Gdzie schować CB ?

CB Radia, pomoc w wyborze, problemy z użytkowaniem.
NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Gdzie schować CB ?

Postautor: NoVi » 08 wrz 2010, 14:01

Ma ktoś jakiś ciekawy patent, gdzie w Stilo mozna zamontować CB żeby za bardzo nie rzucało się w oczy? ;>
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3976
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 08 wrz 2010, 14:05

ja mam wsadzone między panel środkowy a fotel pasażera.
szkoda mi wiercić i niszczyć auto
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

sylwesters7
Klubowicz
Posty: 647
Imie: Sylwester
Auto: Volvo s80
Silnik: 2.8 biT t6
Kolor: grafit
Lokalizacja: Tarnogród

Postautor: sylwesters7 » 08 wrz 2010, 14:46

ja mam przykręcone do podłokietnika od dołu, moje jest na szerokość podłokietnika razem z mocowaniem(nawet troszke węższe) i mi nie przeszkadza, myślałem żeby wrzucić do schowka ale nie mam na to czasu!!

NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Postautor: NoVi » 08 wrz 2010, 15:38

ja myślałem żeby jakoś wsadzić w ten schowek otwierany na panelu środkowym.
wyciagnać to i wepchnąć tam do środka, ale czy wyjdzie nie sadze ;p
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

sylwesters7
Klubowicz
Posty: 647
Imie: Sylwester
Auto: Volvo s80
Silnik: 2.8 biT t6
Kolor: grafit
Lokalizacja: Tarnogród

Postautor: sylwesters7 » 08 wrz 2010, 16:06

jeśli chodzi ci o popielniczke to nie ma szans nie mieści sie i z tyłu jest nadmuch, można wsadzić tam gdzie ja mam zmieniarke czyli w ten schowek pod poduszką pasażera.

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3976
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 08 wrz 2010, 19:14

można w popielniczke z tymze tak całkiem :] jest gdzieś w necie jak to było zrobione. panel CB w miejscu popielniczki a reszta pod siedzeniem.
efekt pewnie fajny ale duuuużo zabawy z tym :D

a z tym podłokietnikiem,to sprawdze, może i umnie przypasuje :]

Awatar użytkownika
koliber
Nowy Klubowicz
Posty: 43
Lokalizacja: Kutno Łódzkie/UK Derby
Kontaktowanie:

Postautor: koliber » 09 wrz 2010, 22:19

siemanko mafia :)

No ja własnie sobie zamontowałem 2 tyg temu Cb w stilonie nie miałem patentu gdzie to wziołem kupiłem RZEP specjalny który przykleiłem do podłokietnika od spodu oraz nakleiłem RZEP do CB super jest nic nie widać radio super cyka wszystko super słychac no i wygodnie ..chciałem między fotelem a panelem srodkowym ale jak przesówasz fotel swój to porysujesz sobie tunel tak bynajmniej mi się wydaje a dziurek tez nie rób bo szkoda tak jak kolega pisał wczesniej :)

Dla zainteresowanych mogę zrobic foteczki i wkleić ale juz nie dzisiaj :)


AAAAAA

Jest jeden minusik ale to zalezy od wygodny i radyjka bo ja sobie zamontowałem alana 109 i juz np podłokietnika nie opuszczę na maxa w doł chyba ze obódowę od wtyczki zapalniczki od CB utnę i zrobię na stałe pod aku ale czy warto ??gdy mam CB podłokietnik opuszcza się do momentu az się zatrzyma nie do samego dołu !!! u mnie jest tak ze się zatrzymuje w lekkim skosie a zeby go opuscic musze wcisnąć guziczek :P:P hehe

jutro wstawię foteczki i wam pokazę jak to mniej więcej wygląda :)

sylwesters7
Klubowicz
Posty: 647
Imie: Sylwester
Auto: Volvo s80
Silnik: 2.8 biT t6
Kolor: grafit
Lokalizacja: Tarnogród

Postautor: sylwesters7 » 10 wrz 2010, 05:51

koliber, mam tak samo tyle że na wkręty, ja mam radio podłączane w bagażniku i przez co mogę opuścić podłokietnik do samego dołu

Awatar użytkownika
koliber
Nowy Klubowicz
Posty: 43
Lokalizacja: Kutno Łódzkie/UK Derby
Kontaktowanie:

Postautor: koliber » 10 wrz 2010, 09:44

sylwesters7 pisze:koliber, mam tak samo tyle że na wkręty, ja mam radio podłączane w bagażniku i przez co mogę opuścić podłokietnik do samego dołu


wydaje mi się sylwuś ze to jest spoko miejsce ....ja nie mam jeszcze patentu tylko z gruszką i mi lata se nie wiem jak i gdzie ją zaczepić ...

Awatar użytkownika
smoon1985
Nowy Klubowicz
Posty: 19
Kontaktowanie:

Postautor: smoon1985 » 10 wrz 2010, 10:08

http://allegro.pl/item1157859629_schowe ... stilo.html
dobry patent na złodzieja , tylko pozostaje problem z otwartym schowkiem

sylwesters7
Klubowicz
Posty: 647
Imie: Sylwester
Auto: Volvo s80
Silnik: 2.8 biT t6
Kolor: grafit
Lokalizacja: Tarnogród

Postautor: sylwesters7 » 10 wrz 2010, 10:21

smoon1985, ja mam tu zmieniarkę

Awatar użytkownika
koliber
Nowy Klubowicz
Posty: 43
Lokalizacja: Kutno Łódzkie/UK Derby
Kontaktowanie:

Postautor: koliber » 10 wrz 2010, 13:41

smoon1985 pisze:http://allegro.pl/item1157859629_schowek_polka_szuflada_kieszen_cd_cb_fiat_stilo.html
dobry patent na złodzieja , tylko pozostaje problem z otwartym schowkiem



dzwoniłem do tego kolesia juz to sprzedał a kupił to w ASO fiata i zapłącił 170zł :O chyba ich poj...do reszty w tym ASO po za tym no moze to i fajne ale nie pod ręką no i zawsze trzeba jechac z otwartym schowkiem :P:P

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3511
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 16 wrz 2010, 22:13

ja nie mam wcale :( ale jakbym miał to wmontował bym je w miejsce popielniczki a z tyłu puścił kabel od gruszki i wieszał ją koło miejsca na napoje - tak widziałem w jednym stilo MW i była gitara :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Qba
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1402
Imie: Marcin
Auto: STILO 3D
Silnik: JTD 115KM - 145KM
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 852#p45852
Lokalizacja: Wieluń, Konopnica

Postautor: Qba » 20 gru 2010, 17:37

Kolego Koliber mam pytanko, jaki konkretnie wybrałeś ten rzep?? na rynku jest sporo rodzai, trzyma się radio solidnie?? samo nie odpadnie?? a czy w razie potrzeby jest problem z jego odczepieniem?? tak pytam bo sam chce właśnie tak zamontować swoje radyjko.

Pozdrawiam :)

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3976
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 21 gru 2010, 10:19

BS pisze:ja nie mam wcale :( ale jakbym miał to wmontował bym je w miejsce popielniczki a z tyłu puścił kabel od gruszki i wieszał ją koło miejsca na napoje - tak widziałem w jednym stilo MW i była gitara :)


jeśli chodzi nam o to same Stilo to chyba nie do konca bylo radyjko w popielniczce bo tam jest za malo miejsca;/(za plytki otwor). robią to właśnie tak ze sam panel od radia jest w miejscu popielniczki a cała reszta + kable schowane są pod siedzeniem lub w schowku ;) to jest fajny patent tylko trzeba miec troche wiecej checi i pojecia zeby dzialalo :D :->
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
TMiN
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Lokalizacja: Łódź

Postautor: TMiN » 02 lut 2011, 21:49

w przypadku urządzenia nadawczego po rozebraniu go wyekranowanie konstrukcji może być koszmarem, innymi słowy z radia można zrobić śmietnik. Zakłócenia podczas nadawania mogą znacząco wpływać na modulację.
w razie potrzeby chętnie pomogę i służę radą .
Warsztat samochodowy TMiNserwis www.tmin.pl

Awatar użytkownika
Gulczas
Nowy Klubowicz
Posty: 42
Imie: Michał
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1,9JTD 170km
Kolor: violetto
Lokalizacja: Pszczyna
Kontaktowanie:

Postautor: Gulczas » 03 lut 2011, 11:38

Ja mam jak koledzy sylwesters7 i koliber na wkrętach do podłokietnika i jest prawie niewidoczne tylko widać kabel z gruszki no i nie wadzi w niczym,oto kilka fotek :]
http://img809.imageshack.us/i/17372897.jpg/
http://img835.imageshack.us/i/cb1b.jpg/
http://img163.imageshack.us/i/cb2o.jpg/
;) ;)

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3976
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 03 lut 2011, 15:52

o !! i to mi si podba :) juz wiem jak przyczepie ;]
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
Qba
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1402
Imie: Marcin
Auto: STILO 3D
Silnik: JTD 115KM - 145KM
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 852#p45852
Lokalizacja: Wieluń, Konopnica

Postautor: Qba » 03 lut 2011, 18:29

Ja mam podobnie tylko że na rzep montażowy, nie trzeba nigdzie ingerować w podłokietnik (zawsze można rzep odkleić i nie będzie śladu po radiu) i w każdej chwili radio można odczepić i zabrać ze sobą. Ja kabel antenowy puściłem do środka konsolo centralnej w miejscu tego małego schowka pod podłokietnikiem.

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 210
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 09 cze 2011, 14:34

A gdyby tak założyć TAKĄ ramkę na radio 1DIN, a w tą półkę pod radiem wmontować radio CB + ewentualnie podłączyć do niego głośnik zewnętrzny żeby było coś słychać?? Można by było też dorobić jakąś klapkę, która zasłaniałaby CB, a samo CB wmontować głębiej żeby wtyczka od gruchy nie wystawała. Kabel od gruchy można by było trochę naciągnąć, puścić pod deską i wyciągnąć szczeliną koło nóg kierowcy... Tak rozważam tylko... ale może nie było by to głupie :)

Awatar użytkownika
Qba
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1402
Imie: Marcin
Auto: STILO 3D
Silnik: JTD 115KM - 145KM
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 852#p45852
Lokalizacja: Wieluń, Konopnica

Postautor: Qba » 09 cze 2011, 15:44

Zewnętrzny głośnik musiał by być na pewno, ale nie wiem czy się zmieści cb na głębokość.

porcik
Nowy Klubowicz
Posty: 47
Lokalizacja: Świnoujście

Postautor: porcik » 09 cze 2011, 16:53

Ja kupiłem ramkę 2DIN i u góry mam wsadzone radio a poniżej włożyłem CB radio ładnie wygląda i wszystko doskonale słychać bez głośnika zewnętrznego:)Jak złodziej będzie chciał włamać się do auta i coś okraść to i tak to zrobi i tak wiec nie widzę sensu chować Bóg wie gdzie...

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 210
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 09 cze 2011, 19:07

masz może jakieś foto? ;)

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 09 cze 2011, 21:40

porcik pisze:Ja kupiłem ramkę 2DIN i u góry mam wsadzone radio a poniżej włożyłem CB radio ładnie wygląda i wszystko doskonale słychać bez głośnika zewnętrznego:)Jak złodziej będzie chciał włamać się do auta i coś okraść to i tak to zrobi i tak wiec nie widzę sensu chować Bóg wie gdzie...


Logicznym jest, że jak widzi wszystko na wierzchu to jest znacznie większe prawdopodobieństwo zbitej szyby i wyciągniętego radia, niż w przypadku umiejscowieniu go w miejscu mało widocznym ;)

porcik
Nowy Klubowicz
Posty: 47
Lokalizacja: Świnoujście

Postautor: porcik » 10 cze 2011, 08:31

Jak zrobię zdjęcie to wrzucę może jeszcze dzisiaj.
W sumie racja ale jestem nawet za leniwy na wyciąganie panelu od radia...To autko stało już w tylu różnych miastach i miejscach i do dzisiaj nic się nie stało.
Pod latarnią najciemniej...:)

[ Dodano: 2011-06-10, 09:46 ]
Już teraz dodam zdjęcie niestety głód zmusił mnie do wyjścia do sklepu po coś do jedzenia i po drodze zrobiłem zdjęcie...W związku że radio jest nie wielkich rozmiarów musiały pojawić się te śruby:/ Przy okazji zmiany radia na pewno będzie troszkę inne rozwiązanie, ale radio pozostanie w tym samym miejscu:)
Obrazek



Wróć do „CB Radia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość