Obrazek

Witam szukam kogoś z mesem

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: edens.ps » 30 gru 2017, 21:01

Witam poszukuje kogoś z mesem kto podepnie mu stilo i z czyta błędy. Auto gaśnie w czasie jazdy zero błędów po podłączeniu pod kompa. Po 1.5 minuty auto odpala jedzie znowu gaśnie odpala jedzie. Jestem z Sochaczewa. Może ktoś z okolic ma mesa do podłączania stilo

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Blissowsky
Nowy Klubowicz
Posty: 36
Imie: Łukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Srebrny

Re: Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: Blissowsky » 09 sty 2018, 05:02

Witam , nie lepiej od razu wysłać ECU do regeneracji/naprawy ? Pewnie silniczek 1.6 16v 103 km

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2108
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: pio075 » 09 sty 2018, 10:35

Blissowsky pisze:Witam , nie lepiej od razu wysłać ECU do regeneracji/naprawy ? Pewnie silniczek 1.6 16v 103 km

Wiem że łatwo wydaje się cudze pieniądze, ale regeneracja ECU to 500zł i warto sprawdzić wszystko zanim ruszymy ECU.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: edens.ps » 09 sty 2018, 10:49

auto oddane do elektryka. Powiedziałem mu jakie mam objawy. I powiedział ze jak ecu pada to są zupełnie inne objawy. I mówi kiedyś miał grande punto z taką przypadłości. Więc czekam na telefon od niego co poszło i ile będzie mnie naprawa kosztować

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Pawelg89
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D Dynamic
Silnik: 1.6 16V
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Haga

Re: Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: Pawelg89 » 11 sty 2018, 07:38

Miałem tak samo w moim przypadku wystarczyło przenieść ECU na obudowę aku. Nie wiem gdzie Ty je masz ale po tym manewrze u mnie jeżdżę już ponad pół roku bez żadnego głupiego błędu

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Witam szukam kogoś z mesem

Postautor: edens.ps » 20 sty 2018, 14:25

Pawelg89 pisze:Miałem tak samo w moim przypadku wystarczyło przenieść ECU na obudowę aku. Nie wiem gdzie Ty je masz ale po tym manewrze u mnie jeżdżę już ponad pół roku bez żadnego głupiego błędu

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
No u mnie ecu padło. Jak się okazało było już regenerowane. I jakieś nóżki of płytki od strony obudowy odeszly

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości