Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
Awatar użytkownika
rakso147
Nowy Klubowicz
Posty: 81
Imie: Oskar
Auto: Fiat Stilo 3D 2001r
Silnik: 1,6 na podtlenku LPG :D
Kolor: Blue Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16671
Lokalizacja: Łowicz/łódzkie

Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Postautor: rakso147 » 29 lis 2017, 17:02

Witam, od czasu gdy temperatura spada do granicy zera co jakiś czas wyskakuje mi błąd ASR (ASR available). Zauważyłem, że dzieje się to tylko jak jest zimno i najczęściej na pierwszym ostrzejszym zakręcie po odpaleniu. Czasami jak jadę delikatniej to mi nie wyskoczy, ale jak gwałtowniej skręce to od razu wyskakuje, po zgaszeniu gaśnie. Co to może być?

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 388
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Re: Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Postautor: ByQ » 29 lis 2017, 18:28

Miałem to samo, słaby akumulator
Obrazek

Awatar użytkownika
rakso147
Nowy Klubowicz
Posty: 81
Imie: Oskar
Auto: Fiat Stilo 3D 2001r
Silnik: 1,6 na podtlenku LPG :D
Kolor: Blue Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16671
Lokalizacja: Łowicz/łódzkie

Re: Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Postautor: rakso147 » 29 lis 2017, 21:07

ByQ pisze:Miałem to samo, słaby akumulator

W sumie możliwe, bo jak postoi pod szkołą kilka godzin na dworze to kręci ale już nie tak żwawo.

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 388
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Re: Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Postautor: ByQ » 29 lis 2017, 21:18

na początek podładuj go, a jak się będzie powtarzać to będziesz musiał kupić nowy
Obrazek

sedici
Nowy Klubowicz
Posty: 96
Imie: Maniek
Auto: Stilo uproad 06
Silnik: 120CV

Re: Błąd ASR przy niskich temperaturach.

Postautor: sedici » 30 lis 2017, 11:43

ByQ pisze:Miałem to samo, słaby akumulator


również miałem w poprzednim stilo , też wina akumulatora była , co ciekawe tylko przy skręcie wywalało błąd , i tylko świeżo po rozruchu w zimie , ale w sumie tam jest elektryczne wspomaganie które ciągnie dużo prądu



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości