Stilo Uproad

Pochwal się swoim autkiem - Opisy, zdjęcia, prezentacje.
Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1442
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

Re: RE: Re: Stilo Uproad

Postautor: Stiłonisław » 02 cze 2020, 19:08

paveu pisze:Ja logów nie robiłem,bo po prostu nie wiem jak to się robi :sarkazm: ,dziś po dłuższej przejażdżce auto wreszcie ożyło i mam odczucie jakby lepiej zbierało.Pozostaje jeszcze kwestia EGRa,czyścić i zaślepić,czy tylko wyczyścić?
Jak nie szarpie, nie kopci to nie ruszać. Ewentualnie wyczyścić.
Bez Stila nie ma kołaczy.

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: RE: Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 02 cze 2020, 21:06

No właśnie,że nic się nie dzieje.Żaślepki już zamówione,w razie czego będą czekać.
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 15 cze 2020, 14:45

Wpadły nakładki na pedały i przebieg rośnie.ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1295
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Stilo Uproad

Postautor: Zawaś » 23 cze 2020, 00:09

Wygląda OK, Jak to się mocuje? Jakie cena?
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 10 lip 2020, 16:35

Zawaś pisze:Wygląda OK, Jak to się mocuje? Jakie cena?

Kupiłem okazyjnie,nakładki są przykręcone oprócz gazu,ze względu na toże gumy montażowe były zerwane,a nie chciałem ich kleić,śruba pewniejsza.
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 16 lip 2020, 18:03

Zabawa z folią,tzn oklejanie słupków itp.zdjęcia przed i po.ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Dziki
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Dzikus
Auto: Stilo, Stilo SW
Silnik: 1.2, 1.9JTD
Kolor: Rosso, Bianco
Lokalizacja: śląsk

Re: Stilo Uproad

Postautor: Dziki » 16 lip 2020, 19:23

ja w swoim zwykłą chamówę odwaliłem: czarnym sprayem psiknąłem. xD
Efekt, o dziwo, całkiem całkiem, a miałem już słupki wyblakłe i z rudym nalotem. ;).
ps. U ciebie też się zbiera woda na progu bagażnika? Nie wiedząc, jak temu zaradzić, dwie mikroskopijne dziurki nawierciłem, woda spływa na ziemię.
problem solved. xD
Niczym się nie przejmujmy...

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 16 lip 2020, 19:54

Też mam wodę,po deszczu czy myjni,może odpływy przytkane?
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Dziki
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Dzikus
Auto: Stilo, Stilo SW
Silnik: 1.2, 1.9JTD
Kolor: Rosso, Bianco
Lokalizacja: śląsk

Re: Stilo Uproad

Postautor: Dziki » 16 lip 2020, 21:13

To tam są odpływy?? :o
Zniszczyłem se zderzak, jprdl. xD
Niczym się nie przejmujmy...

Awatar użytkownika
Szofer
Nowy Klubowicz
***
Posty: 94
Imie: Kacper
Auto: Fiat Stilo Multiwagon
Silnik: 1.9 JTD 115 KM
Kolor: Grigio Tecno VR
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12719
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Stilo Uproad

Postautor: Szofer » 16 lip 2020, 21:36

Są takie nieduże prostokątne dziurki :) jak się przyjrzysz to widać :P
" Życie kierowcy liczy się w kilometrach a nie w latach... "

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 19 lip 2020, 22:07

Dziś skończyłem montaż dodatkowego przycisku klapy,jest on w miejscu ostatniego przycisku pod City.Wspólny pomysł,jednak Patryk zrobił jako pierwszy i dużo podpowiedział,tak że dzięki mu za to.Dodam jeszcze,że zasięgając porady u Rafała "Mazi" jest prostszy sposób na jego podłączenie.Póki co,zostaje opcja 1.ObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Dziki
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Dzikus
Auto: Stilo, Stilo SW
Silnik: 1.2, 1.9JTD
Kolor: Rosso, Bianco
Lokalizacja: śląsk

Re: Stilo Uproad

Postautor: Dziki » 20 lip 2020, 14:03

paveu pisze:Dziś skończyłem montaż dodatkowego przycisku klapy,jest on w miejscu ostatniego przycisku pod City.Wspólny pomysł,jednak Patryk zrobił jako pierwszy i dużo podpowiedział,tak że dzięki mu za to.Dodam jeszcze,że zasięgając porady u Rafała "Mazi" jest prostszy sposób na jego podłączenie.Póki co,zostaje opcja 1.

w pierwszej chwili myślę, boże kolejny jakiś #nikomuniepotrzebny gadżet.
po chwili ogarnąłem, że to może jakby zdublowany, zapasowy włącznik?
jeśli tak, to super pomysł. ;)

Szofer pisze:Są takie nieduże prostokątne dziurki :) jak się przyjrzysz to widać :P

u mnie ni ma. ;P
Niczym się nie przejmujmy...

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 20 lip 2020, 23:05

Dziki-biorąc pod uwagę jakie problemy potrafi stwarzać niektórym mikrostyk w rączce jest to super rozwiązanie.
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 29 lip 2020, 13:00

Ciąg dalszy prac.Zakupione okazyjnie ori belki do MW,a dziś zaślepienie EGR.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka

Added in 25 minutes 26 seconds:
Parę fotek.ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » 29 lip 2020, 13:00

Parę fotek.ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » wczoraj, 11:15

Egr już zaślepiony,albo dopiero.Po ostatnich problemach z błędami P0236 i P0235 wyczyszczony overboost i podmieniony mapsensor.Wymienione opaski na rurach turbo i jedno kolanko z intercoolera.Wreszcie brak błędów,nawet co jest dziwne niema w kompie po zaślepieniu EGRa.ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Dziki
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Dzikus
Auto: Stilo, Stilo SW
Silnik: 1.2, 1.9JTD
Kolor: Rosso, Bianco
Lokalizacja: śląsk

Re: Stilo Uproad

Postautor: Dziki » wczoraj, 20:52

plusik, lajk, czy tam inny taktyk. xD
;)
Niczym się nie przejmujmy...

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1442
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

Re: Stilo Uproad

Postautor: Stiłonisław » wczoraj, 21:14

Nie było problemów z nałożeniem tych sztywnych przewodów na króćce zaworu sterowania VGT?
Bez Stila nie ma kołaczy.

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: RE: Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » wczoraj, 21:22

Stiłonisław pisze:Nie było problemów z nałożeniem tych sztywnych przewodów na króćce zaworu sterowania VGT?
Był problem z jednym,ale użyłem przelotkę z gumowego wężyka.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » dzisiaj, 18:17

Wymiana sprzęgiełka alternatora i rolki napinacza.Wreszcie ładowanie się ustabilizowało 13,9-14,1 V.Obrazek

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1442
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

Re: Stilo Uproad

Postautor: Stiłonisław » dzisiaj, 18:25

A mógłbyś w MES zlogować napięcie od odpalenia przez ok 1 minutę? Po 30 sekundach włącz podgrzewanie tylnej szyby. Chciałbym zobaczyć jak zachowuje się regulator.
Bez Stila nie ma kołaczy.

Awatar użytkownika
paveu
Starszy Klubowicz
Posty: 1646
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo SW Uproad FL
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Stilo Uproad

Postautor: paveu » dzisiaj, 18:39

Gdzie to szukać?W nadwoziu?

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Jak mogę,to pomogę!

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1442
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

Re: Stilo Uproad

Postautor: Stiłonisław » dzisiaj, 18:40

ECU silnika.
Bez Stila nie ma kołaczy.



Wróć do „Moje Auto”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości