Kraków !

Subforum skupiające osoby z woj. Małoposlkiego, Świętokrzyskiego oraz Podkaprackiego
Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Kraków !

Postautor: niemiLuch_ » 03 maja 2011, 18:33

Witam,
cos tu w malopolskim cisza straszna ;(
kto jest z Krk i okolic? :D

Awatar użytkownika
m1xer
Nowy Klubowicz
Posty: 124
Imie: m1xer
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.4 + LPG
Kolor: Red
Lokalizacja: Kraków

Postautor: m1xer » 03 maja 2011, 19:11

jest, jest ;)

Awatar użytkownika
Krzycho
Nowy Klubowicz
Posty: 272
Imie: Krzych
Auto: Zbieram na JTD
Silnik: JTD ?
Lokalizacja: Wadowice
Kontaktowanie:

Postautor: Krzycho » 03 maja 2011, 19:25

Ja pochodzę po małopolskie ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
m1xer
Nowy Klubowicz
Posty: 124
Imie: m1xer
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.4 + LPG
Kolor: Red
Lokalizacja: Kraków

Postautor: m1xer » 08 maja 2011, 10:42

A posiada ktoś kabelek co by stilo pod kompa podpiąć?

Awatar użytkownika
Krzycho
Nowy Klubowicz
Posty: 272
Imie: Krzych
Auto: Zbieram na JTD
Silnik: JTD ?
Lokalizacja: Wadowice
Kontaktowanie:

Postautor: Krzycho » 08 maja 2011, 11:55

jeszcze nie mam ale za niedługo będę mieć ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 09 maja 2011, 19:03

ja mam ale chyba zepsuty bo cos sie polaczyc z autem nie chce :(

Awatar użytkownika
m1xer
Nowy Klubowicz
Posty: 124
Imie: m1xer
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.4 + LPG
Kolor: Red
Lokalizacja: Kraków

Postautor: m1xer » 09 maja 2011, 19:12

a jaki kabel masz?

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 09 maja 2011, 19:12

niemiLuch_ pisze:ja mam ale chyba zepsuty bo cos sie polaczyc z autem nie chce :(


A jaki masz kabel ???

Ja mam taki i jest OK :)

http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
m1xer
Nowy Klubowicz
Posty: 124
Imie: m1xer
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.4 + LPG
Kolor: Red
Lokalizacja: Kraków

Postautor: m1xer » 09 maja 2011, 19:16

Quler pisze:
niemiLuch_ pisze:ja mam ale chyba zepsuty bo cos sie polaczyc z autem nie chce :(


A jaki masz kabel ???

Ja mam taki i jest OK :)

http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html


Quler czy tym kablem można sprawdzić faktyczny stan licznika? ;) bo właśnie chce kupić od nich ten kabel (sa z Krakowa)

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 09 maja 2011, 19:18

Możesz sprawdzić stan z body :D
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
m1xer
Nowy Klubowicz
Posty: 124
Imie: m1xer
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.4 + LPG
Kolor: Red
Lokalizacja: Kraków

Postautor: m1xer » 09 maja 2011, 19:19

Hmm czyli jak był kręcony to lipa? ale chyba dla samej diagnostyki błędów opłaca sie kupić ?

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 09 maja 2011, 19:28

Jak był kręcony to bedzie to widać po body :) bo będzie się różnił z deską rozdzielczą :) dopuszczalna różnica to 3 % :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 09 maja 2011, 19:34

Quler pisze:A jaki masz kabel ???

Ja mam taki i jest OK :)

http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html

no taki wlasnie mam i wersje free FESa i nie chce sie polaczyc :|

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 09 maja 2011, 20:33

niemiLuch_ pisze:no taki wlasnie mam i wersje free FESa i nie chce sie polaczyc :|


Tam na tym przełączniku musisz mieć na 1 pozyję od lewej strony czyli na "engine" o ile dobrze pamiętam ... a FES mam wersję 2.8.1. .... i wszytsko śmiga :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 09 maja 2011, 20:59

Quler pisze:Tam na tym przełączniku musisz mieć na 1 pozyję od lewej strony czyli na "engine" o ile dobrze pamiętam ... a FES mam wersję 2.8.1. .... i wszytsko śmiga :)

tak tak, jest na pozycji "engine" ale mimo to nie chce sie polaczyc, ale bardzo mozliwe ze kabel sie uszkodzil bo kiedys szwagier swoje bravo podlaczal a teraz i on nie moze. ale rozmawialem juz z kolega z uczelni i ma jakis dobry sprzet za 7k jakos, mowil ze mi podlaczy i sprawdzi co i jak w stilaczu :D

[ Dodano: 2011-07-04, 20:16 ]
Quler pisze:Jak był kręcony to bedzie to widać po body :) bo będzie się różnił z deską rozdzielczą :) dopuszczalna różnica to 3 % :)

kabelek naprawiony i auto zostalo podlaczone pod FESa, sprawdzielem licznik i na desce mam 179 i cos tam a w FESie pokazywalo 177 i cos tam, czyli trochu mniej... Myslisz ze rzeczywisty?
A tak poza tym to dlaczego pokazuje mniej a nie tyle samo jak cos?

szyszka
Nowy Klubowicz
Posty: 50
Lokalizacja: Szyk / Limanowa / Kraków

Postautor: szyszka » 09 lip 2011, 16:58

Ja tez z okolic krk, mam vaga i elm327 tak że tez mogę pomóc za browarka :)

gg 1864467

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 09 lip 2011, 18:27

niemiLuch_ pisze:kabelek naprawiony i auto zostalo podlaczone pod FESa, sprawdzielem licznik i na desce mam 179 i cos tam a w FESie pokazywalo 177 i cos tam, czyli trochu mniej... Myslisz ze rzeczywisty?
A tak poza tym to dlaczego pokazuje mniej a nie tyle samo jak cos?


Jak już pisałem dopuszczalna różnica 3% , daltego tak może się dziać, bo body bierze kilometry z kąd indziej niż deska i wystarczy ,że założysz inne koła i już będzie różnica w kilometrach :D ale u ciebie jest ok tak ,że nie musisz się bać :D
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 10 lip 2011, 14:30

O to kolega szyszka moze mi wlaczyc kierunkowskazy skoro ma elma :) z browarem problemu nie bedzie ;)

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5136
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 17 lip 2011, 13:30

niemiLuch_ pisze:O to kolega szyszka moze mi wlaczyc kierunkowskazy skoro ma elma :) z browarem problemu nie bedzie ;)


pamietaj ze do wlaczenia kierunkow potrzebny jest
kod elektroniczny z karty kodowej :P

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 18 lip 2011, 18:52

i co ten kod trzeba w FESie wpisywac czy cus??

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5136
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 21 lip 2011, 15:26

tak, jak dojdziesz do tej opcji to fes poprosi o ten kod

Awatar użytkownika
niemiLuch_
Klubowicz
Posty: 664
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 115ps
Kolor: Ciemny fiolet
Prezentacja auta: niemi-a-stilowka-t7978.html
Lokalizacja: KRA
Kontaktowanie:

Postautor: niemiLuch_ » 21 lip 2011, 19:30

i to jest ten kod z takiej niebieskiej karty z kluczykiem tak? :)

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5136
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 23 lip 2011, 17:21

niemiLuch_ pisze:i to jest ten kod z takiej niebieskiej karty z kluczykiem tak? :)

tak ,kod elektroniczny
a jak trzy razy wpiszesz zle to ci blokuje ta opcje bodajże na 30 minut

Spider005
Nowy Klubowicz
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Spider005 » 24 lip 2011, 11:28

to kiedy jakis spocik tu na krakowie albo w okolicy?

Awatar użytkownika
Gruby_tbg
Nowy Klubowicz
Posty: 27
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Postautor: Gruby_tbg » 24 lip 2011, 22:24

wybiera się ktoś na forzaitalia??
GRUBY



Wróć do „Małopolskie, Podkarpackie, Świętokrzyskie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości