Obrazek

Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
karaś
Nowy Klubowicz
Posty: 236
Imie: Adam
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1.6 16V 103km
Kolor: 632
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=11187&view=unread#unread
Lokalizacja: Radomsko

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: karaś » 15 sty 2016, 16:10

Odkopię trochę. A nie prościej przeciąć taśmę, i tam pozamieniac odpowiednie przewody?

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 15 sty 2016, 16:45

Z taśmą nic nie wykombinujesz bo ne jest tak że do jednego guzika jedna ścieżka tylko kilka i dopiero kombinacja połączeń na płytce daje odpowiednią funkcje

P.S. Może ktoś chętny na przerobione radio bo mam zmieniarkę mp3 i radyjko niepotrebne

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: piotrekx1994 » 26 sie 2017, 09:45

józek pisze:Z taśmą nic nie wykombinujesz bo ne jest tak że do jednego guzika jedna ścieżka tylko kilka i dopiero kombinacja połączeń na płytce daje odpowiednią funkcje

P.S. Może ktoś chętny na przerobione radio bo mam zmieniarkę mp3 i radyjko niepotrebne

J

Jeśli nadal masz do sprzedania to chętnie

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 30 sie 2017, 11:04

Dawno sprzedane

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: piotrekx1994 » 30 sie 2017, 13:07

To robię własne w takim razie :)

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 24 paź 2017, 06:45

Dobra, a teraz pytanie, czy komus sie udalo wkomponowac ori radio z bravo i przerobic ramke tak zeby wszystko ladnie pasowalo ? Wczoraj wsadzilem radio z bravo i zrodzil sie pomysl aby zostawic oryginalny panel, bo mimo wszystko wyglada nowoczesniej, tylko duzo pracy aby posklejac to do kupy, mam w zapasie drugi panel ze stilo, wiec moglbym sie pobawic w klejenie, szpachle, malowanie, ale czy ktos robil kiedys taka modyfikacje? Wczoraj jak na to patrzylem to w ogole przyszedl mi tak abstrakcyjny pomysl do glowy, zeby zrobic skan 3d obu ramek, przerobic w jakims CAD i wydrukowac na drukarce 3d

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
AdamuS91
Moderator
Posty: 621
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Hatchback 3D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&p=193871#p193871
Lokalizacja: Zbąszyń / WLKP
Kontaktowanie:

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: AdamuS91 » 24 paź 2017, 08:03

@
link gdyby nie działał filmik
https://www.youtube.com/watch?v=UmmUvpbnocM

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 24 paź 2017, 11:32

AdamuS91 pisze:@
link gdyby nie działał filmik
https://www.youtube.com/watch?v=UmmUvpbnocM
Widzialem juz to, ale to dalej jest panel od stilo, mi chodzi o to zeby panel od bravo ladnie wpasowac

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: piotrekx1994 » 24 paź 2017, 21:28

nie da sie!

Jeśli chcesz zrobić scan ramki do modeli 3D musisz zrobić to metodą szybkiego protypowania, zrobić chmure punktów, potem jakoś to obrobić, wydrukować (z średnia dokładnościa oczywiscie, bo inaczej się nie da) na drukarce 3D, przełożyć elektronikę czyli znowu przerabiać kable, poskład do kupy, wyszpachlować, wymalowac itd i to wszystko by miec AUX, brawo za pomysł. Moim zdaniem radio od bravo nie pasuje do wnetrza stilo, ale to mój gust

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 15 lis 2017, 20:09

piotrekx1994 pisze:nie da sie!

Jeśli chcesz zrobić scan ramki do modeli 3D musisz zrobić to metodą szybkiego protypowania, zrobić chmure punktów, potem jakoś to obrobić, wydrukować (z średnia dokładnościa oczywiscie, bo inaczej się nie da) na drukarce 3D, przełożyć elektronikę czyli znowu przerabiać kable, poskład do kupy, wyszpachlować, wymalowac itd i to wszystko by miec AUX, brawo za pomysł. Moim zdaniem radio od bravo nie pasuje do wnetrza stilo, ale to mój gust
No nie tylko po to zeby miec aux, miedzy innymi dlatego, ze w moim radio padlo cd, zaczelo gubic fale fm co jakis czas, jak podkrece volume to wyswietlacz przygasa i wiele innych problemow, sprawne radio do stilo to koszt okolo 150 zl, a od wiele mlodszego bravo widzialem i za 40 zl, pomysl z drukarka napisalem ze abstrakcja, przede wszystkim ze wzgledu na koszta, ludzie z nudow robia rozne rzeczy, a o gustach jak wiadomo... Wiec jak juz raz przymierzylem radio z bravo to postanowilem, ze juz tak zostanie, mialem wrzucic foty dopiero po skonczeniu prac, ale wrzucam na goraco, 3-4h zabawy zeby obnizyc radio o 11mm i wsunac glebiej o jakies 15mm, teraz zabawa z wloknem, szpachla i malowaniem, oto efekt juz po ...ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

siwy1296
Starszy Klubowicz
Posty: 1480
Imie: Filip
Auto: Stilo Abarth
Silnik: 2.4 170KM
Prezentacja auta: abarth-by-siwyy-t11680.html

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: siwy1296 » 15 lis 2017, 20:25

I ze to wyglada ladniej niz navi czy fajne 1dni lub 2 dni czy nawet oryginal ? Klocilbym sie

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: ryan_cooper5 » 15 lis 2017, 20:30

nie no z całym szacunkiem ale to wcale nie wygląda... Myślałem że to zdjęcie przed "pracami"

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 15 lis 2017, 20:55

ryan_cooper5 pisze:nie no z całym szacunkiem ale to wcale nie wygląda... Myślałem że to zdjęcie przed "pracami"
Przed pracami to zachodzilo na kratki nawiewu

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: pio075 » 15 lis 2017, 21:17

peter_paul pisze:
ryan_cooper5 pisze:nie no z całym szacunkiem ale to wcale nie wygląda... Myślałem że to zdjęcie przed "pracami"
Przed pracami to zachodzilo na kratki nawiewu

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

No dobra a ta dziura po bokach i na dole to już rozumiem zupełnie nie przeszkadza i wygląda estetycznie?
Radio z bravo można dopasować do panelu od stilo, można też zrobić "hybrydę" i front z bravo wpasować w ramkę że Stilo (oczywiście masa pracy manualnej jest przy tym), no generalnie pasowałoby zrobić cokolwiek żeby to chociaż sprawiło wrażenie że pasuje.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: ryan_cooper5 » 15 lis 2017, 21:25

ewentualnie kupić maskownicę plastikową na 2 din i rzeźbić szpachlą tak żeby w razie czego radio wyjąć z całą maskownicą. Wtedy kształtem dookoła będzie takie jak od Stilo

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: RE: Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 15 lis 2017, 21:35

pio075 pisze:
peter_paul pisze:
ryan_cooper5 pisze:nie no z całym szacunkiem ale to wcale nie wygląda... Myślałem że to zdjęcie przed "pracami"
Przed pracami to zachodzilo na kratki nawiewu

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

No dobra a ta dziura po bokach i na dole to już rozumiem zupełnie nie przeszkadza i wygląda estetycznie?
Radio z bravo można dopasować do panelu od stilo, można też zrobić "hybrydę" i front z bravo wpasować w ramkę że Stilo (oczywiście masa pracy manualnej jest przy tym), no generalnie pasowałoby zrobić cokolwiek żeby to chociaż sprawiło wrażenie że pasuje.
Spokojnie, pisalem przeciez, ze wrzucam foty na goraco, na razie udalo sie obnizyc, wsadzic glebiej i spasowac gora, wrzuce wiecej jak "zalatam" dziury, poszpachluje i pomaluje

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: pio075 » 15 lis 2017, 21:41

Ale tu nie ma co obniżać radio wyjeżdża w oryginalną kieszeń, panel montujemy z Visteona ze Stilo uprzednio modyfikując płytę czołową tak żeby przyciski pasowały do funkcji i tyle - mamy radio z bravo pasujące do wnętrza w Stilo.

peter_paul
Nowy Klubowicz
Posty: 101
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Niebieski
Lokalizacja: Orneta

Re: RE: Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: peter_paul » 15 lis 2017, 21:50

pio075 pisze:Ale tu nie ma co obniżać radio wyjeżdża w oryginalną kieszeń, panel montujemy z Visteona ze Stilo uprzednio modyfikując płytę czołową tak żeby przyciski pasowały do funkcji i tyle - mamy radio z bravo pasujące do wnętrza w Stilo.
Czytalem forum, wiem ze pasuje, bo uprzednio sprawdzilem ale ja nie chce juz panelu ze stilo

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: ryan_cooper5 » 15 lis 2017, 22:22

Panowie a ja mam takie pytanie odnośnie radia z bravo, moze ktos wie. Czy radio z bravo bedzie dzialalo gdy sie je podlaczy pod zasilanie, ale bez kabli can? Bo wiem ze radio ze Stilo nie działa bez can :/ oprocz navi.

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 856
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 16 lis 2017, 08:42

Bedzie działało tak samo jak radio ze stilo, czyli włączy się z komunikatem "NO CAN NETWORK" i jedynie można przeprowadzić testy przyciskając klawisze 1+6; 2+6; 3+6. Grać nie będzie.
Obrazek

kitor
Nowy Klubowicz
Posty: 47
Imie: Kajetan
Auto: Stilo
Silnik: 1,4 95KM 3D

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: kitor » 04 kwie 2018, 17:04

Hej, odkopię nieco temat.
Wymiana radia na to z Bravo powinna być niebo tańsza od emulatora zmieniarki do fabrycznego (zależy mi przede wszystkim na AUX), no i skoro da się przedni panel zaadaptować od Stilo, wnioski nasuwają się same...
Pytanie - czy oprócz znajomości kodu do nowego radia, muszę wiedzieć coś jeszcze? Nie mam sterowania na kierownicy. Skoro radio jest podpięte do CAN, nie będzie trzeba przeprowadzać osiowania?

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 856
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 04 kwie 2018, 20:45

Nie trzeba robić osiowania, kod który raz wpiszesz do radia z bravo zostanie zapisany w body kompie. Wszystko działa P&P.
Obrazek

kitor
Nowy Klubowicz
Posty: 47
Imie: Kajetan
Auto: Stilo
Silnik: 1,4 95KM 3D

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: kitor » 05 kwie 2018, 10:01

Super, dzięki za potwierdzenie. Jak ogarnę sprawy to zaraportuję.

kitor
Nowy Klubowicz
Posty: 47
Imie: Kajetan
Auto: Stilo
Silnik: 1,4 95KM 3D

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: kitor » 09 kwie 2018, 19:45

Radio dotarło, faktycznie po wklepaniu kodu ruszyło od strzała.
Co do zabawy w przyciski, po rozrysowaniu sobie macierzy z stilo i bravo doszedłem do wniosku że będzie to albo mocna rzeźba (zresztą ktoś tu już zdjęcia umieszczał), albo trzeba podejść do tematu inaczej.
Póki co wrzuciłem jak jest (no, poza podmianą wyświetlacza na ten z Bravo - moduł jako cały jest grubszy ale da się sam lcd z niego przełożyć po przycięciu nóg - foto), a klawisze jak będę miał chwilę spróbuję zaatakować mikrokontrolerem po drodze.
Spoiler:

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: piotrekx1994 » 09 kwie 2018, 20:07

Chyba i ja kupię



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość