Stilo Tito_Zam

Pochwal się swoim autkiem - Opisy, zdjęcia, prezentacje.
Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Stilo Tito_Zam

Postautor: Tito_Zam » 13 sty 2011, 21:58

PREZENTACJA AUTA :)

MODEL: Fiat Stilo, 3D, 2002r.
DYNAMIC
SILNIK: 1.9 JTD
MOC: 115 KM

KOLOR BLUE METALIC

FELGI FIAT ALUMINIOWE letnie 16"
OPONY Michelin Energy Saver 205/55/16''

FELGI STALOWE zima 15"
OPONY Goodyear ULTRA GRIP 7+ 195/65/15"



WYPOSAŻENIE:


Systemy:
- ABS,
- ASR,
- ESP,
- EBD,
- MSR,
- BRAKE ASSIST,
- EOBD,
- SBR,
- ISOFIX,
- SMART BAG,
- OSC,


- elektryczne szyby z funkcją domykania,
- elektryczne lusterka podgrzewane,
- klimatronic dwustrefowy z nawiewem na tył oraz system kontroli jakości powietrza AQS,
- klimatyzowany schowek,
- tempomat,
- komputer pokładowy,
- 6 Poduszek powietrznych,
- Regulacja świateł,
- seryjne radio CD + 6 głośników,
- skórzana kierownica i mieszek zmiany biegów,
- wielofunkcyjna kierownica,
- kierownica z regulacją w dwóch płaszczyznach,
- elektryczne wspomaganie kierownicy DUALDRIVE,
- immobiliser ze zmiennym kodem,
- pilot wielofunkcyjny, ze zdalnym sterowaniem centralnego zamka (nowy model),
- domykanie szyb z pilota i otwieranie bagażnika z pilota,
- ospojlerowanie Abarth ,progi ,tylny spojler dachowy,
- welurowa tapicerka,
- schowki pod siedzeniami pasażera i kierowcy,
- schowki w bagażniku
- klamki ,lusterka w kolorze nadwozia,
- fotel kierowcy z regulacją wysokości i lędźwi,
- tylna kanapa dzielona,
- przedni podłokietnik ze schowkiem na przedmioty,
- tylny podłokietnik ze schowkiem na przedmioty, zintegrowany uchwyt na kubki oraz tunel na narty,
- podświetlane lusterka w osłonach przeciwsłonecznych,
- dodatkowa nagrzewnica PTC,
- światła do jazdy dziennej.


GALERIA:

DSC09808.JPG

DSC09799.JPG

DSC09800.JPG

DSC09805.JPG

DSC09817.JPG

DSC09827.JPG

DSC09829.JPG

DSC09847.JPG

DSC09854.JPG

DSC09863.JPG

DSC09869.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 18:25 przez Tito_Zam, łącznie zmieniany 22 razy.

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3975
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 13 sty 2011, 22:11

hmm. widze zarowki diodowe. wlutowywales oporniki czu zainwestowales 20zl za sztuke z opornikiem ?:P
czy Ci blad spalonej zarowki siweci ?;]

ogolnie ladne autko. fajny kolor
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 13 sty 2011, 23:03

Felgi 17"? Bo mi chyba na 16 wygladają ;)
Tez kiedyś bawiłem się w te postojówki, ale stilo po prostu nie potrafi z nimi współpracować. W moim wypadku troche podziałały, potem migały, aż w końcu sie paliły. A korzystałem z takich
http://www.sklepowisko.com/ledzarowkicanbus.htm
25zł za sztukę, czyli 100zł za postojówki wychodziło, no ale więcej było z tym utrapienia niż przyjemności :cool:
W każdym bądź razie wolę diody z prawdziwego zdarzenia :D

Awatar użytkownika
KrzychuB
Klubowicz
Posty: 557
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontaktowanie:

Postautor: KrzychuB » 14 sty 2011, 05:55

Ładny stilonek, kolorek basz ciekawy :)
ObrazekPower of Car Audio

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3975
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 14 sty 2011, 07:14

FumFelos pisze:Tez kiedyś bawiłem się w te postojówki, ale stilo po prostu nie potrafi z nimi współpracować.

właśnie teraz jak mam wyciągnięte lampy bede wlutowywał chyba opornik :] zeby CAN nie widział błędu :P przy zwykłych diodach za 5 zl :P
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 14 sty 2011, 08:13

racja ,pomyłka hehe felgi 16'' :) juz poprawiam

opornik to lipa bo sie to wszystko cholernie grzeje i szkoda lamp ,nie polecam :D
mam inaczej zrobione hehe a te niby porządne diody to jakies monstra,ale nie mialem tego i nic wiecej nie moge powiedziec.

NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Postautor: NoVi » 14 sty 2011, 09:01

no autko pierwsza klasa :D
I te diodki fajne :)
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

Awatar użytkownika
manin
Nowy Klubowicz
Posty: 64
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Postautor: manin » 16 sty 2011, 15:33

przeciez w przednich lampach komp nie wywala bledu. blad wyskakuje w przypadku tylnego oswietlenia,

ja z ledami postojowkami mialem inny problem, jakies male napiecie mialem na lampie i caly czas swiecily :(

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3975
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 16 sty 2011, 16:38

tu sie nie zgodze manin.
jesli spala Ci sie 2 postojówki z jednej strony - komp krzyczy. przynajmniej powinien :P
jak masz 2 zarowki diodowe to komp traktuje je jako spalone i tez krzyczy (bo ich opornosc jest duzo mniejsza niz zwyklej zaroweczki ;) )
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 16 sty 2011, 17:22

To jest sprawdzone juz i napewno nie przez jednego ze ,komputer sygnalizuje i z przodu i z tyłu o przepalonej zarowce
a w przypadku diody tez krzyczy o ile to jest zwykla dioda bo mozna kupic diody tzw.CAN BUS
i po problemie, wprwdzie drogie one ale bledu spalonej zarowki nie wykazje
zwykle diody czy fluxy czy inne zawsze pokaza blad przez to ze sa malej mocy i pobieraja maly prad a mgistrala CAN to wychwytuje :D
moze sie zdarzyc rowniez ze nie gasna wcale albo dopiero po jakims czasie ,a spowodowane to jest tm ze diody nie potrzebuja wysokiego napiecia zasilajacego,bodajze juz napiecie 1,5 V
je ruszy
u mnie tak bylo jak zaczynalem przygode z diodami ze po wylaczeniu przygasaly i calkowicie gasly po jakiejs minucie ,poza tym wystarczylo nawet otworzenie samochodu pilotem i te diody lekko sie zaswiecaly :D -niektórym to sie podobalo
ogolnie duzo zachodu z tymi diodami chyba ze jak pisalem zaopatrzymy sie w postojoweczki CAN BUS hehe

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3975
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 16 sty 2011, 17:39

ja planuje wlutowac rezystorki w kabel zeby oszukiwały Body. :] metoda sprawdzana tylko tez troszke zabawy :p
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 16 sty 2011, 17:51

A powiedz mi jakie te rezystorki :D bo jestem bardzo ciekawy ?

Pała
Zasłużony Klubowicz
Posty: 3975
Imie: Kuba
Auto: Leon 1P FR
Silnik: 2.0 TDI
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=19
Lokalizacja: obecnie warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Pała » 16 sty 2011, 19:02

http://www.image.micros.com.pl/_icon_au ... ez0309.jpg

takie ustrojstwo- koszt 10gr :D

jaka opornosc to sam jeszcze nie wiem ale bede wiedzial :P
JTD Club | No EGR Club | Wirus CLub :D | No Kata Club

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 16 sty 2011, 21:56

Tito_Zam pisze:To jest sprawdzone juz i napewno nie przez jednego ze ,komputer sygnalizuje i z przodu i z tyłu o przepalonej zarowce
a w przypadku diody tez krzyczy o ile to jest zwykla dioda bo mozna kupic diody tzw.CAN BUS
i po problemie, wprwdzie drogie one ale bledu spalonej zarowki nie wykazje
zwykle diody czy fluxy czy inne zawsze pokaza blad przez to ze sa malej mocy i pobieraja maly prad a mgistrala CAN to wychwytuje :D
moze sie zdarzyc rowniez ze nie gasna wcale albo dopiero po jakims czasie ,a spowodowane to jest tm ze diody nie potrzebuja wysokiego napiecia zasilajacego,bodajze juz napiecie 1,5 V
je ruszy
u mnie tak bylo jak zaczynalem przygode z diodami ze po wylaczeniu przygasaly i calkowicie gasly po jakiejs minucie ,poza tym wystarczylo nawet otworzenie samochodu pilotem i te diody lekko sie zaswiecaly :D -niektórym to sie podobalo
ogolnie duzo zachodu z tymi diodami chyba ze jak pisalem zaopatrzymy sie w postojoweczki CAN BUS hehe


Tak jak pisałem, postojówki CanBus nic nie dają - kilkukrotnie większy wydatek a efekt ten sam (nie wyświetla błędu, jednak po krótkim czasie zaczynają migać i po prostu siadają). Z rezystorem przyznam szczerze nie probowałem - nie chciało mi sie po prostu. Możliwe, że taka opcja przyniesie lepsze efekty... Równie dobrze można też zwykłą postojówkę podpiąć pod przewód jeśli chce się wyeliminować błąd.. ;D

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 17 sty 2011, 08:34

o widzisz kolego mowsz ze CAN BUS siadaja :? ja myslalem ze mowisz o zwyklych hehe
jezeli tak to lipa :]
a wpiecie w obwod zwyklej postojoweczki (jedna na strone) problem zalatwia ,ale... ona sie tez cholernie grzeje a trzeba ja jeszcze zaslonic zeby nie dawala swiatla, to sie po prostu topi,to jest tez lipa! Jak spróbujecie to sami zobaczycie :D
kolego Pała co do tych rezystorow to nie jest tak ,te co pokazujesz to przekonasz sie ze nie beda wytrzymywaly ,beda sie topily i same problemy. NIe zycze Ci tego ale ja juz sprawdzilem to :D Sa do tego odpowiednie rezystory dowiedzialem sie o tym w sklepie elektronicznym ale one sa drogie ,koszt okolo 20-30 zł :o Za to juz kupisz CAN BUS .
JA jeszcze robie ostatnia probe ,chce wpiac w obwod zarowki T5 1,2 W ( mała moc ,malo sie bedzie grzalo) i zobaczymy :D znajac zycie pewnie znowu cos wyskoczy :P
Mowie szczerze oporniki i zwykle W5W wpiete w obwod sie tak grzeja ze szkoda lamp!!!!!!!
Wezcie to pod uwage!!!!!!!!

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 17 sty 2011, 13:54

ano żarówki grzeją się cholernie, to fakt - dlatego lepiej jakos pokombinowac, zeby wpiać je poza reflektorem ;)
No ale, ja sie w takie cos nie bawilem i nie mam zamiaru - mam juz dość przygód związanych z diodami w postojówkach ;)
Teraz założyłem sobie ledy dodatkowo i nie ma żadnych problemów. Gdybym tylko miał skłonność wydać więcej kasy, to z miejsca sprawiłbym sobie LED'y z RS6 ;) no ale szkoda mi kasy :P (może latem sie na to skusze, kto wie :D)

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 13 mar 2011, 15:13

Z racji nadchodzącej wiosny i wolnej soboty postanowilem cos zrobic dla auta :D

malowanie zacisków :P

e576eed66c557a98c24e5ab7d140dbfc.jpg


a co sadzicie o takich kapciach ???
215/45/17''

d6617041fff5de9eb87a521a226f8180.jpg

moim zdaniem chyba trochę za niskie i za szerokie ,chociaz ladnie moga wygladac :cool:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 22:16 przez Tito_Zam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3552
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 13 mar 2011, 16:11

ja jutro zakładam swoje letnie i mam właśnie 215/45/17 ... za***iście się fura 3ma drogi na takich kapciach :)

zaciski jak najbardziej - czerwone :) gitara


ale ta felga mi się nie widzi na pierwszej focie :) ale to tylko moje zdanie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 13 mar 2011, 19:22

a w koleinach nie "ciagnie" troche ?
bo na 205 czuc a na wiekszych ?? :P

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3552
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 14 mar 2011, 17:49

powiem Ci że nie poczułem różnicy między 205 a 215 jeśli chodzi o koleiny ale trzyma się autko lepiej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 18 mar 2011, 08:13

z uwagi na pytania jak rozwiązać problem z diodami wyjaśniam :D

rozwiązanie jest proste
wpinasz po jednej żarówce T5 1,2W w obwód na każdą stronę lampy i je chowasz ,
przez to ze 1,2W to pobór prądu nie duży bo moc nie duza -nie grzeje się i wtedy jest sens wstawiać diody bo ogólny pobór się zmniejsza i to dużo
trzeba zastosować oprawkę na żarówkę T5

naprawdę nie przekombinowane, estetyczne, koniec błędu spalonej żarówki,tanie ,nie grzeje się ,mały pobór prądu bo 4x0,2W + 2x1,2W razem 3,2W a ze zwykłymi postojowkami 20W

światło białe (jedynie klosze są trochę niebieskie ale to stilo tak już ma)

u mnie to działa kolega Pala widział może potwierdzić
jeżdżę już 4 miesiące i nic się nie spaliło i policja nie interesowała się i ok :cool:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 19:58 przez Tito_Zam, łącznie zmieniany 2 razy.

danny20
Nowy Klubowicz
Posty: 134
Lokalizacja: Warszawa/Ząbki
Kontaktowanie:

Postautor: danny20 » 23 mar 2011, 11:31

Tito_Zam pisze:a w koleinach nie "ciagnie" troche ?
bo na 205 czuc a na wiekszych ?? :P



Ciągnie i to bez porównania. Po naszych drogach ciężko się jeździ na szerokim nisko-profilowym kapciu. Jak w zimie jeżdże na 195 R15 a w lato na 215 R17 to szczerze niebo na korzyść 195 jeżeli chodzi o koleiny dziury i komfort jazdy
Czasami przy większej prędkości trzeba uważać bo przy 215 potrafi wyrzucić z koleiny
Fiat Stilo 1.6 16V My PuSsY WaGoN

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Stilo Tito_Zam

Postautor: Tito_Zam » 13 lip 2012, 20:46

no właśnie tez tak zauważyłem ze ciągnie ,szczególnie mi chodzi o koleiny
a mam 205 ,przy większych pewnie to samo ,
no ale cóż dopóki drogi nie będą lepsze to nic się nie poradzi :P

edit.

Mała aktualizacja.
Nowe emblematy na grilu i deklach :P

584a8fb6affbd15379256f15640263a2.jpg


1.jpg


2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
PeaceAK
Starszy Klubowicz
Posty: 1588
Imie: Marcin
Auto: było STILO
Silnik: 1,9 JTD 115
Kolor: 831A
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=3352&p=45756#p45756
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontaktowanie:

Re: Stilo Tito_Zam

Postautor: PeaceAK » 13 lip 2012, 20:56

FACELIFTING :D no to teraz masz auto o parę dobrych lat młodsze :D
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Mój FIAT STILO

http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=3352

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5170
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Stilo Tito_Zam

Postautor: Tito_Zam » 14 lip 2012, 11:03

W zasadzie dawno to już zmieniłem ale se myślę pochwale się.
Na początku sceptycznie bylem nastawiony do tej wymiany, ale teraz nie wyobrażam sobie że mogą si nie podobać :D
W kluczyku tez nowe logo, jeszcze zostało tyko w poduszce kierownicy i wiem już jak to zrobić ale brak jak na razie czasu na mody hehe

Ps. Nie wie ktoś dlaczego to pierwsze zdjęcie nie da się powiększyć bo pojawia się tylko taki pasek ok 1 cm na cala długość okna ?



Wróć do „Moje Auto”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości