Radio orginal

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Radio orginal

Postautor: edens.ps » 06 lis 2017, 01:13

Witam radio przestało mi łapać fale radiowe fm. I nie mogę słuchać radia. Ani muzyki z transmitera. W czym może leżeć problem. Jak je zrestartowac?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio orginal

Postautor: piotrekx1994 » 06 lis 2017, 06:37

Problemem jest głowica od FM. Niestety albo jej wymiana lub wymiana radia na inne

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 06 lis 2017, 08:39

A powiedział byś mi jaka moc mają glosniki orginalne w stilo? Bo podłącze najwyżej zwykłe radio

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 06 lis 2017, 21:58

A jak aux zrobić w stilo. Albo coś żeby z pendraiva słuchać muzy. Bo płyty to już przeżytek

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio orginal

Postautor: piotrekx1994 » 07 lis 2017, 07:32

Plyty kolego to nie przeżytek to najlepsza jakość. No, chyba że Ty słuchasz "muzy" to wtedy jakość roli nie gra
Są 4 opcje
Zmieniarka za 300 zł
Wejście phone w radio (mono) ,
Jack przez CD stereo
Transmiter fm

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2662
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio orginal

Postautor: ryan_cooper5 » 07 lis 2017, 07:44

ori chyba mają po 35w jeśli dobrze pamiętam

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 07 lis 2017, 09:30

A jak zrobić jack przez cd. Transmiter odpada. Bo klientowi dzień przed moim kupnem przestało grać fm

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio orginal

Postautor: piotrekx1994 » 07 lis 2017, 14:59

Manula montażu AUX STEREO do fabrycznegradiao radia szukaj na forum w dziale audio

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 07 lis 2017, 17:55

A zmieniarke jak założyć. Bo mam okazję kupić

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio orginal

Postautor: piotrekx1994 » 07 lis 2017, 19:57

podłaczasz 1 przewod... kostka niebieska...

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 07 lis 2017, 20:30

Ale który nr jaki kabla. Bo mam zmieniarke ale od innego radia

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio orginal

Postautor: piotrekx1994 » 07 lis 2017, 21:12

nie da sie!

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 07 lis 2017, 21:22

Czemu? Przerobić nic?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Added in 1 minute 23 seconds:
A podał byś mi model zmieniarki tylko żeby było wejście tez na usb w niej

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 07 lis 2017, 21:22

A podał byś mi model zmieniarki tylko żeby było wejście tez na usb w niej

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

krisbe
Starszy Klubowicz
**
Posty: 1164
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD Multijet
Kolor: Rosso Corsa
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=12725
Lokalizacja: Katowice

Re: Radio orginal

Postautor: krisbe » 08 lis 2017, 04:58

Kolego 5 sec. Wpisujesz w szukaj na forum i znajdziesz odpowiedź.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 01 gru 2017, 00:49

Urwał mi się kabel jeden od kosti iso od tej od zasilania radio gra wszystko ok. Kabel jest jasno różowy taki wyblakly. Za co odpowiada. Bo nie wiem czy go podłączać czy nie. Czy poprostu nowa kostkę iso założyć i jak bym zakładał jakie kolory kabli bym musiał połączyć z kablami od zasilania?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Added in 10 minutes 39 seconds:
Chodzi mi o ten co zaznaczyłem kropka Obrazek

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 01 gru 2017, 00:49

Chodzi mi o ten co zaznaczyłem kropka Obrazek

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

MonsterMj
Klubowicz
Posty: 374
Imie: K.
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 i 1.6 103KM
Kolor: Blue Vitality 480
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16378

Re: Radio orginal

Postautor: MonsterMj » 01 gru 2017, 05:51

To jest kabel od magistrali CAN, zasilanie to czerwony i czarny.
Z Fiata nie kapie olej, on znaczy swój teren.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Radio orginal

Postautor: edens.ps » 01 gru 2017, 06:46

MonsterMj pisze:To jest kabel od magistrali CAN, zasilanie to czerwony i czarny.
A potrzebny jest konecznie. Bo radio to z 2001 roku

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości