Obrazek

Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Nawigacje satelitarne GPS.
szakalos
Nowy Klubowicz
Posty: 43
Imie: Krystian
Auto: Stilo
Silnik: 2.4/170km
Kolor: Czarny
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: szakalos » 24 gru 2011, 17:19

No dobra to mam 2 pytania:
Mogę z wersji 8.7 od razu wskoczyć na 11.0 czy muszę stopniowo
Co się stanie jak wrzucę wersję 12.2 ??

Awatar użytkownika
LukC
Klubowicz
Posty: 561
Lokalizacja: Olkusz

Postautor: LukC » 25 gru 2011, 09:24

szakalos pisze:No dobra to mam 2 pytania:
Mogę z wersji 8.7 od razu wskoczyć na 11.0 czy muszę stopniowo
Co się stanie jak wrzucę wersję 12.2 ??


Stopniowo bo inaczej nie zadziała ;)

masterchif
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Lokalizacja: Radom
Kontaktowanie:

Postautor: masterchif » 25 gru 2011, 14:00

Czy do navigacji tej standardowej to trzeba miec jakas karte sim??

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1049
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Postautor: pepo » 26 lut 2012, 18:52

hej powi mi ktos konktetnie jakie sa roznice w sofcie 9.8 a 11?? chodzi co wogula daje ten nowszy soft czy jest sens zgrywac

wizu
Nowy Klubowicz
Posty: 93
Imie: Mariusz
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blue Navy
Lokalizacja: Sanok
Kontaktowanie:

Postautor: wizu » 26 lut 2012, 23:19

Nie ma sensu.
W dodatku 11 dodaje po włączeniu jakiś wkurzający ekran ostrzegawczy, który trzeba potwierdzić wciskając enter...

Przy okazji, ktoś wie, czy da się to jakoś wyłączyć?

Awatar użytkownika
tomek84
Nowy Klubowicz
Posty: 23
Imie: Tomek
Auto: Abarth :)
Silnik: 2.4 170km
Kolor: Fajny
Lokalizacja: Lubań/Dolnyśląsk

Postautor: tomek84 » 28 lut 2012, 11:01

a ja mam takie pytanko czy mozna zmienic logo startowe fiat ?

Kamil
Klubowicz
Posty: 622
Imie: Kamil
Auto: AR 147
Silnik: 1.9 JTD-M 150 KM
Lokalizacja: Śląskie / Cz-wa
Kontaktowanie:

Postautor: Kamil » 28 lut 2012, 18:00

tomek84 pisze:a ja mam takie pytanko czy mozna zmienic logo startowe fiat ?

Jeśli podepniesz się pod kość pamięci i wyciągniesz z niej wszystkie dane to się uda :)

karoldep
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Imie: Karol
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115KM
Lokalizacja: Grodzisk

Postautor: karoldep » 16 mar 2012, 15:28

siemka
a jak dodać po aktualizacji angielski język? bo mam tylko włoski:(

Ps: wypaliłem jeszcze raz obraz na płytkę i poszło :)

Awatar użytkownika
Adrian62
Klubowicz
***
Posty: 343
Imie: Adrian
Auto: Fiat Stilo Abarth
Silnik: 2.4 20v 170KM
Kolor: Żółty
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=3083
Lokalizacja: Grzędy k.Wałbrzycha

Postautor: Adrian62 » 18 mar 2012, 10:24

jechałem z Wałbrzycha do Świnoujścia i nie ma na mapie drogi od Gorzowa do Szczecina :( Navi pokazuje jak bym jechał po polu :D może w mapach 2012 już będzie
Jeśli wiara czyni cuda
musisz wierzyć że się uda :)
stilo - a ludzie mówią że miłości nie można kupić :P

NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: NoVi » 20 kwie 2012, 22:59

Adrian62 też mi się nie raz zdarzyło i na normalnych nawigacjach :P
nie nadążają map robić, tak się nasi drogowcy za drogi wzieli ha ha :lol3:
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

Awatar użytkownika
LukC
Klubowicz
Posty: 561
Lokalizacja: Olkusz

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: LukC » 01 sie 2013, 19:05

Znalazłem i dorzuciłem plik Fiat_Stilo_Connect_Nav_PL_MENU jakby ktoś chciał przetestować. Nie wiem czy działa, więc próbować na własne ryzyko ;)

Awatar użytkownika
steevr
Nowy Klubowicz
Posty: 157
Imie: Dawid
Auto: Stilo 3d , bravo II
Silnik: 1.9jtd 115km
Kolor: grigio steel
Lokalizacja: Bruxella

Re: Odp: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: steevr » 01 sie 2013, 21:12

Ze niby bedzie menu w navi po polsku? Skad to masz?

Wyslane z HTC ONE
STILO nie pyta gdzie idziesz i o której wrócisz

Awatar użytkownika
Poluś
Starszy Klubowicz
***
Posty: 1118
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schumacher
Silnik: 1,9 MJTD
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6176
Lokalizacja: Chorzów
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Poluś » 01 sie 2013, 22:01

Jutro wypróbuje na jednej z navi którą mam w domu i zdam relacje.

Awatar użytkownika
LukC
Klubowicz
Posty: 561
Lokalizacja: Olkusz

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: LukC » 02 sie 2013, 08:49

steevr pisze:Ze niby bedzie menu w navi po polsku? Skad to masz?

Wyslane z HTC ONE


No teoria jest taka, że ktoś spolszczył menu ale jak mówiłem nie wiem czy to działa ;)

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1752
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Bulka » 02 sie 2013, 09:28

Na 99% nie ma polskiego języka. Przeleciałem pobieżnie pliki hexem i nie natknąłem się na jakikolwiek ślad języka ojczystego.

kukson
Nowy Klubowicz
Posty: 56
Imie: Adrian
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4
Kolor: Srebrny

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: kukson » 02 sie 2013, 11:13

Gdybym nie miał auta w serwisie to bym sprawdził, jeżeli ktoś ma taką możliwość niech sprawdzi i da znać to rozwieje wszystkie wątpliwości

Awatar użytkownika
narlop
Klubowicz
***
Posty: 386
Imie: Mirek
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Czarny metalik
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6258
Lokalizacja: Chrzanów,Nieporaz,Małopolska

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: narlop » 03 sie 2013, 11:38

Poluś pisze:Jutro wypróbuje na jednej z navi którą mam w domu i zdam relacje.


Jak tam Poluś testowałeś

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 589
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Patryk » 13 paź 2013, 13:50

Nie widziałem sensu zakładania tematu dla mojego pytania, więc pytam tutaj.
W swoim CN+ mogę ustawić daty powyżej 2010 roku. Wersja mojego softu to 8.3. Czy aktualizacja umożliwi ustawienie aktualnej daty?

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Quler » 13 paź 2013, 17:06

Patryk pisze:Nie widziałem sensu zakładania tematu dla mojego pytania, więc pytam tutaj.
W swoim CN+ mogę ustawić daty powyżej 2010 roku. Wersja mojego softu to 8.3. Czy aktualizacja umożliwi ustawienie aktualnej daty?


Ja mam 11 i wszystko działa ... :) więc pewnie tak :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 589
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Patryk » 14 paź 2013, 20:55

Okej, wielkie dzięki ;) trochę się boję tej aktualizacji, ale myślę, ze jak nie zaktualizuje od razu do 11 to się wszystko uda ;)

Awatar użytkownika
kb24
Nowy Klubowicz
Posty: 46
Status: Niesłowny
Imie: Karol
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 R5 20V
Kolor: Grigio Steel
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7007
Lokalizacja: Przysucha-Warszawa

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: kb24 » 20 lis 2013, 17:31

Tak w ogóle to mapa 2010-2011 to najświeższa mapa do Stilaków?
Obrazek
Zapraszam do obejrzenia i wyrażania opinii:]
viewtopic.php?f=16&t=7007

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 20 lis 2013, 17:53

tak :(
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
Tomsonn
Nowy Klubowicz
Posty: 144
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 16V 95KM Fresh
Kolor: szary
Lokalizacja: Brynek k. Tarnowskich Gór/Radomsko

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Tomsonn » 08 gru 2013, 20:43

powiedzcie mi prosze czy komendy głosowe lektora są w ojczystym języku? i jak to wygląda z instalacją? potrzeba navi i anteny GPS czu może jeszcze coś dodatkowo? Jakby ktoś miał namiar na filmik nagrany podczas używania navi to byłaby bajka:-)))) jeszcze jedna sprawa map a mianowicie czy mapy sa w jakiejś pamięci navi czy na płycie? ale wtedy nie możnaby słuchać muzyki. Tak to jest? czy jakos inaczej?
DZIADKOWÓZ

Awatar użytkownika
jarzon
Nowy Klubowicz
Posty: 243
Imie: Jarek
Auto: Stilo 3D
Silnik: JTD 16V 140
Kolor: GIALLO IMOLA VR
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: jarzon » 08 gru 2013, 21:35

Komendy są w językach obsługiwanych przez navi. Niestety brak polskiego :(
Mapy są na płycie cd/dvd więc nie da się jednocześnie słuchać muzy z płyt i nawigować.
Mapy są stare 2010/2011 rok co w przypadku bardzo wielu inwestycji oddanych ostatnio właściwie dyskwalifikuje je z użytku.

Jeśli nie miałeś zainstalowanej fabrycznie navi to musisz wymienić też antenę na taką z gps i gsm. Nie wiem jak jest z przewodami i czy navi wymaga multifunkcyjnej kierownicy do działania.

Moim zdaniem navi w naszych stilonkach to fajny bajer ale nic poza tym. Ja mam bo kupiłem razem z autem ale nie dołożył bym kilku stówek żeby wymienić dobre zwykłe radio na navi. Praktycznie za te same pieniądze można mieć dedykowane nowoczesne urządzenie z automapą albo licencję na program nawigacyjny na smartfona.

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Connect Nav - Software + Mapy PL 2010-2011

Postautor: Stig » 09 gru 2013, 06:37

jeszcze ramke trzeba zmienic ;)
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "



Wróć do „GPS”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość