Obrazek

Smród jak by oleju w kabinie

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: edens.ps » 20 gru 2017, 14:03

Witam

Od wczoraj zaczęło mi smierdziec z nagrzewnicy tak jak by się paliło coś czy tlilo. Od czego to może być tylko śmierdzi jak silnik mam rozgrzany i włączony nawiew. Śmierdzi nawet jak jadę. Jak zgasze samochód i przechodzę kolo maski to czuć z przodu ten smród. Smród czuć jak by na środku silnika i bliżej kabiny. Może jakiś wyciek czy coś?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, 14:03 przez edens.ps, łącznie zmieniany 1 raz.

artur.gardian
Nowy Klubowicz
Posty: 4
Imie: Artur
Auto: Opel Astra
Silnik: 1,7 Cdti 110km

Re: Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: artur.gardian » 30 sty 2018, 11:09

Witam, wiadomo jaka była usterka? Mam dokładnie ten sam problem


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: edens.ps » 30 sty 2018, 12:42

artur.gardian pisze:Witam, wiadomo jaka była usterka? Mam dokładnie ten sam problem


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gumy na przegubach mi poszły u dlatego tak smierdzialo

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

artur.gardian
Nowy Klubowicz
Posty: 4
Imie: Artur
Auto: Opel Astra
Silnik: 1,7 Cdti 110km

Re: Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: artur.gardian » 30 sty 2018, 12:56

Ok dzięki za odpowiedź


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: edens.ps » 31 sty 2018, 08:03

No i rzeczywiście któraś guma na przegubie?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

artur.gardian
Nowy Klubowicz
Posty: 4
Imie: Artur
Auto: Opel Astra
Silnik: 1,7 Cdti 110km

Re: Smród jak by oleju w kabinie

Postautor: artur.gardian » 01 lut 2018, 09:01

Wąż olejowy nad kolektorem był pęknięty, wymieniony i problem rozwiązany.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość