Diagnostyka przez PC

Pomoc w diagnozowaniu, kody błędów itp
Awatar użytkownika
blaupunkt
Nowy Klubowicz
Posty: 6
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo MW Dynamic
Silnik: 1.9 JTD - 115 KM
Kolor: Czerwony
Lokalizacja: Warszawa

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: blaupunkt » 15 lip 2017, 10:33

blaupunkt pisze:Witam.
Czy jest jakaś osoba z Warszawy ktora moglaby sie podlaczyc komputerem z programem diagnostycznym do mojego auta ? Oczywiscie podjade .
Chodzi o autoadaptacje . Wymieniane bylo radio na nawigacje i licznik kilometrow miga. Dziekuje za odpowiedz.

Czekałem sie nie doczekalem . Kupilem wlasny interfejs diagnostyczny. Jakby ktos potrzebowal i byl z Warszawy w miare mozliwosci sluze pomocą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2206
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: explicit77 » 16 lip 2017, 17:51

Przede wszystkim trzeba by się przywitać. Kultura zobowiązuje. Gdy już się uda to ewentualnie zapraszamy:
viewtopic.php?f=43&t=3677&p=192204#p192204
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.

STILO I CC
Nowy Klubowicz
Posty: 32
Imie: Piotr
Auto: STILO 5d
Silnik: JTD 1.9 80 2002
Kolor: błękit
Lokalizacja: KRAKOW

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: STILO I CC » 16 lip 2017, 19:18

Ile daleś za te kabelki ? Czy to Viaken z Krakowa ?

piotrekx1994
Nowy Klubowicz
Posty: 288
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: piotrekx1994 » 17 lip 2017, 06:07

blaupunkt pisze:
blaupunkt pisze:Witam.
Czy jest jakaś osoba z Warszawy ktora moglaby sie podlaczyc komputerem z programem diagnostycznym do mojego auta ? Oczywiscie podjade .
Chodzi o autoadaptacje . Wymieniane bylo radio na nawigacje i licznik kilometrow miga. Dziekuje za odpowiedz.

Czekałem sie nie doczekalem . Kupilem wlasny interfejs diagnostyczny. Jakby ktos potrzebowal i byl z Warszawy w miare mozliwosci sluze pomocą.


Gdybyś się rozejrzal po forum to chociażby Tomi z okolic Warszawy jest, wystarczyło napisać.

Awatar użytkownika
blaupunkt
Nowy Klubowicz
Posty: 6
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo MW Dynamic
Silnik: 1.9 JTD - 115 KM
Kolor: Czerwony
Lokalizacja: Warszawa

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: blaupunkt » 17 lip 2017, 12:32

explicit77 pisze:Przede wszystkim trzeba by się przywitać. Kultura zobowiązuje. Gdy już się uda to ewentualnie zapraszamy:
viewtopic.php?f=43&t=3677&p=192204#p192204

Witam wszystkich . Czytalem posty o zlotach ale niestety w tych godzinach pracuje :(

Added in 5 minutes 58 seconds:
STILO I CC pisze:Ile daleś za te kabelki ? Czy to Viaken z Krakowa ?

TAk interfejs jest od Viaken z Krakowa . Calosc razem z kosztami przesylki kosztowała 126 pln.

Marecki94
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Marek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Czarny

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Marecki94 » 23 sie 2017, 08:51

Witam wszystkich. Szukam pomocy, nabyłem ostatnio interfejs KKL VAG firmy Viaken i próbując połączyć nim Fiata Stilo 1.9JTD z 2002roku z MultiEcuScan'em wyskakuje mi przy kliknięciu połącz - NO ECU RESPONSE. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego komunikatu?

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Klubowicz
Posty: 913
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: MJTD 120 KM

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Stiłonisław » 23 sie 2017, 08:58

Ze zdjęcia które wrzuciłeś wcześniej wynika, że to nie żaden VAG KKL tylko ELM327 V2 + dwie przejściówki. To ten interface:

https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327 ... -2013.html

Zweryfikuj dokładnie co to za kabel, później odpowiednio skonfiguruj wg instrukcji dołączonej na płycie (plik PDF) i wtedy możesz zacząć działać. Kabel podłączasz pod laptopa, uruchamiasz program, wchodzisz w USTAWIENIA, wybierasz zakładkę INTERFEJSY, klikasz u dołu SZUKAJ INTERFEJSÓW i zgodnie z tym co się wyświetli wybierasz z listy u góry.
Bez Stila nie ma kołaczy.

Marecki94
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Marek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Czarny

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Marecki94 » 23 sie 2017, 15:20

Stiłonisław pisze:Ze zdjęcia które wrzuciłeś wcześniej wynika, że to nie żaden VAG KKL tylko ELM327 V2 + dwie przejściówki. To ten interface:

https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327 ... -2013.html

Zweryfikuj dokładnie co to za kabel, później odpowiednio skonfiguruj wg instrukcji dołączonej na płycie (plik PDF) i wtedy możesz zacząć działać. Kabel podłączasz pod laptopa, uruchamiasz program, wchodzisz w USTAWIENIA, wybierasz zakładkę INTERFEJSY, klikasz u dołu SZUKAJ INTERFEJSÓW i zgodnie z tym co się wyświetli wybierasz z listy u góry.


Pomyliłeś mnie kolego z postem którego ja nie dodałem. Mój problem wygląda tak jak opisałem go wcześniej. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc albo wytłumaczyć jak popranie używać niebieskiego interfejsu VAG KKL dzięki programowi MultiEcuSkan?

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Klubowicz
Posty: 913
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: MJTD 120 KM

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Stiłonisław » 23 sie 2017, 15:23

A, faktycznie. Przełącznik jest we właściwej pozycji? Procedura którą opisałem w poprzednim poście jest identyczna przy okazji kabla VAG KKL.
Bez Stila nie ma kołaczy.

daamianno
Nowy Klubowicz
Posty: 11
Imie: Damian
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 16v
Kolor: Granat

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: daamianno » 31 sie 2017, 09:26

Cześć, czy jest ktoś z Krakowa kto ma interfejs i pomógł by w diagnozie?

master8570
Nowy Klubowicz
Posty: 12
Imie: Karol
Auto: Fiat Stilo
Silnik: JTD 1,9 80 KM
Kolor: czarny
Lokalizacja: Wrocław

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: master8570 » 07 wrz 2017, 13:00

WItam czy jest ktoś z okolic Wrocławia , Trzebnicy Krotoszyna czy rawicza co by mi pomógł zrobić diagnostyke pełną?

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Zawaś » 07 wrz 2017, 14:11

WItam, czy jest ktoś z okolic Torunia , co by mi pomógł ogarnąć diagnostyke pełną?
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Marecki94
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Marek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Czarny

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Marecki94 » 09 wrz 2017, 07:34

Panowie, powiedzcie mi czy darmową wersją MES'a lub FES'a będę mógł skasować inspekcję?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1843
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: pio075 » 09 wrz 2017, 10:37

Nie, konieczna jest wersja zarejestrowana.

miro0001987
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Mirek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 16V
Kolor: czerwony

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: miro0001987 » 30 paź 2017, 20:10

Witam, chciałem się zapytać skąd wziąć program, żeby samemu diagnozować sobie stilacza i ewentualnie pokasować błędy. Bo przecież nie bede latał z każdą głupotą do mechanika na komputer.

Rafal607
Nowy Klubowicz
Posty: 8
Imie: rafal
Auto: stilo
Silnik: 1.6 103km

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Rafal607 » 26 lis 2017, 09:32

Część. Czy jest ktoś z dolnegoslaska? okolica jawora?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

tomeczekg
Nowy Klubowicz
Posty: 29
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103 KM
Kolor: granatowy metalik
Lokalizacja: Malice Kościelne

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: tomeczekg » 26 lis 2017, 17:03

Witam Ponawiam pytanie kolegi, z jakiego pewnego żródła pobrać Multiecuscan? Odkąd mam stilo tj. 4 lata na desce jest choinka, na początku padł całkiem komputer silnika, kupiłem drugi i tak jezdze, komunikatów z 5 różnych zanim zobaczę bieżące info na wyswietlaczu, stale świeci check, poduszki, które pewnie przy uderzeniu nie zadziałają

Mackocrf
Nowy Klubowicz
Posty: 49
Imie: Maciej
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.6 103KM

Re: Diagnostyka przez PC

Postautor: Mackocrf » 26 lis 2017, 19:10

multiecuscan jest darmowy i wystarczy wpisac w google i pobrac. link http://www.multiecuscan.net

mam pytanie. stilo 2001 wersja dynamic abs z asr i esp. chciałem sie połoczyc z abs ale nie wiem ktory to sterownik w programie mes, a nie wiem czy moge sobie tak wybrac obojetenie który zeby nic nie uszkodzic. do wyboru mam bosch 5.7 lub bosch 5.7 asr/tc czy bosch 5,7 vdc?



Wróć do „Diagnostyka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości