Obrazek

Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Pochwal się swoim autkiem - Opisy, zdjęcia, prezentacje.
Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 05 lis 2015, 07:49

Potrzebowałem w miarę pakownego kombi.Jedyne kryterium to makaron z jtd pod maską.Chwilę przemyśleń Lybra vs Stilo i wybór padł na Stilo.Auto z 2003r nabyte za połowę wartości rynkowej,jednak nie jest szczególnym okazem urody i zdrowia.I tak po krótce-przedni prawy błotnik lekko wgnieciony i zarysowany,maska najprawdopodobniej do wymiany bo są na niej jakieś dziwne garby,wypłowiałe wszystkie słupki,wypłowiałe przednie lampy.
Mechanicznie największą bolączką jest odpięty przepływomierz.Generalnie auto przed zakupem zostało podpięte pod kompa.Pokazało 8 błędów(pytanie kiedy ostatni raz było podpinane bo właściciele przez 3 letnią eksploatacje tego nie robili 8-O ).Po skasowaniu powróciły 3.Właśnie przepływomierz,czujnik temperatury i przekaźnik od świec.Najprawdopodobniej do wymiany jest też termostat.
Zadziwiające jest że auto pali na dotyk,nie wywala żadnych czeków.Wnętrze jest dość fajne-nie zmęczone życiem prócz boczka siedziska fotela kierowcy.Nie ma choinki na desce rozdzielczej.
Na wyposażeniu zwykła klima-sprawna,poduszki są całe.Nie działa przycisk otwierania szyby u pasażera.Popalone żarówki we wnętrzu.Autko nawet na dziurach jest przyjemnie ciche.Tak w zawieszeniu jak i wnętrzu jest cisza.Jest to pierwszy mój kontakt ze Stilonem ale samochód pozytywnie zaskakuje.Bagażnik jest rewelacyjny(oto mi chodziło)Miłym dodatkiem jest możliwość otwarcia samej szyby z tyłu.
Auto przyjechało na kołach stalowych 15 z całorocznymi oponami.
Na pierwszy strzał pójdzie ogarniecie całej mechaniki i elektryki,na wiosnę pomyślimy o wizualnej stronie.Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie i się poukłada.
Bravo oczywiście ze mną zostaje jako cały czas nieukończony projekt.;)

Obrazek

Awatar użytkownika
michalfc
Klubowicz
***
Posty: 438
Imie: Michał
Auto: Stilo / Punto II
Silnik: 1.2 16v Pałer / 1.2 8v
Kolor: Nero 601 / 804/A
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6652
Lokalizacja: SKL- Słoneczna KaLifornia

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: michalfc » 05 lis 2015, 08:22

Powodzenia w doprowadzaniu samochodu do dobrego stanu :) Najważniejsze by wszystko śmigało pod względem mechanicznym. Stilo lubi zaskakiwać pozytwnie i na pewno znajdziesz jeszcze inne plusy prócz otwierania tylnej szyby ;d

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 06 lis 2015, 10:16

Stilon umyty,zakupione nowe wycieraczki,oliwa do silnika i termostat.Mam z Bravo kierę ze sterowaniem.Co myślicie-zakładać do stilona? Na chwilę obecną mam radyjo kasetowe ale wpadnie na pewno CD/MP3 więc sterowanie się przyda.Wiem że jest też potrzebna taśma do sterowania -to sprawdzę czy mam.W niedzielę stilon przejdzie chrzest bojowy.Wyprawa do Belgii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3542
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: BS » 06 lis 2015, 10:50

Kombiaki piękne nie są to prawda (sam mam więc wiem, co mówię) ale są za to mega wygodne.
Według mnie o wiele wygodniejsze na dłuższe trasy niż 3D a jeździłem krótkim szatanem przez ponad 3 lata
więc mam pewne porównanie :)
O auto jak się zadba to i wygląda i śmiga aż miło :)
Osobiście uważam, że w przypadku kombi wystarczy tylko ładne koło i lekkie obniżenie i auto zupełnie
inaczej się prezentuje...i lakier (żeby był bez skazy) :)

PS mój już cały jest poobijany niestety :(

Także szerokości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4149
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: Stig » 06 lis 2015, 18:08

dawid pisze:Wiem że jest też potrzebna taśma do sterowania -to sprawdzę czy mam


nie masz, nie musisz sprawdzać :P
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 01 gru 2015, 17:12

Stilon obrócił do Belgii bezproblemowo.Po powrocie zająłem się klejącymi przyciskami.Zgrozo kto miał pomysł by je czymś takim powlec.Prawie jak w Lybrze ;)Została wymieniona przepływka i zaczeły się schody.Założyłem nowy jakiś zamiennik.Auto całkowicie straciło dół,za to u góry jest o wiele lepiej jak bez przepływki.Postanowiłem spróbować reanimować starą-wymyłem,założyłem i efekt taki że na dwójce jest problem z podjechaniem pod niewielką górkę.Na FES nie wywala żednych błędów.Robiłem logi i raz że za późno wstaje turbina,dwa że za mało ładuje.Co może być tego powodem??? Gruszka wg mnie w turbinie pracuje normalnie.Sterowanie kierownicami jest.Auto nie kopci.Nie mam pojęcia w co wsadzić ręce.

Ciastek19
Nowy Klubowicz
Posty: 46
Imie: Damian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 KM
Kolor: 601 Nero
Lokalizacja: Bielsko-biała

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: Ciastek19 » 01 gru 2015, 18:52

Spróbuj podjechać do Fiata Aso i spytać się o oznaczenia przepływek.Bo jak masz źle dobrany zamiennik to będzie ci bardzo słabo kręcić poniżej 2000obr.U mnie zdecydowałem się na oryginał nowy z boscha i problem zniknął.A jak ci jeździ bez przepływki ? Świszczy coś ? Może problemem być overboost spróbuj wyczyścić.Ew turbina ale to wątpliwe

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 01 gru 2015, 21:35

Bez przepływki jest w miarę ok.Auto ma fajny dół,jednak góra jest trochę słaba.Meczy mnie trochę brak czasu,jednak jak tylko go znajdę to spróbuje zająć się owerboostem.Turbina wg mnie pracuje dobrze bo z zamiennikiem góra jest bardzo mocna.

bzykol
Starszy Klubowicz
Posty: 2137
Imie: Pieter
Auto: Fiat Stilo Multiwagon
Silnik: 1.6 103 KM
Kolor: Grigio Tecno VR
Prezentacja auta: http://wdm.zmudaweb.pl/p,bzykol,19
Lokalizacja: Kraków, Limanowa
Kontaktowanie:

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: bzykol » 02 gru 2015, 10:15

A egr masz zaślepiony? Męczyłem się z podobnym problemem. Wyczyść czujnik ciśnienia doładowania. Jest koło egr wkręcony w kolektor. To 5 minut roboty. Po po stanie jego zasyfienia będziesz mniej-więcej miał obraz co jest w kolektorze. Jak będzie bardzo źle, to demontaż i czyszczenie. Syf na czujniku może Ci zaniżać wskazania doładowania. A zawężone kanały sprawiają, że dopóki turbo nie dopompuje to auto nie dostaje w cylindry tyle powietrza co powinno. Stąd też będą zaniżone wskazania przepływomierza.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 02 gru 2015, 19:46

Się wzięło i się naprawiło.Dzień poświęcony dla auta-wymieniony rozrząd,wszystkie płyny,wszystkie filtry,termostat,ogarnięte całe oświetlenie.Wielkim zdziwieniem jest że auto zaczęło jeździć normalnie.Wcześniejsze objawy braku mocy zniknęły.Czyżby winien był zapchany filtr powietrza?Dopiero teraz zobaczyłem że Stilo pomimo tylko 115 KM jest żwawym autkiem :)Tak czy inaczej zamówiłem zaślepkę EGR.

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1483
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: siwy1296 » 02 gru 2015, 19:51

A może tak gdybam przestawiony rozrząd o 1 ząbek był przyczyną ?:d

Wysłane z telefonu za pomocą TapaTalka.

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 07 maja 2016, 11:32

Na pewno zaślepię EGR ,nie będę już szukał przyczyny co też mogło być powodem.Brak czasu ;)
A tymczasem mały mod-ściągnięty z Bravo znaczek.Pasuje idealnie.

Obrazek

--------------------- Dodano: 03 gru 2015, 16:15 ---------------------

Rodzeństwo :)

Obrazek

--------------------- Dodano: 18 lut 2016, 17:58 ---------------------

Upłynęło trochę czasu...Stilo bezawaryjnie zrobiło już 10 tyś km.W międzyczasie poprawiłem kilka drobiazgów.Z rzeczy ważniejszych w domu czeka na wymianę poduszka pod skrzynią.No i dziś postawiłem go na letnim felunku.Stwierdziłem ze już zimy nie będzie.

Obrazek

--------------------- Dodano: 25 mar 2016, 10:14 ---------------------

Ostanio w Belgii jakiś idiota opierdolił mi śrubokrętem lub czymś podobnym całe auto.Do malowania jest 6 elementów.Malował nie będę-nie warto.
Wczoraj wziełem się za wymianę poduszki skrzyni biegów-tej pod akumulatorem.Po rozebraniu okazało się że stara nie do końca dolega do skrzyni,tak jakby skrzynia nie była do końca podniesiona i dociągnięta.Luz jest taki na ok 3 mm.Można swobodnie obrócić gumą między skrzynią a poduszką.Założyłem nową poduszkę i o dziwo też nie mogę do końca dociągnąć skrzyni.Luz jest nadal-auto nadal wibruje.Wspomagałem się manualem jak wymienić ową poduszkę więc błędu montażowego nie ma.W czym problem? Przy próbie podnoszenie skrzyni na lewarku podnosi się całe auto.Śrubą nie da rady tego dociągnąć-obawiam się zerwania śruby.Jak to ugryźć? Ktoś pomoże?

--------------------- Dodano: 07 maja 2016, 11:30 ---------------------

NIc się nie działo,no to się wydarzyło :)Wczoraj za przysłowiowe "na cukierki"przyciągłem pod dom abartha 2.4 5D.Dosłownie przyciągłem bo samochód ma uszkodzonego selespeeda.Po za tym jest w stanie perfekcyjnym.Kupiłem go tyko po to by przełożyć co się da do swojego MW.Auto bardzo bogato wyposażone.Oczywiście zegary abarth,navi,klimatronik,kierownica skórzana wielofunkcyjna,tempomat,tapicerka welur-kanapa z tyłu przesuwna.Parktronik z tyłu itd itp.Zamierzam przełożyć całe wnętrze bo jest śliczne,maskę,zderzak przód,ładny chromowany grill,drzwi-u mnie są nadal porysowane,lampy przednie bo są jak nowe.
Sęk w tym że jak patrze na tego abartha to mi go po prostu szkoda rozbierać,jest w takim dobrym stanie.Silnik chodzi perfekcyjnie-nie wywala żadnych błędów.Felgi 16 cali po renowacji.Kurna co mam zrobić....Selespeed jest martwy.Nie da rady wbić żadnego biegu.

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2112
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: pio075 » 07 maja 2016, 11:56

Zastosować się do poradnika Maziego i pewnie go ożywisz ;)

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 24 maja 2016, 20:15

Kilka zdjęć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Decyzja moja jest taka że stilo zostanie rozebrane.Co mi się przyda to wyląduje w moim MW.Cała reszta pójdzie na sprzedaż.Na pewno przełoże całe wnętrze,być może deskę-będe chciał się pokusić i przełożenie klimatronika.Wyląduje u mnie zderzak przód,maska błotniki i drzwi.Kolor jest dokładnie ten sam.Na już jakby ktoś chciał to mam podłokietnik ze stelażem.No i zostawie dla siebie te czarne felgi.Są naprawde ładne z tłustymi oponami.Moje speedliny pójdą pod topór.Pewnie w odpowiednim czasie zacznę po trochę wszystko wystawiać w dziale giełda.

--------------------- Dodano: 17 maja 2016, 21:33 ---------------------

MW przechodzi metamorfozę.Dostało wnętrze w niebieskim welurze,kierownice skóre ze sterowaniem mediami.Connecta i najważniejsze zegary z Abartha.Choć tu przykra niespodzianka bo w kilka dni po przełożeniu i osiowaniu padł wyświetlacz.Najpierw zrobił się jak w negatywie a teraz prawie wcale nic na nim nie widać.Wymieniłem także drzwi,przyjdzie kolej na przednie błotniki,maskę i grill.No i mam w końcu w nim piękne jak nowe przednie światła.Uporać się też musze z błedem poduszek-pisałem o tym w innym temacie.AAA wpadły jeszcze śliczne czarne 16 felgi.Speedliny zostały sprzedane.Zrobiło się to auto takie że jest mi równie miło do niego wsiąść jak do Bravo.Choć prac pozostało jeszcze wiele to już cieszy.

--------------------- Dodano: 24 maja 2016, 20:15 ---------------------

Wnętrze mojego MW po przeszczepie.Jest jeszcze kilka poprawek do zrobienia ale efekt i tak jest oszałamiający.Miło wsiąść do auta.:)

Obrazek

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2112
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: pio075 » 24 maja 2016, 21:31

A co z klimą - czemu jeszcze nie jest automatyczna? ;)

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 26 maja 2016, 18:36

Odnośnie klimy nie mam czasu.Choć w Abarcie deskę mam już wyjętą.
Tymczasem w MW pojawił się kolejny problem.Cholera to auto mnie nie lubi :facepalm4: Od dłuższego czasu miałem luz na pedale sprzęgła.Ostanio było tak że ciężko było wbić jedynkę by ruszyć.Poczytałem o tym trochę tutaj i byłem przekonany że się odpowietrzy i będzie grało.Tymczasem podczas odpowietrzania raz chlusnęło płynem i cisza.Pedał zapadł się całkiem.Zdjąłem z wysprzęglika całkowieie przewód bo nie dawało mi to spokoju i okazało się że pompa wogóle nie podaje płynu.Czyli do wymiany pompka.Tak myślę....Bo cóż innego? Może jakieś Wasze sugestie???

brom276
Nowy Klubowicz
Posty: 4
Imie: Rafał
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 115km
Kolor: czarny
Lokalizacja: Bieruń

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: brom276 » 26 maja 2016, 19:56

pompa sprzegla. okolo 200 zl i po klopocie

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 11 lip 2016, 14:32

Pompa wymieniona.Przy okazji wizyty na warsztacie zrobione kompleksowo całe przednie zawieszenie,geometria i przegląd.Wpadły też na przód wiercone tarcze hamulcowe i zaciski z abartha.
Fiatowo :)

Obrazek

Wszystkie listwy na drzwiach mają już srebrny kolor.

Awatar użytkownika
Cienias
Nowy Klubowicz
Posty: 83
Imie: Tomasz
Auto: Fiat Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 140KM
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: Cienias » 14 lip 2016, 13:24

Widzę że postępy są i to spore.
Zapodaj aktualne fotki :D

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 01 sie 2016, 09:00

Stilo jeździ i póki co ma się dobrze.Do ogarnięcia oświetlenie tablicy rejestracyjnej bo raz świeci raz nie.Pewnie przy okazji wywalę zwykłe żarówki i zastąpie je ledami.
Aktualne zdjęcia....

Obrazek

Obrazek

daszczu
Nowy Klubowicz
Posty: 73
Imie: Daniel
Auto: Stilo MW
Silnik: 1.9 115
Kolor: Niebieski
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=11744&start=25
Lokalizacja: Wrocław/Sanok

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: daszczu » 02 sie 2016, 22:57

fajna maszynka:P wnętrze super, jak obrotek działa? a z tą żarówką podświetlania to myślałem że tylko ja mam problem:D

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 26 wrz 2016, 07:02

Heh.Dzięki.:)Obrotek pokazuje właściwe wartości :viva: .Było robione osiowanie.

--------------------- Dodano: 26 wrz 2016, 07:02 ---------------------

Stilo dostało nówkę blende na klapę.Stara była w takim stanie że lampki żyły własnym życiem a przycisk otwierania szyby w klapie rozleciał się w mak.

Obrazek

Założyłem w końcu na przód zderzak z 2.4.Ze srebrnymi listwami wygląda naprawdę ładnie.Dziś też silnik dostanie nową oliwe z filtrem :)

darill
Nowy Klubowicz
Posty: 9
Imie: Jan
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: darill » 28 wrz 2016, 11:23

Jedno z najładniejszych stilo w kombi jakie widziałem. Oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: dawid » 11 lis 2016, 14:57

A proszę jak miło to przeczytać :) Dzięki :viva: Staram się by jakoś jeździło i wyglądało. Stilon dziś dostał nową oliwę do silnika.Mobil 10W40.Na liczniku 242 tyś.

--------------------- Dodano: 02 paź 2016, 19:56 ---------------------

Zachęcony komplementem.....takie tam przemyślenie.Mnie też się Stilo podoba ;)

Obrazek

--------------------- Dodano: 28 paź 2016, 17:36 ---------------------

Założyłem dziś OEM parktronik.Zrobiłem osiowanie i wali mi dwoma błędami.Jeden to czujnik (tego się spodziewałem) a drugi to brzęczyk.I tu zdziwienie bo jak całość wyciągałem z abartha to nie było tam żadnego buzera.Dodam że w tylnym narożniku auta tam gdzie jest centralka od czujników mam w swoim MW dwie wolne kostki.Obie mają po dwa piny,jedna jest czarna a druga biała.Może któraś z nich jest do brzęczka? Tylko która? Ogarniał to ktoś?

--------------------- Dodano: 11 lis 2016, 11:15 ---------------------

Parktronik ogarnięty i wszystko działa. :) Okazało się że ta czarna kostka to brzęczek.
Stilo tymczasem pojechało do lakiernika.Do malowania 5 elementów plus konserwacja podwozia.W końcu stilonek będzie śliczny. :P
Zamówiona zmieniarka Yatour.

Awatar użytkownika
Cienias
Nowy Klubowicz
Posty: 83
Imie: Tomasz
Auto: Fiat Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 140KM
Kolor: Srebrny
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Re: Stilo Multiwagon JTD by Dawid

Postautor: Cienias » 12 lis 2016, 09:16

Miałeś instalację czy musiałeś coś robić? Jak działa ten parktronik?



Wróć do „Moje Auto”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości