myślałem, że to przejściowe niedogodności. Niemniej sprawa się przeciągała, więc zwróciłem się o pomoc. Szkoda, że coś nie teges z tym oknem "szybkiej odpowiedzi", ale dobrze, że w pełnym edytorze działa poprawnie.

A tak na marginesie, czy jest jakaś różnica w "trwałości" pliku dołączanego przez załącznik forumowy w porównaniu do pliku, który trafia na hosting, którego nazwę wymieniłeś?

..i przy okazji jeszcze jedno pytanie, czy swego czasu nie było na forum takiej opcji "pomógł" i "podziękuj"?

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1750
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Bulka » 01 mar 2017, 15:27

Co do trwałości lepiej wrzucać jako załącznik bo to raczej nie zginie bo przechowywane jest na serwerze forum. A z hostingu może wylecieć aczkolwiek nie wiem ile czasu będzie.

Co do opcji podziękuj, owszem była ale w obecnej wersji forum jest ona niedostepna. Zrobię mały research w tej kwestii i dam znać co udało mi się ustalic.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2602
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: ryan_cooper5 » 01 mar 2017, 15:30

żeby dodać zdjęcia jako załącznik w szybkiej odpowiedzi faktycznie się nie dało, ja ostatnio dodawałem tak, że najpierw napisałem co miałem napisać a później edytowałem, w edytowaniu się dało dodawać.
Ale nie pomyślałem żeby dodawać przez pełny edytor.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2258
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: explicit77 » 01 mar 2017, 16:42

U mnie w żaden sposób się nie da. Wali błęda:/
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.

Awatar użytkownika
Krashan
Klubowicz
Posty: 455
Imie: Marcin
Auto: FIAT STILO MW
Silnik: 1.9 MJTD (150)
Lokalizacja: Małopolska

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Krashan » 03 mar 2017, 10:35

Bulka pisze:Co do trwałości lepiej wrzucać jako załącznik bo to raczej nie zginie bo przechowywane jest na serwerze forum. A z hostingu może wylecieć aczkolwiek nie wiem ile czasu będzie.

Co do opcji podziękuj, owszem była ale w obecnej wersji forum jest ona niedostepna. Zrobię mały research w tej kwestii i dam znać co udało mi się ustalic.


Dzięki za odpowiedź.
Odnośnie "podziękuj", to myślę, że warto byłoby nad tym się pochylić, tak żeby opcja była znów dostępna.
Myślę, że wzrastająca liczba punktów w rubryce "pomógł" na wiele osób działa motywująco do tego, by jeszcze aktywniej udzielać się na forum, a o to przecież wszystkim chodzi...

Poza tym jest też formą nagrody za ewentualny trud włożony w udzielenie odpowiedzi, a zarazem widoczną formą "jakości" i przydatności w tejże odpowiedzi w praktyce (w rozwiązaniu problemu).

szpirytus
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Jarek
Auto: Stilo
Silnik: Benzyna 1.6 103km
Kolor: Czarny

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: szpirytus » 13 mar 2017, 20:23

Znalazłem taki błąd - nie działa przypominanie hasła - nie dochodzą e-maile z linkiem do resetu hasła na forum, problem już z tydzień trwa.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2258
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: explicit77 » 13 mar 2017, 20:31

Niech zgadnę - firefox?
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.

szpirytus
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Jarek
Auto: Stilo
Silnik: Benzyna 1.6 103km
Kolor: Czarny

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: szpirytus » 14 mar 2017, 20:19

Chrome i Opera akurat z przeglądarek używam

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3511
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: BS » 16 mar 2017, 13:48

Panyyyy a w nowej odsłonie naszego forum już nigdy nie będa pokazywane na stronie głównej auta z kalendarza?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1750
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Znalazłeś błąd? Zgłoś go tutaj

Postautor: Bulka » 29 mar 2017, 10:00

BS pisze:Qr Bbpost Panyyyy a w nowej odsłonie naszego forum już nigdy nie będa pokazywane na stronie głównej auta z kalendarza?

Fajnie, że mi o tym przypominsz, ogarnę jak znajde troche czasu ;)



Wróć do „Obsługa forum”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość