Stilo 5d 1.9 JTD / 2004r / Szczecin
Regulamin forum
Nazwa tematu powinna wyglądać następująco:
Wersja i rodzaj silnika / rok prod. / miejscowość
Dla przykładu:
Stilo 3d, 1.6 / 2002r / Warszawa - ...
Stilo 5d, 1.8 / 2003r / Poznań - ...
itp.
Jeżeli chcesz zapytać o więcej niż jedno auto w danym temacie, to do nazwy tematu dopisujesz np: +1
gdzie +1 oznacza ilość dodatkowych linków które zawiera temat.
Dla przykładu:
Stilo MW, 1.9 JTD / 2004r / Częstochowa +1 - ...
Czyli dane auto które was konkretnie interesuje i +1 która oznacza iż w tym temacie zamieszczacie dodatkowy link z ogłoszeniem auta, które również/dodatkowo bierzecie pod uwagę.
Co oznaczają skróty:
3d - wersja trzy drzwiowa;
5d - wersja pięciodrzwiowa;
MW - wersja kombi;
MWup - wersja kombi w pakiecie UpRoad;
SCH - limitowana wersja Schumacher;
Abarth - wersja z silnikiem 2.4l oraz automatyczną skrzynią biegów. Topowa wersja Stilo.
Nazwa tematu powinna wyglądać następująco:
Wersja i rodzaj silnika / rok prod. / miejscowość
Dla przykładu:
Stilo 3d, 1.6 / 2002r / Warszawa - ...
Stilo 5d, 1.8 / 2003r / Poznań - ...
itp.
Jeżeli chcesz zapytać o więcej niż jedno auto w danym temacie, to do nazwy tematu dopisujesz np: +1
gdzie +1 oznacza ilość dodatkowych linków które zawiera temat.
Dla przykładu:
Stilo MW, 1.9 JTD / 2004r / Częstochowa +1 - ...
Czyli dane auto które was konkretnie interesuje i +1 która oznacza iż w tym temacie zamieszczacie dodatkowy link z ogłoszeniem auta, które również/dodatkowo bierzecie pod uwagę.
Co oznaczają skróty:
3d - wersja trzy drzwiowa;
5d - wersja pięciodrzwiowa;
MW - wersja kombi;
MWup - wersja kombi w pakiecie UpRoad;
SCH - limitowana wersja Schumacher;
Abarth - wersja z silnikiem 2.4l oraz automatyczną skrzynią biegów. Topowa wersja Stilo.
-
- Imie: Mariusz
- Auto: Stilo MW
- Silnik: 1.9 JTD Mjet 120KM
Mam zamiar w niedzielę obejrzeć ten egzemplarz => https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-stil ... xtor=SEC-8
co sądzicie? mi wizualnie odpowiada szczególnie z zewnątrz. Trochę przeszkadza mi jasna tapicerka i radio (jest opcja zmienić na duże fiatowskie?)
Rozmawiałem z gościem - niestety nie ma żadnej książki serwisowej bo sprowadził z jakiegoś salonu w Niemczech a nie od osoby prywatnej. Trochę lipa nie wiedzieć kiedy był robiony rozrząd i inne pierdoły
Jest ktoś z okolicy w stanie podjechać i doradzić?
co sądzicie? mi wizualnie odpowiada szczególnie z zewnątrz. Trochę przeszkadza mi jasna tapicerka i radio (jest opcja zmienić na duże fiatowskie?)
Rozmawiałem z gościem - niestety nie ma żadnej książki serwisowej bo sprowadził z jakiegoś salonu w Niemczech a nie od osoby prywatnej. Trochę lipa nie wiedzieć kiedy był robiony rozrząd i inne pierdoły
Jest ktoś z okolicy w stanie podjechać i doradzić?
- MBaran
- Imie: Michał
- Auto: Stilo
- Silnik: 2.4
- Kolor: Grigio Orione Vr. (675)
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12647
Radio nie problem wymienić. Książkę można zawsze podrobić, także czy by była czy jej nie ma to różnicy jak dla mnie nie ma...

- paveu
- Imie: Paweł
- Auto: Fiat Stilo MW Uproad
- Silnik: 1,9 JTD 115kM
- Kolor: Grigio Tecno vr
MBaran pisze:Qr Bbpost Radio nie problem wymienić. Książkę można zawsze podrobić, także czy by była czy jej nie ma to różnicy jak dla mnie nie ma...
dodałbym jeszcze,że jasna tapicerka jest raczej plusem,autko w środku wygląda bardziej "świeżo".
- ryan_cooper5
- Imie: Krystian
- Auto: Fiat Stilo
- Silnik: 1.9 JTD 115 km
- Kolor: Orione Grey
- Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Po jasnej tapicerce bardziej widać zużycie auta. Z książką serwisową w 13 letnim aucie życzę powodzenia. Owszem, zdarzają sie ale jak już ktoś wcześniej napisał mozna podrobic. Swojego kupilem bez żadnej książki czy faktur z napraw i śmiga aż milo 3.5 roku.
-
Muszę przyznać że jestem zaskoczony na plus Waszymi wypowiedziami. Spodziewałem się haseł w stylu: jakiś przekręt, auto odpicowane, wałek z kilometrami itp. Przekonaliście mnie i teraz na pewno jadę go obejrzeć.
Zauważyłem jeszcze jakąś linkę luźno wiszącą. Zdjęcie od strony kierowcy. Wisi w miejscu gdzie zazwyczaj jest jakaś rączka do otwierania maski w autach. Zerkniecie?
Może fajtycznie z tą jasną tapicerką będzie lepiej...człowiek się częściej zmobilizuje żeby ją wyczyścić czy coś...
Zauważyłem jeszcze jakąś linkę luźno wiszącą. Zdjęcie od strony kierowcy. Wisi w miejscu gdzie zazwyczaj jest jakaś rączka do otwierania maski w autach. Zerkniecie?
Może fajtycznie z tą jasną tapicerką będzie lepiej...człowiek się częściej zmobilizuje żeby ją wyczyścić czy coś...
- paveu
Słusznie zauważyłeś.W tym miejscu powinna być rączka do otwierania maski.Pamiętaj,że wypowiedzi na podstawie zdjęcia czy opisu nie gwarantują,że samochód na żywo będzie dalej taki idealny.Powodzenia w poszukiwaniu Stilo!
- piterpalker
- Imie: Piotr
- Auto: Fiat Stilo MW
- Silnik: 1,9 JTD 115KM
- Kolor: yy szary?
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=15329&p=186493#p186493
Brak książki nie jest wielkim problemem. Osobiście przy samochodach jak stilo, wolę np. faktury za naprawy, bo tak jak koledzy wcześniej pisali, książki się podrabia (chociaż nie jestem przekonany, czy skóra warta wyprawki przy autach za taką kwotę). A rozrząd, oleje i filtry to chyba minimalny pakiet startowy, jaki dla świętego spokoju lepiej zrobić w każdym aucie. Zwłaszcza rozrząd.
W sumie... to jest to dobra podstawa do negocjacji ceny. Nic nie wiem nt. auta- proszę spuścić cenę do 8k na rozrząd. Albo więcej, zależy, co tam wynajdziesz.
Powodzenia!
W sumie... to jest to dobra podstawa do negocjacji ceny. Nic nie wiem nt. auta- proszę spuścić cenę do 8k na rozrząd. Albo więcej, zależy, co tam wynajdziesz.
Powodzenia!
-
- Auto: Stilo 5d
- Silnik: 1.4 95KM
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11438&hilit=wishniowe
mariorodrigez pisze:Qr Bbpost Muszę przyznać że jestem zaskoczony na plus Waszymi wypowiedziami. Spodziewałem się haseł w stylu: jakiś przekręt, auto odpicowane, wałek z kilometrami itp. Przekonaliście mnie i teraz na pewno jadę go obejrzeć.
Z ta tapicerka to bym sie nie jaral. Krople deszczu i powstaja zacieki. Wiem bo mam:P Impregnat do odziezy gorskiej daje rade.
-
Dzięki za wszystkie sugestie. Jutro jadę. Dam znać. Oby wszystko było ok bo mam chęć nim wrócić ale oglądać postaram się na chłodno 

- Nokian
- Silnik: 1.9 JTDm 140PS
- Kolor: Grigio Orione VR
- Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=15152
Faktycznie od groma u Ciebie tych Stilo... nawet w promieniu 50 kilometrów. Chcesz zbić na cenie to niech Ci da zwykłe felgi a te niech sobie zabiera, znów urwiesz kilka stówek.
Z tym jasnym wnętrzem nie jest źle, nie brudzi się jakoś specjalnie też się tego obawiałem. Co do zacieków od deszczu... ostatnio miałem uchyloną szybę i lekko mi nakapało na siedzenie pasażera - wyschło i bez śladu. Trzeba zadbać bardziej a taka kolorystyka jest dużo milsza dla oka.
Co do picowania i kilometrów - stan faktyczny, papier przyjmie wszystko. Oglądałeś?
Z tym jasnym wnętrzem nie jest źle, nie brudzi się jakoś specjalnie też się tego obawiałem. Co do zacieków od deszczu... ostatnio miałem uchyloną szybę i lekko mi nakapało na siedzenie pasażera - wyschło i bez śladu. Trzeba zadbać bardziej a taka kolorystyka jest dużo milsza dla oka.
Co do picowania i kilometrów - stan faktyczny, papier przyjmie wszystko. Oglądałeś?
-
więc byłem, zobaczyłem NIE kupiłem.
Otóż - sprzedawca nie wspomniał o dwóch strzałach na przedniej szybie które kwalifikują ją do wymiany - pikuś - zejdzie z ceny i dam radę.
Dalej - nie otwiera się szyba tylnej klapy bo jak twierdzi w większości Stilo to już nie działa i się zacina a jak ma się zaciąć na otwartej to lepiej nie używać. To taki gadżet jak twierdzi. Lipa
Mimo to nie byłem zrażony i jakieś małe ryski oraz coś grzebane na tylnym zderzaku też nie odstraszyły.
Felgi - na zdjęciach rewelacja. Na żywo masakra. Malowane i to nie przez fachowca. Trudno - opuści i jestem dalej na tak.
Niestety nie działa regulacja przednich świateł - pewnie silniczek. To już zaczęła się miarka przebierać.
Do tego sprzedający nie wspomniał o tym
i na dobicie nie załączyła się klima. Może nie nabita a może kompresor. Pozamiatane. A wczoraj jak dzwoniłem się upewnić czy wszystko działa twierdził że nie zauważył aby coś nie halo.
Zawieszenie nie wybite - jechało się dobrze..Silnik suchy. Tylko dziwny metaliczny dźwięk się wydobywał jakby rolka od rozrządu. Olej czarny
Rozrząd i olej i tak do wymiany więc z tym raczej nie byłoby problemu (jeśli to rolka)
aha - trochę telepało na postoju ale wystarczyło minimalnie dodać gazu i było ok. jakby poducha silnika czy coś
i tyle. przygoda, 500km zrobione ale nie wtopione. szukam dalej
Otóż - sprzedawca nie wspomniał o dwóch strzałach na przedniej szybie które kwalifikują ją do wymiany - pikuś - zejdzie z ceny i dam radę.
Dalej - nie otwiera się szyba tylnej klapy bo jak twierdzi w większości Stilo to już nie działa i się zacina a jak ma się zaciąć na otwartej to lepiej nie używać. To taki gadżet jak twierdzi. Lipa
Mimo to nie byłem zrażony i jakieś małe ryski oraz coś grzebane na tylnym zderzaku też nie odstraszyły.
Felgi - na zdjęciach rewelacja. Na żywo masakra. Malowane i to nie przez fachowca. Trudno - opuści i jestem dalej na tak.
Niestety nie działa regulacja przednich świateł - pewnie silniczek. To już zaczęła się miarka przebierać.
Do tego sprzedający nie wspomniał o tym

i na dobicie nie załączyła się klima. Może nie nabita a może kompresor. Pozamiatane. A wczoraj jak dzwoniłem się upewnić czy wszystko działa twierdził że nie zauważył aby coś nie halo.
Zawieszenie nie wybite - jechało się dobrze..Silnik suchy. Tylko dziwny metaliczny dźwięk się wydobywał jakby rolka od rozrządu. Olej czarny
Rozrząd i olej i tak do wymiany więc z tym raczej nie byłoby problemu (jeśli to rolka)
aha - trochę telepało na postoju ale wystarczyło minimalnie dodać gazu i było ok. jakby poducha silnika czy coś
i tyle. przygoda, 500km zrobione ale nie wtopione. szukam dalej

- paveu
No właśnie drobiazgi potrafią dobić,jeszcze jakby z ceny spuścił to można by się było zastanawiać.Ta lampka na podsufitce ciekawie wygląda,co gość ją przekładał?
-
Mówił że niemiec miał chyba jakiś tv czy kompa dla dzieciaków żeby mogli oglądać w podróży
- paveu
W Sieradzu jest MW tylko trochę zmordowane zewnątrz,ale młody rocznik i mały przebieg
https://www.olx.pl/oferta/fiat-stilo-mu ... lNzcS.html
może warto....
https://www.olx.pl/oferta/fiat-stilo-mu ... lNzcS.html
może warto....
-
Mam w okolicy ciekawą Cromę, dzisiaj podjadę obejrzeć. Ale pytanie jak radzicie....Stilo czy Croma?
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-crom ... yRdqX.html
- MBaran
- Auto: Stilo
- Silnik: 2.4
- Kolor: Grigio Orione Vr. (675)
- Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12647
Pytaj Bulka - ma oba, albo toka93 - po zamachu na jego Stilo ma Cromę, więc powiedzą Ci wady i zalety z pierwszej ręki.

- paveu
mariorodrigez pisze:Qr Bbpost Mam w okolicy ciekawą Cromę, dzisiaj podjadę obejrzeć. Ale pytanie jak radzicie....Stilo czy Croma?
Zakup udany?
-
Re: Stilo 5d 1.9 JTD / 2004r / Szczecin
nie, póki co nic nie kupiłem ale się dalej rozglądam. Ten sam koles ze Szczecina ma kolejnego stilacza https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-stil ... yZEgJ.html wygląda fajnie. Nawet by mi pasował. W ogłoszeniu wszystko ok. Dzwonię, pytam o klimę i..... nie działa. Mówi że chłodnica ale nie będzie robił. Woli opuścić. No tak, opuści a po powrocie okaże się że kompresor czy coś.... Chyba będzie ciężko coś kupić...
- Dziki
- Imie: Dzikus
- Silnik: 1.2 16v
- Kolor: Rosso Tiziano
Re: Stilo 5d 1.9 JTD / 2004r / Szczecin
wcześniej pisałeś, że jasna tapicerka to ci nie bardzo odpowiada.
ja z kolei za taką tapicerkę to bym wszystkich pochlastał na plasterki.
traktuj to jako zaletę, nie wadę. wygląda obłędnie, w porównaniu z jakimiś normalsami.
ja z kolei za taką tapicerkę to bym wszystkich pochlastał na plasterki.

traktuj to jako zaletę, nie wadę. wygląda obłędnie, w porównaniu z jakimiś normalsami.

Niczym się nie przejmujmy...