szpanbix pisze:Witam, wydaję mi się że z nowymi telefonami (nie wszystkimi) kabelek auto - switch nie działa.Próbowałem u siebie robić pasywny układ różniczkujący z rezystorem nastawnym i czasami działa a czasami nie. Samsung S5 robi problem. Mam dwa stany możliwe do ustawienia. Albo telefon widzi słuchawki (i nie działa phone mode) albo nastawie tak, że działa phone mode ale telefon nie widzi słuchawek. Jest wąski obszar który działa pośrodku ale niestety jest bardzo niestabilny i nawet nie załączam schematu. Niestabilność polega na tym, że czasami gaśnie losowo phone mode, a szczególnie przy odpalonym silniku (Diesel) i dużej głośności telefonu. Ten patent w całości powoli staje się nieaktualny.
Chyba, żeby zamiast auto switcha załączać dodatkowym switchem ten tryb.
Widziałem ostatnią fajny patent. Facet podpina się pod linie sygnałowe CDroma. Jest jakiś pad na płycie głównej gdzie podpięcie masy, odkłada głowice do odczytu - CD się wycisza i w ten sposób działa inny prototypowy AUX i już stereo tym razem.
Napisałem o tym temat niedawno zapraszam do zajrzenia!
Nie udało mi się jeszcze tylko ogarnąc wycieszenia CD, ale mam płytke z wyciszona piosenka i jest ekstra, jakość dźwieku super!
Jeśli możesz, napisz w tym temacie gdzie znalazłes ten patent, może uda się ogarnać wicszenie CD
viewtopic.php?f=14&t=16477