Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
StilJtd
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115
Lokalizacja: Leszno

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: StilJtd » 12 lis 2014, 16:50

Witam,
zamontowałem dziś taką zmieniarkę http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-sd ... 75854.html no i mam mały problem :/
1.Bardzo wolno czyta z karty SD
2.Nie czyta Pendriva :/
3.Jeśli juz odpali z SD to nie moge przewijac piosenek ani nie moge zmienic utowru


Jesli ktos posiada taka zmieniarke prosze powiedziec jak to u was wyglada

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4151
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Stig » 12 lis 2014, 16:58

jaki masz system plików na pendrive-ie i karcie ?
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
StilJtd
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115
Lokalizacja: Leszno

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: StilJtd » 12 lis 2014, 17:05

FAT32

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4151
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Stig » 12 lis 2014, 17:50

taki ma być

a ile masz folderów?

rozumiem że ponazywałeś wszystko tak jak ma być ?

do czego to podpiąłeś ?
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
StilJtd
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115
Lokalizacja: Leszno

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: StilJtd » 12 lis 2014, 18:00

folderow brak podpiete po ori radio kaseciak "rozumiem że ponazywałeś wszystko tak jak ma być ?" tzn co masz na mysli?

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4151
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Stig » 12 lis 2014, 18:27

Obrazek

w sumie ja jak używałem z kaseciakiem to nie zmieniałem nazw, ale każdej opcji trzeba spróbować

a i do testów nie wrzucaj dużo utworów ;)
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
StilJtd
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115
Lokalizacja: Leszno

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: StilJtd » 12 lis 2014, 18:54

nagralem kilka piosenek wczesniej i caly czas mam napis CDC5 TRACK 01 sekundy sa odliczane ale od czego to nie wiem jutro sprobuje nagrac z takimi nazwami i katalogami na SD moze to cos pomoze

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4151
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Stig » 12 lis 2014, 19:19

a jeszcze jedno, te 2 wolne kabelki masz spięte razem ?
Obrazek
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 798
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: _marcin00_ » 13 lis 2014, 06:49

No i podstawowe pytanie jakie powinno być zadane na początku, to jakiej klasy karta i jakie prędkości odczytu i zapisu zapewnia pendrive? Przy karcie klasy 10 u mnie mp3 są zmieniane natychmiastowo, przewijanie normalnie działa i foldery również zmienia szybko, po włożeniu pendrive sandisk cruzer fit 8GB, wszystko spowalnia. Radio ma problem z wczytywaniem pojedynczych mp3, start odtwarzania potrafi trwać 10s, zmiana folderów trwa długo. Wszystko dlatego, że pendrive jest wolny, transfery są na poziomie około 3MB/s.

No i jeszcze jedna sprawa, zmieniarka obsługuje pamięci do 16GB, z czego producent zaleca stosowanie 4GB.
Obrazek

Awatar użytkownika
mich_616
Klubowicz
Posty: 383
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD
Kolor: Grigio Sassi 823
Lokalizacja: Warszawa/Mińsk Mazowiecki

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: mich_616 » 13 lis 2014, 10:41

U mnie z 6 pendrive na jednym tylko działa bez zarzutów ;) Na innych albo spowolnione tempo, albo przyspieszone albo nie wszystkie utwory grały. Mam radio CD. Tych dwóch kabelków nigdzie nie łączyłem, wiszą sobie luzem, utworów też nie numeruję, jedynie foldery. Jedyna wada jaką mam to gdy wyciszę z kierownicy, potem nie mogę podgłośnić. Muszę wyłączać i włączać radio. Reszta wszystko śmiga jak trzeba. Przy montażu użyłem też przedłużki USB i podłączając do niej pena dobre 2 godziny zastanawiałem się dlaczego go nie czyta zanim wpadłem na pomysł podłączenia bezpośrednio do zmieniarki. Okazało się, że przedłużka była uszkodzona :P

Awatar użytkownika
StilJtd
Nowy Klubowicz
Posty: 45
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: JTD 115
Lokalizacja: Leszno

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: StilJtd » 14 lis 2014, 17:27

Stig pisze:a jeszcze jedno, te 2 wolne kabelki masz spięte razem ?
Obrazek
tak są spięte

--------------------- Dodano: 14 lis 2014, 18:27 ---------------------

No i lipa moze faktycznie to wina karty SD badz pendriva po jakims czasie odtworzy piosenke ale o zmianie nie ma juz mowy i ciagle pokazuje na wyswietlaczy cdc5 nie wiem skad to sie bierze

krisbe
Starszy Klubowicz
**
Posty: 1104
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD Multijet
Kolor: Rosso Corsa
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=12725
Lokalizacja: Katowice

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: krisbe » 15 lut 2015, 17:32

Podepnę się pod temat ..
Kupiłem dziś Yatoura i dla pewności - te dwa kable mają być spięte tak ?
Coś jeszcze trzeba podpinać po drodze ? Jakieś uziemienie ?

Wolę zapytać niż potem jeszcze raz radio wyjmować ;)

Lewel
Nowy Klubowicz
Posty: 36
Imie: Lewel
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 MultiJet 120+ by TTC
Kolor: Silver
Lokalizacja: Krk

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Lewel » 30 mar 2016, 10:50

To jest ponoć "pętla masy" i wg sprzedawcy, od którego kupowałem Yatoura YT-M06 powinna być spięta.

krisbe
Starszy Klubowicz
**
Posty: 1104
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD Multijet
Kolor: Rosso Corsa
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=12725
Lokalizacja: Katowice

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: krisbe » 30 mar 2016, 20:41

Dziękuje za wyjaśnienie ;)
W nagrodę tytuł "Górnik Roku" - zwróć uwagę kiedy pytałem o to ;)

anonim001
Nowy Klubowicz
Posty: 110
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo Abarth 5D
Silnik: 2.4 20v
Kolor: srebrny
Lokalizacja: PL Krakow/Kedzierzyn-Kozle/Prudnik; AT: Wieden; NL: Amersfoort

Re: Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: anonim001 » 06 kwie 2016, 13:05

Jak nie jest podpięta masa to jakość dźwięku będzie słaba i przy basach będą trzeszczeć głośniki.

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: dawid » 27 lis 2016, 15:04

Odświeżę temat.Podpiełem dziś zmieniarkę.Na wyłączonym zapłonie wszystko działa i gra.Po przekręceniu kluczyka wyświetla mi CD SCAN i potem komunikat NO CD. O co chodzi? Dodam że zmieniarka podpięta pod Connecy Nav.Foldery prawidłowo opisane.

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 383
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: ByQ » 27 lis 2016, 17:11

Jeżeli wyskoczy ci ten komunikat o braku CD to naciśnij 4 razy przycisk Setup to radio się zresetuje i wtedy będzie działać.
CN+ ma właśnie takie problemy z cyfrową zmieniarką.

Tutaj kolega Mazi opisał jak rozwiązać ten problem
viewtopic.php?f=33&t=12189
Obrazek

Awatar użytkownika
dawid
Nowy Klubowicz
Posty: 196
Imie: Dawid
Auto: Fiat Bravo 1.9 Mjet+virus
Silnik: 1.9 mjet 160 KM
Kolor: szary epic
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11823
Lokalizacja: Głuchołazy

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: dawid » 01 gru 2016, 08:27

Resetowanie radia za każdym razem jest uciążliwe gdyż pewne ustawienia idą papa.Ale dzięki za podpowiedź.Lepszym rozwiązaniem problemu jest zgaszenie auta i ponowne odpalenie.Przy tym zmieniarka wstaje bez problemu i działa :) Wpadłem na to całkiem przypadkiem.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2481
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: ryan_cooper5 » 07 lut 2017, 16:52

Mam pytanie. Ile folderów "płyt" można stworzyć na takiej zmieniarce? Powoli rozglądam się za zmieniarką i na niektórych aukcjach jest napisane że można stworzyć 5 folderów po 99 utworów a na innych zaś że można zrobić 99 folderów po 99 utworów.
Jak to w końcu jest? To zależne od zmieniarki czy któryś sprzedający nie wie co sprzedaje?

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 383
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: ByQ » 07 lut 2017, 17:09

W nawigacji można tylko 5 folderów po 99 plików, więcej nie da rady, bo nie ma jak wybrać kolejnego folderu
Obrazek

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2481
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: ryan_cooper5 » 07 lut 2017, 17:17

dzięki serdeczne za odpowiedź. Polecacie konkretnie jakiś sprawdzony model z którym nie ma problemów z cn+?

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2481
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: ryan_cooper5 » 13 lut 2017, 15:47

Orientuje się ktoś może czy to cudo http://allegro.pl/zmieniarka-fiat-8pin- ... 07821.html będzie działało z cn+?

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4586
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Tarnów

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: Mazi » 14 lut 2017, 07:49

ryan_cooper5 pisze:Qr Bbpost będzie działało z cn+?

Nie
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 798
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: _marcin00_ » 14 lut 2017, 09:12

Obrazek

DalamarPL
Nowy Klubowicz
Posty: 275
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: zółty
Lokalizacja: Poznań

Problem ze zmieniarką Yatour YT-M06

Postautor: DalamarPL » 25 lut 2017, 14:30

Przeszedł dzisiaj Yatour Bluetooth Car Adapter (z wbudowanym bluetooth) i mam parę pytań:

1. Co zrobić z tymi dwoma luźnymi kabelkami? Włożyć jeden z drugi (bo pasują)?
2. Czy da się jakoś rozdzielić wtyczkę fabrycznej zmieniarki od dwóch pozostałych? Bo rozumiem, że wtyczka zmieniarki jest niebieska, ale jest ona na stałe(?) złączona z zieloną i żółtą. W sumie to od czego jest zielona i żółta?
3. Czy da się korzystać z fabrycznego mikrofonu zamiast z tego dołączonego do Yatoura?
4. Gdzie najlepiej zamontować Yatoura? Bo rozumiem, że żeby pzreciągnąć kabel, to muszę wyjąć fabryczną zmieniarkę? Trochę słabo będzie wyglądać dziura po zmieniarce...



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości