Błąd d602

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
pawelq2000
Nowy Klubowicz
Posty: 5
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,4 16V 95 km
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Siemainowice Śląskie

Błąd d602

Postautor: pawelq2000 » 29 maja 2017, 23:41

Witam.W moim Stilo wyskakuje błąd d 602 błąd magistrali c-can. Objawy awarii: wypadanie zaplonu na.nismich obrotach. Czy ten błąd .oze oznacz listę wtryskowa bądź wtryski ???

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 100
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: Błąd d602

Postautor: peter_paul » 30 maja 2017, 14:45

Na tyle na ile wiem, to wszystkie bledy związane z pracą silnika powinny być oznaczone na początku literą "P" od "powertrain". Pozatym w protokole EOBD nie występują kody błędów z literą "D". Jak i gdzie odczytałeś taki kod błędu ?

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

pawelq2000
Nowy Klubowicz
Posty: 5
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,4 16V 95 km
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Siemainowice Śląskie

Błąd d602

Postautor: pawelq2000 » 30 maja 2017, 14:52

Podpiąłem auto pod komputer i takie coś wyskoczyło. Co może powodować szarpanie przy przyspieszaniu i na obrotach jałowych strzelanie zapłonu stare zapłonu jakby brak cylindra przed sekundę??

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 100
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: Błąd d602

Postautor: peter_paul » 30 maja 2017, 15:05

Jaki program do diagnostyki?

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Błąd d602

Postautor: edens.ps » 31 gru 2017, 20:31

Witam mam błąd d602 magistrali can przerwa czy jakoś tak błąd stały. Od czego mam błąd magistrali can

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Added in 14 minutes 59 seconds:
Re: RE: Re: Błąd d602
edens.ps pisze:Witam mam błąd d602 magistrali can przerwa czy jakoś tak błąd stały. Od czego mam błąd magistrali can

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Którego usunąć nie mogę?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Błąd d602

Postautor: edens.ps » 31 gru 2017, 20:31

edens.ps pisze:Witam mam błąd d602 magistrali can przerwa czy jakoś tak błąd stały. Od czego mam błąd magistrali can

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Którego usunąć nie mogę?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości