P0606 w 1.6 czy to uszkodzony sterownik ??

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
Edens82
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Patryk
Auto: Fiat stilo active
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Bordowy

P0606 w 1.6 czy to uszkodzony sterownik ??

Postautor: Edens82 » 01 sty 2018, 11:55

Witam czy ten bład p0606 oznacza padnięty sterownik? błędy sprawdzane pod czas kiedy samochód zgasł i nie chciał odpalić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gienkollo
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 16V 103 KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Chorzów

Re: czy te błędy

Postautor: gienkollo » 01 sty 2018, 15:52

To jest dla Ciebie niestety najbardziej prawdopodobna diagnoza, jak wiele tematów byś w tej sprawie nie założył.
Co do diagnozowania tego akurat szczególnego problemu to kłopot z tym taki, że odczyt tych błędów jak sądzę przechodzi właśnie przez ECU i w przypadku jego uszkodzenia dostaje się zestaw różnych błędów które to wskazują właśnie na usterkę owego

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: czy te błędy

Postautor: edens.ps » 01 sty 2018, 23:34

gienkollo pisze:To jest dla Ciebie niestety najbardziej prawdopodobna diagnoza, jak wiele tematów byś w tej sprawie nie założył.
Co do diagnozowania tego akurat szczególnego problemu to kłopot z tym taki, że odczyt tych błędów jak sądzę przechodzi właśnie przez ECU i w przypadku jego uszkodzenia dostaje się zestaw różnych błędów które to wskazują właśnie na usterkę owego
Dobra. Każdy stawia na sterownik. Tylko ze u mnie nie sypie błędami na desce. Wiec daj mi 100% pewność że to sterownik. Bo nie chce wydać na próżno floty. Bo samochód kupiłem 1.5 miecha temu

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

gienkollo
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 16V 103 KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Chorzów

Re: czy te błędy

Postautor: gienkollo » 01 sty 2018, 23:45

viewtopic.php?f=33&t=11210 W tym temacie masz oprócz instrukcji naprawy, podany sposób pomiarów napięć na sterowniku, to powinno rozstrzygnąć tą kwestie ostatecznie.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: czy te błędy

Postautor: edens.ps » 02 sty 2018, 00:01

gienkollo pisze:http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=33&t=11210 W tym temacie masz oprócz instrukcji naprawy, podany sposób pomiarów napięć na sterowniku, to powinno rozstrzygnąć tą kwestie ostatecznie.
Ok

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4855
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: czy te błędy

Postautor: Mazi » 02 sty 2018, 15:10

Widzę, że ktoś ma problem z nazwaniem wątku.....poprawiłem.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości