Obrazek

Obrazek

Filtr antyzakłóceniowy

CB Radia, pomoc w wyborze, problemy z użytkowaniem.
Awatar użytkownika
szuwaks
Nowy Klubowicz
Posty: 98
Imie: Łukasz
Auto: Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 115
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Gorlice

Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: szuwaks » 27 lis 2013, 19:34

Na kilku forach wyczytałem, że do JTD warto mieć przy CB w/w filtr. Jak to się ma u Was? Jeszcze nie zamontowałem radia w swoim stilsonie i tak sie zastanawiam czy nie kupić tego, czy to ma sens
Multiwagon 1.9 JTD

Awatar użytkownika
Irqus
Zasłużony Klubowicz
***
Posty: 2317
Imie: Ireneusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,9 JTD 115
Kolor: 258
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=5993
Lokalizacja: Cikowice/Bochnia/Kraków/Dąbrowa Tarnowska

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: Irqus » 27 lis 2013, 19:38

Ja mam zamontowany nie pamiętam dokładnie jaki ale jest sobie w komorze zaraz koło aku i ja mam coś takiego https://www.google.com/search?q=filtr+d ... B483%3B423 i nawet działa ale w mieście to żaden nie pomoże a i tak puszcza pompke spryskiwaczy.
Jakby ktoś się chciał sztachnąć ozonem to zapraszam :)

Awatar użytkownika
Qba
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1431
Imie: Marcin
Auto: STILO 3D
Silnik: JTD 115KM - 145KM
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 852#p45852
Lokalizacja: Wieluń, Konopnica

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: Qba » 28 lis 2013, 09:40

Ja mam pociągnięte zasilanie do CB prosto z aku i śmiga wszystko bez zakłóceń i filtra.

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: Mati » 28 lis 2013, 09:45

a był tu taki JEDEN MĄDRY który gadał że podłączenie cb bezpośrednio do aku to jakaś fuszerka czy coś haahah a widać działa nawet w stilo ;)
Obrazek

Wojtas1992
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Wojtek
Auto: Insignia
Silnik: 2.0CDTI 160KM
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Poznań

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: Wojtas1992 » 28 lis 2013, 10:04

Ja mam normalnie przez zapalniczkę i działa elegancko

Awatar użytkownika
pawell
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.6 103KM
Kolor: sprint blue
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: pawell » 28 lis 2013, 10:04

A co to stilo, prom kosmiczny?

Wysłane z mojego LG-P940 przy użyciu Tapatalk 4

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Filtr antyzakłóceniowy

Postautor: Mati » 28 lis 2013, 10:44

nie wiem. ktoś miał problem że mu piszczy poleciłem mu zeby dał bezpośrednio do aku na tzw krokodylki to gosciu skoczył że to dziadostwo że to że tamto a ja wiem że to w dieslu działa bo w citroenie tak zrobiłem nawet ze wzmacniaczem i było ok nawet zniwelowało spryski i wycieraczki. Ale jak ktoś sie nie zna a w gębie tylko mocny to wypisuje pseudo mądrości
Obrazek



Wróć do „CB Radia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości