Obrazek

Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Gotowe manuale, pomocne przy naprawach
M.BLAZKOVIC
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Marek
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 jtd 87 km
Kolor: czerń

Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: M.BLAZKOVIC » 06 paź 2017, 17:16

:bry:

Cześć wszystkim, jestem nowym użytkownikiem klubu fiata stilo, a auto posiadam od trzech lat.
Moj problem polega na tym, że chciałem za wszelką cenę dorobić sobie kabel aux do mojego radia ( z funkcją aux ) Jest toradio z kolorową navi.
kupiłem kabel aux zakończony z obu stron jackiem, uciąłem z jednej i i dorobiłem końcówki na piny,
Ktoś z was wie do których pinów to podłączyć ?
Proszę o pomoc bo odtwarzacz przestał odtwarzać nagrywane płyty z niewiadomych przyczyn.

Awatar użytkownika
paveu
Klubowicz
Posty: 915
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: paveu » 06 paź 2017, 17:50

Pięć tematów niżej masz wszystko.
viewtopic.php?f=33&t=12157

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2108
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: pio075 » 06 paź 2017, 17:56

M.BLAZKOVIC pisze::bry:

Cześć wszystkim, jestem nowym użytkownikiem klubu fiata stilo, a auto posiadam od trzech lat.
Moj problem polega na tym, że chciałem za wszelką cenę dorobić sobie kabel aux do mojego radia ( z funkcją aux ) Jest toradio z kolorową navi.
kupiłem kabel aux zakończony z obu stron jackiem, uciąłem z jednej i i dorobiłem końcówki na piny,
Ktoś z was wie do których pinów to podłączyć ?
Proszę o pomoc bo odtwarzacz przestał odtwarzać nagrywane płyty z niewiadomych przyczyn.

Żadne radio w Stilo nie miało funkcji AUX, w CN+ widoczna jest opcja AUX na ekranie ale nigdy nie była aktywna i miała dotyczyć wejścia wideo.
To do czego linkował kolega to wykorzystanie trybu Phone czyli dźwięk w Mono i niezbyt wysokiej jakości.

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: piotrekx1994 » 06 paź 2017, 22:52

Jest opcja montażu radia z bravo i przyłożenie panelu czołowego

M.BLAZKOVIC
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Marek
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 jtd 87 km
Kolor: czerń

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: M.BLAZKOVIC » 07 paź 2017, 22:10

Dzieki wielkie kolego :)
myślałęm że uda się to odpalić, ale trudno chyba zostaje mi kupno innego radia, bo to niestety tylko fajnie wygląda :(
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.p ... 360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: Nitszu » 07 paź 2017, 22:57

albo emulatora zmieniarki :) większy koszt, ale zyskujesz czytkik karty SD, niektóre emulatory mają bluetooth, no i obowiązkowo AUX

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 817
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: Zawaś » 08 paź 2017, 08:45

I taki Yatour działa bez problemu?
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: piotrekx1994 » 08 paź 2017, 15:55

Jedyna rzecz z której wygodnie korzysta w emulatorze to aux, bo USB czy pendriva to Masakra, te wszystkie dostosowania nazw folderów itd,

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 397
Imie: Paweł
Auto: Volvo S60 II AWD
Silnik: 3.0T R6 329KM / 519Nm
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: ByQ » 08 paź 2017, 16:22

piotrekx1994 pisze:Jedyna rzecz z której wygodnie korzysta w emulatorze to aux, bo USB czy pendriva to Masakra, te wszystkie dostosowania nazw folderów itd,


Ja używam karty sd i mam stworzone 5 folderów i nic więcej. Nazwy piosenek zostawiam i wszystko śmiga.
Na początku jak miałem pendriva to też tak ustawiłem i nie było problemu.
Więc jednorazowe stworzenie 5 folderów i nazwanie ich od CD01 do CD05 to chyba nie taki duży problem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2710
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: ryan_cooper5 » 08 paź 2017, 16:42

Dokladnie, mniej zachodu ze zrobieniem tych 5 folderow niz z podlaczaniem co troche kabla do telefonu :)

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: piotrekx1994 » 09 paź 2017, 08:46

To mnie ktoś w błąd wprowadził, że trzeba nazwy utwor przerabiać, bo niektórych nie czyta. Dobrze wiedzieć :)

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2710
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: ryan_cooper5 » 09 paź 2017, 10:55

Tylko nazywasz foldery. Mozesz zrobic max 5 folderów po 99 utworow

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 244
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=17387&p=205911#p205911
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: czarny » 09 paź 2017, 14:40

Ja mam 9 folderów i też wszystko śmiga ;-)

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: piotrekx1994 » 29 paź 2017, 19:48

Jeśli ktoś jest zainteresowany, istnieje możliowość dorobienia auxa stereo w stilo. Wszystko o tym w tym temacie viewtopic.php?f=14&t=16477

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2710
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: ryan_cooper5 » 29 paź 2017, 20:28

czarny pisze:Ja mam 9 folderów i też wszystko śmiga ;-)

Jaka masz zmieniarke i jak to zrobiłeś? Masz tak w cn+ czy zwykłym radiu?

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 244
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=17387&p=205911#p205911
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: Radio oryginalne z nawigacją dorobienia aux

Postautor: czarny » 29 paź 2017, 20:39

ryan_cooper5 pisze:
czarny pisze:Ja mam 9 folderów i też wszystko śmiga ;-)

Jaka masz zmieniarke i jak to zrobiłeś? Masz tak w cn+ czy zwykłym radiu?
Po prostu zrobiłem 9 folderów i nazwy do "cd09".
Zmieniarka yatour ale radio to zwykły visteon cd i visteon mp3.



Wróć do „Manuale, Poradniki, Tutoriale”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość