Brak reakcji na gaz 1.6 103 KM

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
Awatar użytkownika
Gripex
Nowy Klubowicz
Posty: 29
Imie: Marcin
Auto: Fiat Stilo
Silnik: Benzyna 1.6 103 KM
Kolor: 132 Rosso Scilla
Lokalizacja: Rzeszów/Siedlce

Brak reakcji na gaz 1.6 103 KM

Postautor: Gripex » 04 lis 2017, 22:52

Witam, na wstępie dodam, że były już podobne tematy, ale nie znalazłem w nich odpowiedzi. Problem polega na tym, że po wymianie termostatu samochód przestał reagować na gaz. Wymieniłem przepustnice, gdyż komputer pokazywał awarię dwóch czujników przepustnicy oraz czujnika temperatury, przeprowadziłem adaptację, nadal nic. Silnik rozgrzewa się, ale wskazówka temperatury nadal na polu C. ECU, które było regenerowane w 2014 roku, zostało sprawdzone u elektronika od sterowników, okazało się, że wszystko sprawne. Sprawdzono wiązki oraz czujnik pedału gazu, temperatury, wszystko sprawne. W takim razie gdzie Waszym zdaniem jest problem.

Awatar użytkownika
mardt
Klubowicz
**
Posty: 541
Imie: Marcin
Auto: Punto Evo
Silnik: 1.4 8v
Kolor: VERDE AVVENTURIERO MET
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=14848
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska

Re: Brak reakcji na gaz 1.6 103 KM

Postautor: mardt » 04 lis 2017, 23:11

Jeśli po wymianie termostatu sprawdził bym wszystkie wtyczki do tych czujników i potraktował preparatem kontaktS i powypinał jeszcze raz cala skrzynkę nad aku i poprawił wtyczki bo to wszystko było rozbierane

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1489
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: Brak reakcji na gaz 1.6 103 KM

Postautor: siwy1296 » 05 lis 2017, 15:00

Akurat znam stilo no.kolegi i ciekawy przypadek. Kostki były sprawdzane.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości