Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
pitt22
Nowy Klubowicz
Posty: 74
Imie: Piotr
Auto: Stilo
Silnik: 1.2 80KM
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Mikołów/Würzburg

Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: pitt22 » 31 maja 2014, 23:00

Witam,
Zastanawiałem się czy można podłączyć tablet do radia w stilo. Nie mam wejścia AUX, radio Visteon CD.
Na youtube zobaczyłem taki film:

Czy możliwe jest takie podłączenie telefonu do radia? Próbował ktoś?

Pytam, bo mam tablet z modułem gps, którego dawno nie używam. Chciałem go zabudować w radiu. Kupiłem już nawet uszkodzone radio ze stilo (uszkodzona elektronika),wybebeszyłem wszystko i robiłem pierwsze przymiarki.Prezentuje się to nieźle. Zastanawiam się czy byłaby możliwość podpięcia tabletu bezpośrednio - tzn nie przez radio tylko np. do mini-wmacniacza osadzonego w wybebeszonym radiu, a wzmacniacz do kostki radiowej. Dałoby się tak? Mało ogarniam tematy związane z radiami, nigdy nie zmieniałem nawet w poprzednich samochodach radioodtwarzaczy...

Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie.

Awatar użytkownika
mati16v
Nowy Klubowicz
Posty: 217
Imie: Mateusz
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 MJTD 16v
Kolor: 675 Szary Orione
Prezentacja auta: stilo-mjtd-16v-multiwagon-by-mati16v-t7984.html
Lokalizacja: Radom

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: mati16v » 04 cze 2014, 19:28

Jest możliwość tylko jest podstawowy problem, wejście telefonu obsługuje jeden kanał czyli MONO, nie da się uzyskać stereo, dla kogoś kto nie zwraca na to uwagi chyba najlepsze rozwiązanie AUXa w stilonach ;) Gdy mamy zmieniarkę możemy wpiąć się pod sygnał dźwięku ze zmieniarki a do samej zmieniarki wrzucić jakąś płytę żeby sobie grała wtedy my puszczamy dźwięk z auxa i szafa gra ;)

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4150
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: Stig » 04 cze 2014, 20:18

najprostszy sposób to zmieniarka cyfrowa :P
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
mati16v
Nowy Klubowicz
Posty: 217
Imie: Mateusz
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 MJTD 16v
Kolor: 675 Szary Orione
Prezentacja auta: stilo-mjtd-16v-multiwagon-by-mati16v-t7984.html
Lokalizacja: Radom

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: mati16v » 04 cze 2014, 22:19

Najprostszy ale szkoda że nie najtańszy... ;( wolę już nagrywać MP3 na płytkę i odtwarzać :)

Awatar użytkownika
pitt22
Nowy Klubowicz
Posty: 74
Imie: Piotr
Auto: Stilo
Silnik: 1.2 80KM
Kolor: niebieski
Lokalizacja: Mikołów/Würzburg

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: pitt22 » 05 cze 2014, 19:11

mati16v pisze:Jest możliwość tylko jest podstawowy problem, wejście telefonu obsługuje jeden kanał czyli MONO, nie da się uzyskać stereo, dla kogoś kto nie zwraca na to uwagi chyba najlepsze rozwiązanie AUXa w stilonach ;) Gdy mamy zmieniarkę możemy wpiąć się pod sygnał dźwięku ze zmieniarki a do samej zmieniarki wrzucić jakąś płytę żeby sobie grała wtedy my puszczamy dźwięk z auxa i szafa gra ;)



To znaczy, że ten koleś na filmie podłącza do AUXa telefon i on będzie grał mono?
Ja myślałem, że AUX w radiach to wejście na jacka 3,5mm. Czyli radio Visteon z cd ma wejście AUX , i wystarczy mi taki kabel?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ucho
Klubowicz
Posty: 395
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Velvet Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7451
Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: Ucho » 22 sie 2014, 11:45

jak użyjesz tego kabla dalej będziesz miał mono, bo wpisasz go w piny Phone
Visteony w Stilo nie mają czystego AUX,a komunikacja ze zmieniarką odbywa się po magistrali CAN
when nothing goes right ..... go left :)

oscarek71
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Marek
Auto: Fiat stilo
Silnik: 1,6 v16 103 benz
Kolor: Granat

Re: Podpięcie tabletu do radia lub bezpośrednio

Postautor: oscarek71 » 15 paź 2017, 10:25

Witam , u mnie po podpięciu tego przewodu nic się nie dzieje , gdzie wpiąć ten różowy ??



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości