CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
MonsterMj
Klubowicz
Posty: 374
Imie: K.
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 i 1.6 103KM
Kolor: Blue Vitality 480
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16378

CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: MonsterMj » 29 paź 2017, 08:39

Witam.
Mam problem w moim 16PB 2002r. Dołożyłem parę gadżetów, chciałem zrobić proxi żeby gadżety aktywować i zlikwidować miganie licznika i jest problem. Próby połączenia się z procedurą proxi kończy się niepowodzeniem, wypluwa error treści "EMPTY PROXI FILE IN BODY COMPUTER(BCM)!" Spotkał się ktoś z czymś takim? internet nie wiele mówi, forum MES'a milczy, brak jakiejkolwiek odpowiedzi jest ze strony autora programu.

Używam ELM327 od viakena, legalnego MESa 3.4, wszystkie inne moduły po Can działają prawidłowo.
Z Fiata nie kapie olej, on znaczy swój teren.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2602
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: ryan_cooper5 » 29 paź 2017, 09:29

Kurcze ja kiedyś robiłem osiowanie jak wymieniałem zegary i przestawiałem przebieg, pamiętam że też jakieś niepowodzenie i error mi wyskoczył ale o dziwo przebieg nie migał i było ok

MonsterMj
Klubowicz
Posty: 374
Imie: K.
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 i 1.6 103KM
Kolor: Blue Vitality 480
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16378

Re: CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: MonsterMj » 29 paź 2017, 10:12

Tu się w ogóle nie łączy z procedurą proxy.
Z Fiata nie kapie olej, on znaczy swój teren.

pepo
Klubowicz
Posty: 955
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: pepo » 29 paź 2017, 10:17

Moj bravo czasami tez się buntuje ale restart kompa pomaga i strzał z klemy, w jaki sposób kontaktowałeś się z Yanim? ja napisałem posta odnośnie regulacji xenon i tez 0 odp, do wersji dla zarejestrowanych nie miałem jeszcze dostępu choć tez kopiłem licencje.. Skontaktowałem się z nim prze wiadomość prywatna podałem mu nr swojej licencji i opisałem problem, po 2 dniach otrzymałem odpowiedz i rozwiązanie ( w weeknd on raczej nie odp wiec możne cierpliwości). ja bym tez spróbował innej wersji fes/mes

MonsterMj
Klubowicz
Posty: 374
Imie: K.
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 i 1.6 103KM
Kolor: Blue Vitality 480
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16378

Re: CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: MonsterMj » 30 paź 2017, 16:55

Pisząc o braku reakcji ze strony autora miałem na mysli to ze są na jego forum dwa takie posty ze ktoś miał identyczny problem i niestety brak odpowiedzi.

Póki co połowicznie rozwiązałem problem, wywaliłem szafe z abartha, dałem oryginalną i zaczął się łączyć z proxi, jednak próba zaosiowania tempomatu i guziorów kończy się nie powodzeniem.
Z Fiata nie kapie olej, on znaczy swój teren.

maly
Nowy Klubowicz
Posty: 74
Imie: Piotr
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 16V

Re: CAN Setup/ Proxy - nie łączy się

Postautor: maly » 01 lis 2017, 06:56

też mam taki problem chciałem wywalić czujniki parkowania i albo się połączy i nie da się zrobić osiowania albo wywala błąd połączenia wersja 3,1 ogólnie też problem z kablem w tej wersji, natomiast w 3,6 z kablem już nie mam problemów nie wiem jak osiowanie bo odpuściłem temat ale nie mogę robić logów program się zawiesza.



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości