Obrazek

Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Gotowe manuale, pomocne przy naprawach
Axil171
Nowy Klubowicz
Posty: 34
Imie: Michał
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 Jtd 163Km
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Sędziszów MŁP

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: Axil171 » 24 lip 2017, 11:39

Przed chwilą byłem i wyjąłem 2 czujniki, od hamulca i od sprzęgła przeczyściłem to contactem założyłem s powrotem. Czujnik pedału hamulca ma 4 przewody(piny) by działać w dwojaki sposób właśnie. Jeszcze dziś postaram się sprawdzić styki NO i NZ ale po przez kostki i skrzynkę bezpieczników jak było w tutorialu. Gdzie dokładnie znajduję się główne złącze silnika obok tej lampy? Gdy nie będzie efektu zdemontuje jeszcze raz czujnik i sprawdzę go omomierzem czy wszystkie styki działają prawidłowo, jeżeli będą działać to już nie wiem co wtedy?
Czy jeżeli odepnę kostke z Ecu nie rozjada mi się żadne mapy lub nie wyjdzie żaden dodatkowy problem np. brak możliwości odpalenia pojazdu ?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 13:14 przez Axil171, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matek2892
Klubowicz
Posty: 506
Imie: Mateusz
Auto: Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 115km@???
Kolor: GRIGIO STEEL 647
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: matek2892 » 24 lip 2017, 12:28

W jtd patrząc od przodu po lewej koło rozrządu masz ecu z dwiema wtyczkami jeżeli o to złącze główne Co chodzi ;)
Obrazek


Posiadam Mes (z kablem niebieskim, czarnym), AutoCom, jak by ktoś potrzebował pisać.

Axil171
Nowy Klubowicz
Posty: 34
Imie: Michał
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 Jtd 163Km
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Sędziszów MŁP

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: Axil171 » 24 lip 2017, 13:06

Dobra już jest naprawione, brakowało przewodu nr. 5 od czujnika pedału hamulca do czarnej kostki D4. Wszystko gra i tempomacik działa.

Awatar użytkownika
paveu
Klubowicz
Posty: 930
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: paveu » 18 paź 2018, 16:14

Jako,że przeszedłem do działania z tempomatem.Mam kilka pytań.Z kostki pedały hamulca wychodzą po dwa przewody,czyli doprowadzanie do hamulca odpada,pod skrzynka są dwie kostki tj.czarna i brązowa obie połączone wejścia i wyjścia. Niestety pomimo poszukiwań na szeroką skalę kostki pod kierownicą nie posiadam. Czy teraz wystarczy tylko wpiąć zgodnie z manualem do brązowej kostki 4 przewody i zasilanie 12V?

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Added in 35 minutes 11 seconds:
Z kostki brązowej dochodzą 4 przewody i wychodzą 2.

sz_tomasz
Nowy Klubowicz
Posty: 8
Imie: Tomasz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.2 16V 80KM
Lokalizacja: Słupsk

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: sz_tomasz » wczoraj, 19:49

Czy ktoś robił montaż tempomatu w stilo 1.2 bez istniejącej instalacji? Przymierzam się do montażu i przydały by mi się jakieś rady odnośnie 1.2 gdzie jest tylko jedna kostka D4

Awatar użytkownika
paveu
Klubowicz
Posty: 930
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Montaż tempomatu w Stilo (na podstawie silnika JTD)

Postautor: paveu » wczoraj, 19:55

sz_tomasz pisze:Czy ktoś robił montaż tempomatu w stilo 1.2 bez istniejącej instalacji? Przymierzam się do montażu i przydały by mi się jakieś rady odnośnie 1.2 gdzie jest tylko jedna kostka D4

Niestety musisz skorzystać z manuala na forum,nie za bardzo ktoś chce doradzić,choć w manualu masz prawie wszystko.



Wróć do „Manuale, Poradniki, Tutoriale”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość