Obrazek

Diagnostyka przez PC

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
Awatar użytkownika
Stychu
Nowy Klubowicz
Posty: 67
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Diagnostyka przez PC

Postautor: Stychu » 16 wrz 2010, 22:04

Jeżeli ktoś potrzebuję z czytać błedy i je wykasować się polecam :)
A Jeżeli ktoś ma może dostęp do FiatEcuScan może być nie całkiem legalny :) ma więcej opcji niż mój freeware Soft i mógłbym dodatkowo sprawdzać każdy czujnik etc. A i najważniesze mogę go wozić na spoty bo zkumałem go z Lapkiem :)
www.cgp.org.pl
www.sieci4you.pl
-> Komputery, Kasy fiskalne, OutSorcing, strony WWW etc

Awatar użytkownika
sobeek
Nowy Klubowicz
Posty: 126
Imie: Adrian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 KM
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Postautor: sobeek » 16 wrz 2010, 22:13

Jakby co to w Bydgoszczy (i okolice) też mogę pomóc z błędami i diagnozą Airbagu, ABS i silnika. Niedawno sobie sprawiłem kabel VAG,a na lapku FiatEcuScan, także jak będzie potrzeba to pisać :P :)

NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Postautor: NoVi » 16 wrz 2010, 22:30

Ja ściaglem własnie FiatEcuScan i pasowałby mi jakiś kabelek teraz i jakas instrukcja do tego :P
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

Awatar użytkownika
Stychu
Nowy Klubowicz
Posty: 67
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Postautor: Stychu » 16 wrz 2010, 22:58

Zapodaj Linka na PW bo niby mam ale nie mam na chwile obecna na czym testować :D ale dziewczyna ma też Stilona 1.9 wiec po męcze w Weekend :)
www.cgp.org.pl

www.sieci4you.pl

-> Komputery, Kasy fiskalne, OutSorcing, strony WWW etc

Awatar użytkownika
Beny.rac
Nowy Klubowicz
Posty: 298
Lokalizacja: Tiel(NL) SRC(PL)

Postautor: Beny.rac » 07 sty 2011, 22:09

Witam,
Posiadam kabel vag kkl + elm 327 + FIAT ECUScan wersja free a na dniach będzie full ... :D

rafjtd
Nowy Klubowicz
Posty: 21
Lokalizacja: Lublin
Kontaktowanie:

Postautor: rafjtd » 18 sty 2011, 15:09

Panowie mam laptopa i stilo 1.9 jtd i nie chciał bym z każdym głupstwem jeździć do aso.
Napiszcie co muszę kupić abym sam mógł diagnozować swoje autko.
Z góry dzięki za wszelkie info i linki do aukcji. :)
Pozdrawiam z prawego fotela Yaris "L"

Awatar użytkownika
Beny.rac
Nowy Klubowicz
Posty: 298
Lokalizacja: Tiel(NL) SRC(PL)

Postautor: Beny.rac » 18 sty 2011, 19:33

rafjtd pisze:Panowie mam laptopa i stilo 1.9 jtd i nie chciał bym z każdym głupstwem jeździć do aso.
Napiszcie co muszę kupić abym sam mógł diagnozować swoje autko.
Z góry dzięki za wszelkie info i linki do aukcji. :)


Witam,
Więc tak :

Polecam zestaw :

http://allegro.pl/hit-pakiet-k-can-diag ... 88961.html

Czyli :
kabel vag kkl + elm 327 + FIAT ECUScan wersja free ( do ściągnięcia z neta ) i masz Stilona u swoich stóp ( a jak chcesz mięc FULL opcję to zamiast wersji free kupujesz org za 200 zl i mozesz dodawać np kiere wielofunkcyjna do auta i wiele innych ciekawych opcji itp

Pozdrooo

rafjtd
Nowy Klubowicz
Posty: 21
Lokalizacja: Lublin
Kontaktowanie:

Postautor: rafjtd » 18 sty 2011, 19:52

A ten program FIAT ECUScan wersja free to gdzie go znajdę w necie.

A ten jest coś wart : kabel
Pozdrawiam z prawego fotela Yaris "L"

Awatar użytkownika
Beny.rac
Nowy Klubowicz
Posty: 298
Lokalizacja: Tiel(NL) SRC(PL)

Postautor: Beny.rac » 18 sty 2011, 20:38

rafjtd pisze:A ten program FIAT ECUScan wersja free to gdzie go znajdę w necie.

A ten jest coś wart : kabel


Kolego tam sie bawić nie będę :razz:

1 wyszukanie google :

http://www.fiatecuscan.net/ - pobierz... :papa:

Awatar użytkownika
Bergaś
Nowy Klubowicz
Posty: 58
Lokalizacja: Miechów
Kontaktowanie:

Postautor: Bergaś » 16 mar 2011, 22:13

Witam panowie czy ma ktoś może do czynienia z takim oto kablem bo mi nie chce sie połączyć za nic w świecie :(:(



http://allegro.pl/nowosc-interfejs-fiat ... 03797.html

rafik39
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Lokalizacja: zagranica

Postautor: rafik39 » 17 mar 2011, 11:28

nie wiem co to za kabel ale podejzemam ze to zwykły kabel VAG i moze nie obsługiwac fiata, kup na alegro z firmy VIAKEN, od lat od nich biore kable i mam 1000 % ze beda działac do tego pełna wersje FIATECUSCAN i wszystkie włoszki twoje,jak cos robic to dobrze a nie szukac ciecia kosztów, inwectycja raz a dobrze
:D
są samochody i FIATY

Awatar użytkownika
Bergaś
Nowy Klubowicz
Posty: 58
Lokalizacja: Miechów
Kontaktowanie:

Postautor: Bergaś » 17 mar 2011, 16:08

No właśnie niby koleś pisał na allegro ze działa z fiatem a tu lipa i nie wiem czy sterowniki czy kabel FES mam zarejestrowany

Awatar użytkownika
Bergaś
Nowy Klubowicz
Posty: 58
Lokalizacja: Miechów
Kontaktowanie:

Postautor: Bergaś » 17 mar 2011, 19:11

No właśnie tam pisze że jest przeznaczony do FES

"Interfejs diagnostyczny do samochodów

FIAT , ALFA ROMEO , LANCIA

FIATecuSCAN PL 2.7

INTERFEJS DEDYKOWANY DO FIATecuSCAN "

Więc myślę że powinien raczej działać

rafik39
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Lokalizacja: zagranica

Postautor: rafik39 » 17 mar 2011, 20:11

tak jak Gury pisze sprawdz ustawienia w FESie wybierz com i ELM lub VAG a jak to nie pomoze to bierz VIAKENA pakiet bedziesz miał spkój!!!!!!!!! i wtedy kablem niewbieskim obsługujesz wszystko cały program a do poduszek dokładasz adapter 2 i masz wsio białe na czarnym :cool:
są samochody i FIATY

matess
Nowy Klubowicz
Posty: 30
Lokalizacja: Pszczyna
Kontaktowanie:

Postautor: matess » 23 mar 2011, 20:36

Panowie bardzo proszę o poradę jaki kabel kupić na allegro, nie chciałbym zaliczyć wtopy.

rafik39
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Lokalizacja: zagranica

Postautor: rafik39 » 23 mar 2011, 20:46

kup pakiet w firmie VIAKEN KOSZT 184 ZŁ i wszystkie włochy twoje, mam to jest super, masz sterowniki na płycie
są samochody i FIATY

Awatar użytkownika
pszemoo
Klubowicz
Posty: 313
Imie: pszemoo
Auto: Stilooooo
Silnik: 1,9 JTD 115KM
Kolor: Srebrny? Niebieski?
Lokalizacja: Łódź

Postautor: pszemoo » 25 kwie 2011, 12:25

Jeśli ktoś potrzebuje w Łodzi sprawdzić i pokasować błędy możemy się dogadać ;) VAG-KKL + FES już "rozkminiony" teraz czekam aż przyjdzie elm327 to i inspekcję serwisową będzie można usunąć ;)
NO EGR -> No problem ;)

Awatar użytkownika
Rzepa691
Nowy Klubowicz
Posty: 55
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo Dynamic
Silnik: 1,9 jtd 115 km
Kolor: Błękitna perła
Lokalizacja: Strzelin

Postautor: Rzepa691 » 28 kwie 2011, 11:31


Awatar użytkownika
pszemoo
Klubowicz
Posty: 313
Imie: pszemoo
Auto: Stilooooo
Silnik: 1,9 JTD 115KM
Kolor: Srebrny? Niebieski?
Lokalizacja: Łódź

Postautor: pszemoo » 28 kwie 2011, 12:11

Ja mam cos takiego: http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html spisuje się bardzo dobrze. Wbudowany przełącznik, więc nie musisz przerabiać zwykłego kabla.
NO EGR -> No problem ;)

Awatar użytkownika
Rzepa691
Nowy Klubowicz
Posty: 55
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo Dynamic
Silnik: 1,9 jtd 115 km
Kolor: Błękitna perła
Lokalizacja: Strzelin

Postautor: Rzepa691 » 30 kwie 2011, 08:40

Dzięki pszemoo. Kabel już zamówiony i FES już na lapku.

Gulik
Nowy Klubowicz
Posty: 54
Lokalizacja: Katowice

Postautor: Gulik » 30 kwie 2011, 12:16

Ktoś z okolicy katowic z kabelkiem i ecu? :). Dajcie znać na PW proszę :).


Z góry dzieki.

Kamil
Klubowicz
Posty: 622
Imie: Kamil
Auto: AR 147
Silnik: 1.9 JTD-M 150 KM
Lokalizacja: Śląskie / Cz-wa
Kontaktowanie:

Postautor: Kamil » 30 kwie 2011, 19:42

Przyjedź na spot do Katowic ten co jest raz w miesiącu tam napewno ktoś sprzęt będzie miał :)

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 30 kwie 2011, 20:10

Gulik pisze:Ktoś z okolicy katowic z kabelkiem i ecu? :). Dajcie znać na PW proszę :).


Z góry dzieki.


Ja mam kabelek zamówiony :D FES już mam na kompie :) tak ,że nie ma problemu kiedyś można się ustawić :)

[ Dodano: 2011-05-02, 16:23 ]
pszemoo pisze:Ja mam cos takiego: http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html spisuje się bardzo dobrze. Wbudowany przełącznik, więc nie musisz przerabiać zwykłego kabla.


Zakupiłem właśnie taki kabelek :D i mam pytanko bo razem z kablem była płytka , trzeba coś z niej instalować ???

Z góry dzięki :D
NO EGR CLUB :D

Obrazek

Gulik
Nowy Klubowicz
Posty: 54
Lokalizacja: Katowice

Postautor: Gulik » 04 maja 2011, 11:23

Kamil pisze:Przyjedź na spot do Katowic ten co jest raz w miesiącu tam napewno ktoś sprzęt będzie miał :)



:o to nawet nie wiedziałem o czymś takim. Jakieś szczegóły? :)

Póki co to moim wstyd się pokazywać mam pewne braki :D.

Ale to kwestia tygodnia żeby nadrobić :)

Awatar użytkownika
Quler
Starszy Klubowicz
Posty: 3449
Imie: Tomek
Auto: Mondeo MK IV/206 CC
Silnik: 2.0 163 PS/ 2.0 136 PS
Kolor: Arctic White/ Silver
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=891 post134981.html#p134981
Lokalizacja: Wola/SPS
Kontaktowanie:

Postautor: Quler » 04 maja 2011, 15:47

Gulik pisze:
Kamil pisze:Przyjedź na spot do Katowic ten co jest raz w miesiącu tam napewno ktoś sprzęt będzie miał :)



:o to nawet nie wiedziałem o czymś takim. Jakieś szczegóły? :)

Póki co to moim wstyd się pokazywać mam pewne braki :D.

Ale to kwestia tygodnia żeby nadrobić :)


Spoty zawsze organizujemy w każdą 3 niedzielę miesiąca .... w maju wypada to 15 :)
Spotykamy się w Katowicach przy u. Porcelanowej ( parking cmentarza Komunalnego),
wszystkie szczegóły znajdziesz tutaj http://klubfiatstilo.pl/relacje-ze-spotkan-vf48.htm

Zapraszamy serdecznie :)
NO EGR CLUB :D

Obrazek



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość