Obrazek

Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Nawigacje satelitarne GPS.
Awatar użytkownika
Tomsonn
Nowy Klubowicz
Posty: 144
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 16V 95KM Fresh
Kolor: szary
Lokalizacja: Brynek k. Tarnowskich Gór/Radomsko

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Tomsonn » 09 gru 2013, 07:50

Czyli mam rozumiec że lektor mowi np. Po włosku jak jechac?

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
DZIADKOWÓZ

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1752
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Bulka » 09 gru 2013, 07:54

Tak, po angielsku i niemiecku też jest w razie czego. Niestety polskiego brak. Ja z funkcji nawigacji korzystałem tylko raz przez te 1.5 roku, niestety mapy sa nieaktualne i dyskwalifikują z miejsca użyteczność tejże funkcji.

Awatar użytkownika
Tomsonn
Nowy Klubowicz
Posty: 144
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 16V 95KM Fresh
Kolor: szary
Lokalizacja: Brynek k. Tarnowskich Gór/Radomsko

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Tomsonn » 09 gru 2013, 08:14

Szkoda. No to faktycznie tak jak pisali że to jest tylko baker który ładnie wygląda. I nic poza tym.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
DZIADKOWÓZ

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: FumFelos » 09 gru 2013, 12:55

Chcesz mieć wygląd i funkcjonalność - szukaj stacji multimedialnej ;)

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 09 gru 2013, 17:28

FumFelos pisze:Chcesz mieć wygląd i funkcjonalność - szukaj stacji multimedialnej ;)


Funkcjonalność może tak ... ale wygląd ??? :razz: nie widziałem jeszcze dobrze wyglądającej stacji multimedialnej w Stilo :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: FumFelos » 10 gru 2013, 17:13

Gusta, guściki - dla mnie właśnie nieoryginalne radio 2din wygląda lepiej od serii. (szczególnie gdy ktoś ma jeszcze powycierane przyciski w radiu seryjnym) ;)

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Nitszu » 10 gru 2013, 19:20

Ktoś próbował kiedyś modować to radio? Będę kupował na wiosnę i na pewno jednocześnie walczył z softem... ( chodzi o aktualizację map )

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 08 lis 2014, 20:03

"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Odp: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 08 lis 2014, 20:11

Stig pisze:http://olx.pl/oferta/fiat-connect-nav-croma-stilo-mapa-mapy-CID5-ID7JOrp.html#992a8b7d73

ktoś coś wie na temat tych map ? :> :/

Wysłałem do gościa wiadomość :-) zobaczymy co odpisze jak coś mam do niego rzut beretem :-)

Wysłane z mojej Xperii Z2
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mati » 08 lis 2014, 21:18

Najlepiej do niego zadzwonić ;) To się złozymy na te mapy i jeden będzie rozprowadzał ;) heheh ; ) Światełko w tunelu? Oby nie chwyt marketingowy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 09 lis 2014, 05:06

Mati pisze:Najlepiej do niego zadzwonić ;) To się złozymy na te mapy i jeden będzie rozprowadzał ;) heheh ; ) Światełko w tunelu? Oby nie chwyt marketingowy ;)



Jakoś czarno to widzę ... nie wydaje mi się aby dali aktualizację do CN+ .. OK ja do gościa dzisiaj zadzwonię i zapytam ... :) i dam wam znać oczywiście :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 09 lis 2014, 05:27

Wiesz cn+ jest nie tylko w stilo, np bravo, Croma jak i chyba alfa 159 miały również cn+ tyle że do nich był soft 12, i tutaj się obawiam że przez to mogą nie śmigać ze stilo z softem 11
Zobaczymy :p

Wyslane z Samsunga S3 LTE (GT-9305)
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 09 lis 2014, 07:22

Odpisał koleś z OLX... Napisał że powinno działać ale konieczne jest najnowsze oprogramowanie... Więc tak jak pisał Stig, chyba lipa :-( najnowsze w Stilo to 11?? :-(

Wysłane z mojej Xperii Z2
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mati » 09 lis 2014, 09:17

A zapytaj go czy ma może soft do stilo 12 heheh ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
KrisGo
Zasłużony Klubowicz
**
Posty: 513
Imie: Krzysztof
Auto: było Stilo jest AR Brera
Silnik: 1,9 JTD 145 / 2.2 JTS 190
Kolor: srebrny / rosso ferrari
Lokalizacja: Tychy

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: KrisGo » 09 lis 2014, 09:36

Quler pisze:Odpisał koleś z OLX... Napisał że powinno działać ale konieczne jest najnowsze oprogramowanie... Więc tak jak pisał Stig, chyba lipa :-( najnowsze w Stilo to 11?? :-(

Wysłane z mojej Xperii Z2

To jak jest?
Robi ten update oprogramowania na miejscu, czy nie, bo napisał tak:
"W przypadku Stilo konieczny jest soft w wersji 11 lub optymalnie 12.2.
W przypadku Cromy konieczny jest soft w wersji 12.2 / 12.3.
Możliwość wgrania update na miejscu u mnie"

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mati » 09 lis 2014, 09:54

Gość uzupelnił opis wczoraj tego nei było ;)
W przypadku Stilo konieczny jest soft w wersji 11
Obrazek

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 09 lis 2014, 09:56

Spokojnie Panowie :-) jestem z gościem umówiony za tydzień w sobotę :-) akurat mam uczelnie to do niego podskocze :-) jak mapy będą działać to kupuje :-) na Europę południową potrzebne są 3 płyty :-) powiedział że w komplecie puści po 55 zeta :-) dam znać co i jak :-)

Wysłane z mojej Xperii Z2
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mati » 09 lis 2014, 09:57

I super ;) Jak coś to daj znać ;) heheh Fajno by było jakby te mapy ruszyły ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Odp: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 09 lis 2014, 09:59

Mati pisze:I super ;) Jak coś to daj znać ;) heheh Fajno by było jakby te mapy ruszyły ;)



Mati pisze:I super ;) Jak coś to daj znać ;) heheh Fajno by było jakby te mapy ruszyły ;)


Jak będzie śmigać to wezmę i jakoś się podzielimy wszyscy :-)

Wysłane z mojej Xperii Z2
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 09 lis 2014, 10:40

Soft 12 w stilo nie działa poprawnie (oficjalnie nie ma 12 do stilo), więc nie róbcie update
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
Poluś
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1118
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schumacher
Silnik: 1,9 MJTD
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6176
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Poluś » 10 lis 2014, 00:57

Mati pisze: To się złozymy na te mapy i jeden będzie rozprowadzał ;) heheh ; )


Ręce opadają jak się czyt coś takiego.


Quler pisze: Jak będzie śmigać to wezmę i jakoś się podzielimy wszyscy :-)



Szkoda gadać.


Od kilku tygodni pracuję nad mapami by były aktualne i jak czytam takie wypowiedzi jak powyżej to się odechciewa. A to dlatego, bo poświęcam swój wolny czas by coś z tego mieć i myślę że każdy by był zainteresowany taką aktualną mapą za drobną opłatą. Lecz po przeczytaniu tego co piszecie to odpowiednia cena za 1 płytę to by była około tysiąca złotych. Co byście potem miedzy sobą porozdawali i posprzedawali dalej. Masakra.

Quler możesz sobie darować wyprawę do tego gościa, bo on sam nie wie co i jak. A jak będzie chciał komuś wgrywać softa 12.2 lub 12.3 do stilo to już miałem kilka takich nawigacji do naprawy i nie polecam takich eksperymentów.

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 10 lis 2014, 07:23

Poluś.... Skąd ktoś może wiedzieć że "pracujesz nad mapami "... ?? :-( nigdzie tego nie napisałeś albo przynajmniej ja nie doczytałem :-) softu nie mam zamiaru wgrywać... A i tak będę w Bielsku więc nic mi nie szkodzi podjechać i sprawdzić :-) nie będą działać to trudno... Przecież nie będę zalamywal się z tego powodu :-)

Wysłane z mojej Xperii Z2
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Mati
Zasłużony Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Mateusz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny Moiré
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 31#p102531
Lokalizacja: Lipnica Wielka/ Nowy Targ/ Kraków/ (KNT)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mati » 10 lis 2014, 07:29

Poluś pisze:mapą za drobną opłatą.
Nie będę liczył jaki jest to zarobek w skali ilość osób chętnych na mapę razy 70 zł ! To pierwsza rzecz.
Druga jest taka jakbyś powiedział pracuje nad mapami będą po tyle i tyle-czekajcie nikt by nie kombinował z tym gościem.
Ja osobiście nie mam zamiaru dać 70zł za płytę z navi do stilo to raz bo tom toma sobie co roku zaktualizuje za 30zł. A Quler kupując płytę według mnie może zrobić z nią co będzie chciał ;) Niby kopiowanie rozpowszechnianie zabronione ;) Ale kto się dowie czy Stig i Mati mają mapy kopie ;) hee
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5004
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Mazi » 10 lis 2014, 07:39

Poluś pisze:Od kilku tygodni pracuję nad mapami by były aktualne i jak czytam takie wypowiedzi jak powyżej to się odechciewa. A to dlatego, bo poświęcam swój wolny czas by coś z tego mieć i myślę że każdy by był zainteresowany taką aktualną mapą za drobną opłatą. Lecz po przeczytaniu tego co piszecie to odpowiednia cena za 1 płytę to by była około tysiąca złotych. Co byście potem miedzy sobą porozdawali i posprzedawali dalej. Masakra.

Popieram, gdyby za 70zł były aktualne mapy to nawet bym się nie zastanawiał żeby to piracić tylko kupiłbym dla siebie.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED?? http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f ... 4&start=25

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 10 lis 2014, 07:43

już w ogłoszeniu zniknęło że pasują do stilo :P
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "



Wróć do „GPS”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość