Abarth by pepo

Pochwal się swoim autkiem - Opisy, zdjęcia, prezentacje.
Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5089
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Abarth by pepo

Postautor: Mazi » 14 paź 2018, 20:37

Buahah ASO u Pepo :D ale jest tych płyt masa Wow. Może jakieś updat'e softów hmm
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 14 paź 2018, 20:46

Tak jest tego dużo. Flash mam ok 10 plyt. Teraz dojechały tez nowe specyfikacje warsztatowe jest sporo o stilo. Przestudiuje to to dam znać co sie dowiedzialem

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 625
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Abarth by pepo

Postautor: Patryk » 14 paź 2018, 21:51

Jak ja podziwiam to co robisz :D

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 625
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Abarth by pepo

Postautor: Patryk » 16 paź 2018, 15:01

Tak właściwie, prócz flashowania, to co ogarnia taki Examiner, czego nie robi MES?

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 16 paź 2018, 15:15

Mi głównie zależy na konfiguracji acc oraz kalibracji acc.
Niedługo bede z powrotem w pl wiec zobaczymy co on tam potrafi

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 16 paź 2018, 20:53

Bestia ruszyła. Tylko nie rozumiem czemu ta sama wersja examinera 5.20 pod win 95 jest jako examiner plus a w win 3.1 jako examiner. Wsparcie dla zwyklej wersji kończy sie na 5.50. Natomiast plus az po 7.50 chyba 2009r

IMG-20181016-WA0002.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 17 paź 2018, 15:27

Jest i on.. Eper brazylijski :D

Added in 2 minutes 48 seconds:
IMG-20181017-WA0001.jpg
Fot
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krisbe
Starszy Klubowicz
**
Posty: 1285
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD Multijet
Kolor: Rosso Corsa
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=12725
Lokalizacja: Katowice

Re: Abarth by pepo

Postautor: krisbe » 17 paź 2018, 17:48

Nie no szacun pepo za zawzięcie! Zaczniesz niedługo części z Brazylii ściągać

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 05 lis 2018, 20:12

Wciąż się nie poddaje choć ciągle coś wychodzi nowego z acc

Examiner przetestowany, niestety w mojej wersji flasha nie ma nowego oprogramowania do radaru także szukam innego sposobu na wgranie nowszego sw (zamówiłem już nowsza płytę flash może tam coś będzie.

Problem polega na tym ze radar pochodzi od lanci thesis do tego wersja z pre seri, następne które już weszły do produkcji były kompatybilne ze stilo, przynajmniej według katalogów. Wiec muszę uaktualnić swój radar do wersji 0 203 030 004 lub org do stilo 0 203 000 007 co sie okazuje nie jest takie proste (chodzi o zdobycie sw)

examiner zgłasza niewłaściwy kod ISO a acc nie do końca się dogaduje z ecu oraz sterownikiem skrzyni

Po ponownym osiowaniu udało się pozbyć jednego blędu z acc ( C1054 body komputer)

natomiast system się prze konfigurował i pojawiło się coś nowego w abs

tn_abs.jpg


Po probie kasowania zostaje błąd C1341 pozycja pedału hamulca wtf???!!

tn_abs pl.jpg


I w tym momencie Examiner pokazał wyższość i uratował sytuacje

tn_WP_20181027_12_32_45_Pro.jpg


Idąc tym tropem okazało się ze światło stop jest inne, posiada dodatkowa funkcje, podczas jazdy na auto pilocie gdy pojazd hamuje światłem stop steruje abs.

Oczywiście produkt nie osiągalny wiec zmodyfikowałem jedna ze swoich, wygląda ze się udało, pozostaje dołożyć jeszcze kabek Z skrzynki z bagażnika do światła stop a dalej zobaczymy

tn_WP_20181025_18_10_32_Pro.jpg


tn_WP_20181105_18_17_12_Pro.jpg

tn_WP_20181105_18_17_04_Pro.jpg

tn_acc.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Guzik
Klubowicz
Posty: 331
Imie: Adrian
Auto: Alfa Romeo MiTo
Silnik: 1.4 16V TB 155 KM
Kolor: 805 - Etna Black
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&p=194484#p194484
Lokalizacja: Rzeszów/Kraków

Re: Abarth by pepo

Postautor: Guzik » 05 gru 2018, 21:04

Trzymam kciuki ! Mega ciekawy jestem jak ten bajer sprawował się w stilo :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1185
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Abarth by pepo

Postautor: Zawaś » 05 gru 2018, 22:34

Guzik pisze:Trzymam kciuki ! Mega ciekawy jestem jak ten bajer sprawował się w stilo :D


Ja też!!!
:clap2:
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 06 gru 2018, 07:18

Spokojnie Panowie, nie długo aktualizacja będzie

Awatar użytkownika
fiter19
Klubowicz
Posty: 512
Imie: Jan
Auto: Fiat Stilo Multiwagon
Silnik: JTD 1.9 115km
Kolor: Granatowy

Re: Abarth by pepo

Postautor: fiter19 » 07 gru 2018, 19:36

chyba kupię examinera
Ło Panie, to stary silnik jest. Gęstego oleju mu trza. Minerala mu nalejemy.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 09 gru 2018, 21:38

Dzis odkryłem cos niebywałego... Od roku szukam epera starszego niż 09/2003 i przypomniałem sobie o programie fiat auto compact 98.

Okazało sie ze to czego szukam od tag dawna jest w moim posiadaniu od 2006r z czasów Bravo hgt :)

Kolejne bezcenne informacje zdobyte

Acc zostalo wycofane 02/2002

Oraz nareszcie zdobyłem resztę info o Tpms w stilo

Juz wiem jak wyglada mocowanie
wp_ss_20181209_0002.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 29 gru 2018, 19:36

Tak na szybko, brakujące okablowanie tylu zostało uzupełnione.

Efekt widać poniżej.

49637434_2044921988930836_8064064620253413376_n.jpg


Oraz na szybko film


https://youtu.be/GBp5yEq19cc

Wciąż czekam na nowe sw do radaru. Obecnie tyle błędy w radarze blokują cala sprawę z acc. Trzeba czekać po prostu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 15 sty 2019, 16:43

Dobra panowie, razem z kolega z forum lancia thesis opanowaliśmy odczyt sw z radaru bez jego otwierania! Wiec pozostaje tylko wycieczka do Czech /Słowacji lub Szwecji żeby zgrać sw. Efekty niebawem

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2239
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Abarth by pepo

Postautor: pio075 » 15 sty 2019, 16:51

Podziwiam za ogromną ilość samozaparcia :)

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5089
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Abarth by pepo

Postautor: Mazi » 16 sty 2019, 08:56

pio075 pisze:Podziwiam za ogromną ilość samozaparcia :)

Hah jakbyś tyle już czasu i kasy poświęcił to już jest mus żeby ciągnąć to do końca :P
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

sedici
Nowy Klubowicz
Posty: 123
Imie: Maniek
Auto: Stilo uproad 06
Silnik: 120CV

Re: Abarth by pepo

Postautor: sedici » 27 sty 2019, 21:34

pepo już osiągnął większy stopień zaawansowania niż inzynierowie fiata ;)

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 31 sty 2019, 21:00

No z inżynierami to az tak daleko bym sie nie posuwał. Ale na pewno moja wiedza przewyższa nie jedno aso heh
W sumie nie dużo brakuje by otworzyć linie produkcji acc :D
Dzis doszły nowe umiejętności odnośnie ecu.

Klonowanie, czyszczenie (virgin ecu) immo, przebiegi, max obroty i
Zmiana sterowników na inne modele oraz mapy itp idt

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2793
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Abarth by pepo

Postautor: ryan_cooper5 » 03 lut 2019, 12:50

O proszę, jeszcze trochę a zaadoptujesz elektronicznie selespeeda do 1.9 :P

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1492
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: Abarth by pepo

Postautor: siwy1296 » 26 lut 2019, 19:37

Jak tam sprawa z ACC pepo ? Bo śledzę temat od początku a od miesiąca w sumie cisza.

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 27 lut 2019, 17:29

Dyskutuje obecnie z Bosch, ale nie za bardzo sa zainteresowani pomocą. Musze czekać az czech zdemontuje acc i dopiero wtedy pojadę odczytać sw i to będzie chwila prawdy. Thesis nie ma wypuszczonego kabla do trybu programowania dlatego tez nie da sie odczytać sw radaru na aucie. Musze po prostu czekać..
Tez mnie to meczy ale na ta chwile nic innego nie da sie zrobic.
Gdy auto zostanie pomalowane wtedy bede mógł ruszyć plan B gdy sw od czecha nie wypali. Ale to jak napisałem auto mudi byc pomalowane i jeżdżące.

z ciekawostek to rozpracowałem examiner i wydobyłem wszystkie kody iso.
Także kod iso acc od stilo jest juz znany. Zmodyfikowałem oczywiście go w swoim radarze i acc jest juz wykrywany jako od stilo :)

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1109
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Abarth by pepo

Postautor: pepo » 22 mar 2019, 17:06

takie tam bajery podczas oczekiwania na sw do acc. nareszcie jest :D
tn_54432293_342710089701595_6665107627787157504_n.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 625
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Abarth by pepo

Postautor: Patryk » 22 mar 2019, 17:10

Co to takiego? Osłony?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka



Wróć do „Moje Auto”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości