Obrazek

Nawigacja Fiat Stilo

Nawigacje satelitarne GPS.
giacomo
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Imie: Jacek
Auto: Fiat Stilo SW Uproad
Silnik: 1.9 JTD 115
Kolor: Szary metalik

Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: giacomo » 02 cze 2013, 11:11

Witam jestem posiadaczem Fiata Stilo SW w wersji Uproad silnik 1.9 JTD 115 KM.Bardzo interesuje mnie czy jest możliwość zmiany języka w nawigacji na Polski i czy może ktoś zmieniał oprogramowanie moje obecne jest w wersji 9.8 wiem że jest wersja 12.3

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1752
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Bulka » 02 cze 2013, 11:14

Niestety z tego co wiem nie ma polskiej wersji do naszej nawigacji.

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Tito_Zam » 02 cze 2013, 12:45

Nie ma naszego języka i Fiat nie przewiduje żeby zrobić nowego softa z polskim językiem.

Awatar użytkownika
Infidel
Klubowicz
Posty: 498
Imie: Michał
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD
Kolor: Blue Navy
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=5975
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Infidel » 02 cze 2013, 12:46

A najnowszy soft jaki może być w Stilo w Connect to ver. 11.0

I tyle :(
Mess with th best, die like the rest...

| JTD Club | No EGR Club |

giacomo
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Imie: Jacek
Auto: Fiat Stilo SW Uproad
Silnik: 1.9 JTD 115
Kolor: Szary metalik

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: giacomo » 02 cze 2013, 20:30

Czy ta wersja softu różni się znacznie od wersji 9.8

wizu
Nowy Klubowicz
Posty: 93
Imie: Mariusz
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blue Navy
Lokalizacja: Sanok
Kontaktowanie:

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: wizu » 06 cze 2013, 19:39

Tak, na 11 po włączeniu wyświetla Ci się wkurzający komunikat. Poza tym chyba żadnych różnic.

Awatar użytkownika
Infidel
Klubowicz
Posty: 498
Imie: Michał
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD
Kolor: Blue Navy
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=5975
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Infidel » 06 cze 2013, 21:14

Jaki komunikat? :razz:
Mess with th best, die like the rest...

| JTD Club | No EGR Club |

Awatar użytkownika
steevr
Nowy Klubowicz
Posty: 157
Imie: Dawid
Auto: Stilo 3d , bravo II
Silnik: 1.9jtd 115km
Kolor: grigio steel
Lokalizacja: Bruxella

Re: Odp: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: steevr » 06 cze 2013, 21:54

Komunikat typu: nie baw sie navi podczas jazdy :grin:

Wyslane z HTC ONE
STILO nie pyta gdzie idziesz i o której wrócisz

Awatar użytkownika
Infidel
Klubowicz
Posty: 498
Imie: Michał
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD
Kolor: Blue Navy
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=5975
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Infidel » 06 cze 2013, 22:03

http://fiatklubpolska.pl/nawigacje-samo ... #post71097

Tylko że po odłączeniu aku komunikat pojawia się znów.

:cool:
Mess with th best, die like the rest...

| JTD Club | No EGR Club |

kukson
Nowy Klubowicz
Posty: 56
Imie: Adrian
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4
Kolor: Srebrny

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: kukson » 07 cze 2013, 06:44

Jeżeli chodzi o przerobienie navi na jezyk polski wielu próbowało ja zreszta tez ale ja znalazłem w pliku co najmniej 2 kodowania i moja wiedza była zbyt niska aby rozkodować pliki zresztą nie udało sie to nikomu w polsce a na allegro można zobaczyć, że firm które takie rzeczy robią w innych autach jest kilka. Wiec nie ma co na ten temat nawet myśleć i tworzyć ciągle nowych tematów bo odpowiedź na obydwa pytania autora już były na forum

Awatar użytkownika
pomaranczowy
Klubowicz
Posty: 355
Imie: Pomarańczowy
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 Hybrid LPG
Lokalizacja: Śląskie

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: pomaranczowy » 15 cze 2015, 12:17

Ja mam kilka pytań odnośnie navi:
1. Jak zrobić żeby navi nie włączała sie po przekręceniu kluczyka?
2. Jak ustawić żeby po włączeniu navi automatycznie grało CD a nie radio?
3. Jak ustawić bass, syki?
4. Pojawiło sie spolszczenie?

Z góry dzięki za info :)

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5004
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Mazi » 15 cze 2015, 12:26

pomaranczowy pisze:1. Jak zrobić żeby navi nie włączała sie po przekręceniu kluczyka?
Trzeba dodać przekaźnik, który załącza się dopiero przy zapaleniu auta, sterowany napięciem.
pomaranczowy pisze:2. Jak ustawić żeby po włączeniu navi automatycznie grało CD a nie radio?
Też mnie to drażni, jeśli masz źródło ustawione na CD i radio będzie krótko wyłączone to po włączeniu się ustawi na CD jeśli np postoi całą noc to po uruchomieniu znów będzie radio :facepalm4: nie wiem jak to zmienić.
pomaranczowy pisze:3. Jak ustawić bass, syki?
W ustawieniach audio.
pomaranczowy pisze:4. Pojawiło sie spolszczenie?
Nie.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED?? http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f ... 4&start=25

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 597
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Patryk » 15 cze 2015, 12:48

Co do drugiego to wydaję mi się, że macie coś nie tak z navi. Bo u mnie jest tak jak chcecie. Najlepszy przykład z dziś. Leżałem od tygodnia z zapaleniem płuc, dziś jechałem na egzamin i po włączeniu zapłonu od razu zaczęła grać płytka ;)

Awatar użytkownika
Bulka
Administrator
Posty: 1752
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D | Croma
Silnik: 1.6+LPG 103km | 1.9 150km
Kolor: Srebrny | Srebrny
Lokalizacja: Wadowice/Jaszczurowa(Jamnik)

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Bulka » 15 cze 2015, 12:50

Potwierdzam to co Patryk napisał, u mnie zapamiętuje, że ma płytke grać.

Awatar użytkownika
pomaranczowy
Klubowicz
Posty: 355
Imie: Pomarańczowy
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 Hybrid LPG
Lokalizacja: Śląskie

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: pomaranczowy » 15 cze 2015, 19:30

Strasznie mnie irytuje ten problem że po odpaleniu auta navi się automatycznie włącza :evil2: Naprawdę nie ma na to rozwiązania? (pomijam ten problem że nie zapamiętuje piosenki po wyłączeniu ale czytałem i z tym nic sie nie da zrobić)
Co do zapamiętywania CD zamiast radia. Rozumiem że mam wyłączyć radio na CD i po ponownym włączeniu ma automatycznie grać CD?

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 597
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: Patryk » 15 cze 2015, 20:17

Tak, dobrze rozumiesz. Po prostu po włączeniu radia, ma być ustawione na tym źródle dźwięku, jak przed wyłączeniem.

Awatar użytkownika
pomaranczowy
Klubowicz
Posty: 355
Imie: Pomarańczowy
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 Hybrid LPG
Lokalizacja: Śląskie

Re: Nawigacja Fiat Stilo

Postautor: pomaranczowy » 16 cze 2015, 11:31

U mnie jest tak: jak na włączonym silniku wyłączę radio podczas grania CD to po ponownym włączeniu jest w pozycji audio (oczywiscie ciągle na włączonym silniku) ale automatycznie CD nie gra trzeba nacisnąc play. Jeżeli zgasze silnik i ponownie uruchomie go to navi zawsze włącza radio (kabelek mam podpięty plus po stacyjce) :/
Co do automatycznego włączenia navi po odpaleniu auta nie można tego jakoś wyłączyć jak w standardowym radiu?



Wróć do „GPS”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość