Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Cruis04
Nowy Klubowicz
Posty: 67
Imie: Konrad
Auto: Stilo 3D
Silnik: 1.8 LPG
Kolor: BLU JET VR.
Lokalizacja: Sieradz

Re: Odp: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: Cruis04 » 27 gru 2012, 10:35

To jest takie samo radio jak oryginal tylko z innym panelem, wiec podlaczenie niczym sie nie rozni. Troche ponad 300zl:)

Wysłane z mojego Galaxy S2

zbychu1023
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Zbigniew
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 105
Kolor: czarny

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: zbychu1023 » 09 sie 2013, 21:07

Ja jestem w trakcie przerabiania radia z bravo II do stilo. Jak skończę to umieszczę parę fotek jak to wyszło. Została mi faza szpachlowania + malowanie i finito.

Awatar użytkownika
ToKo
Klubowicz
Posty: 664
Imie: ---
Auto: ---
Silnik: ---
Kolor: ---
Prezentacja auta: ---
Lokalizacja: ---

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: ToKo » 21 sie 2013, 09:08

Czekamy czekamy na efekty :)
Jeżeli z tyłu jest siwo - do gara leci nie tylko paliwo!

Awatar użytkownika
david911
Nowy Klubowicz
Posty: 42
Imie: Dawid
Auto: Marea
Silnik: 2.4 20v
Prezentacja auta: http://www.bbtp.pl/topics72/marea-hlx-2 ... t17411.htm

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: david911 » 09 wrz 2013, 14:53

zbychu1023 - jak postępy?

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 25 sty 2015, 11:07

Odkopię :D
Dziś zapodałem płytkę mp3 do radyjka z bravo, i na radiu pełna nazwa i inne pierdoły a na liczniku mp3 track i tyle, no to coraz bardziej na nie to do mnie przemawia. Jak to jest z ori radiem mp3 w stilo, na liczniku wyświetla nazwy czy tylko mp3 track, jednak chyba zostanę z ori radiem plus zmieniarka bo szkoda mi sterowania w kierownicy

Awatar użytkownika
mati16v
Nowy Klubowicz
Posty: 217
Imie: Mateusz
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 MJTD 16v
Kolor: 675 Szary Orione
Prezentacja auta: stilo-mjtd-16v-multiwagon-by-mati16v-t7984.html
Lokalizacja: Radom

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: mati16v » 25 sty 2015, 13:40

Z ori radiem na zegarach będzie MP3 Track wiec akurat w tej kwestii dużo się nie zmieniło ;)

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 25 sty 2015, 18:36

To teraz pytanko do posiadaczy ori radia mp3 bez sterowania w kierownicy, czy których byłby chętny się zamienić na przerobione radyjko od stilona jak by układ klawiszy się zgadzał
Co do grania to jak wcześniej pisano radyjko z brawo ma lepsze pierdnięcie i podbicie basu i gdyby nie brak sterowania z kiery w stilo to bym zostawił

pecherz
Nowy Klubowicz
***
Posty: 89
Imie: WITOLD
Auto: FIAT STILO
Silnik: 1,4 16V 95KM
Kolor: Piaskowy 731
Lokalizacja: śląsk

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: pecherz » 25 sty 2015, 21:58

to znaczy jakie to radio - z NB przerobione na stilonowskie - środek NB panel Stilo ? Czy też jak to robił gościu t tego manuala co tam sklejał i szłfował i malował? Jak możesz to prześlij fotkę na PW, bo byłbym ewentualnie zainteresowany. No i za ile?

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 26 sty 2015, 07:27

Tył z bravo panel z stilo, jak bym zrobił że układ klawiszy się zgadza czy ktoś by się zamienił na radyjka
Wczoraj podjąłem walkę z płytką od bravo i po ciężkiej walce mam rozkład pinów od przycisków i rozpiskę co z czym trzeba spiąć aby otrzymać odpowiednią funkcję na radiu (klawisz)

UP
Z rana w pracy rozkręciłam panel z stilo i też już mam rozpiskę pinów, ogólnie do wysterowania przycisków idzie 9 z 20 pinów w kostce, kilka ścieżek pokrywa się w obu radiach, na szczęście w stilo jest druk jednostronny i sporo przelotek na płytce także myślę że nie będzie problemu z przeróbką :viva:

Awatar użytkownika
Ucho
Klubowicz
Posty: 395
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Velvet Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7451
Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: Ucho » 26 sty 2015, 07:33

jak już rzeźbić to nie wiem czy nie lepiej założyć blaupunkta z cromy lub grande punto albo delphi z punto evo, tam przynajmniej można dołożyć aux
when nothing goes right ..... go left :)

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 26 sty 2015, 07:54

W bravo też jest AUX i normalnie przełącza się wejście, ma ktoś może płytkę od przedniego panelu co by poświęcić na testy?

Awatar użytkownika
Ucho
Klubowicz
Posty: 395
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Velvet Blue
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7451
Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: Ucho » 26 sty 2015, 08:22

pytanie, którego masz Visteona bo są wersje z AUX i bez :), niecierpliwie czekam na efekt
when nothing goes right ..... go left :)

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 26 sty 2015, 09:18

Ja mam cały przedni panel od radia ze stilo w zapasie, ale sam mam w planach kupić radio z Bravo i przerobić właśnie oryginalny panel ze stilo :) Nawet ostatnio pojawiły się w sensownych cenach radia MP3 z Bravo.
Obrazek

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 26 sty 2015, 09:26

Radio mam właśnie z AUX, co do przeróbki wstępnie już widzę ze bez cięcia ścieżek się nie obędzie także póki co muszę znaleźć jakiś panel do testów, podobno od radia kaseciaka jest ten sam tylko wyświetlacz ma inne funkcje?? jeżeli by pasował to kaseciaka można za śmieszne pieniądze kupić

Jak by ktoś miał panel od kaseciaka ew swojego by rozkręcił i zrobił foto byłbym wdzięczny

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 26 sty 2015, 10:40

Wyświetlacz z CD do kaseciaka pasuje bez problemu, a sama płytka w kaseciaku jest taka sama jak w CD. Ja mam plan rozpracować połączenia, odciąć wszystkie niezgadzające się przyciski i od drugiej strony łączyć przewodami. Jest to do zrobienia i będzie działać :)
Obrazek

pecherz
Nowy Klubowicz
***
Posty: 89
Imie: WITOLD
Auto: FIAT STILO
Silnik: 1,4 16V 95KM
Kolor: Piaskowy 731
Lokalizacja: śląsk

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: pecherz » 26 sty 2015, 20:53

To ja jednak pozostanę przy swoim radyjku, dzięki za informacje. Pzdr

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 29 sty 2015, 20:25

Wczoraj po ok 2 godz walki z płytką porozcinałem ścieżki i wylutowałem zworki aby nie było konfliktu przy nowym montażu, dziś jak czas pozwoli biorę do ręki lutownicę i cienkie przewody i do spinania na wzór z bravo - o wynikach zamelduję aczkolwiek to cięzka i mozolna dłubanina

Dziś do pracy przejechałem się z radiem od bravo i nie ma porównania - na wielki + dla tego radia, niskie tony i podbicie wyraźniej mocniejsze niż w stilo

--------------------- Dodano: 29 sty 2015, 21:25 ---------------------

No i jest TA DA

Spędzone jakieś 6-7 godzin, sporo dłubania ale jak to mówią - warto było

Jakość jako taka bo zgrywane kalkulatorem po godz 20 ale wiadomo o co chodzi

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 30 sty 2015, 08:19

Mnie tylko jedna rzecz jeszcze powstrzymuje przed wymianą radia, jak jest z kodem? Każde na allegro jest bez kodu, i co dalej? Na forum widziałem, że ludzie generują kody do Visteona ze stilo, a do tego z Bravo?
Obrazek

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 05 lut 2015, 17:54

Idzie wygenerować tak samo kod jak i do stilo aczkolwiek ja kupiłem już z kodem

--------------------- Dodano: 05 lut 2015, 18:54 ---------------------

Numeracja pinów patrząc od strony wyświetlacza od lewej strony

PIN - FUNKCJE
STILO
1 - 1, 6, SCAN, SRC
2- 2, 5, AF, BAND
3 - BACK, SRC, BAND, MENU
4 - EJCT, MUTE, NEXT, AUDIO, BACK
5 - 1, 2, 3, EJCT
14 - SCAN, AF, TA, AUDIO
15 - 3, 4, TA, MENU
16 - 4, 5, 6, NEXT
19 - MUTE

BRAVO
1 - 1, MUTE, BACK, MENU
2 - 2, BAND, AUDIO, NEXT
3 - 6, BACK, NEXT, SRC
4 - 4, 5, EJCT, SCAN, SRC
5 - EJCT, MUTE, BAND, AF
14 - 1, 2, 3, 5
15 - 3, 6, TA, AF
16 - MENU, AUDIO, TA, SCAN
19 - 4

Powodzenia życzę :D
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 03 lip 2015, 07:26

józek pisze:Powodzenia życzę :D


Dzięki, udało się i radyjko zostało dostosowane do Stilo. Roboty było więcej niż myślałem, ale udało się :) Rozpiska z opisem pinów bardzo przydatna.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 03 lip 2015, 16:20

Czyli już 2 radyjko z bravo z panelem stilo :viva:

perty
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Tomasz
Auto: stilo
Silnik: jtd 115
Lokalizacja: Warszawa

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: perty » 08 wrz 2015, 16:32

Panowie, nie macie może bardziej szczegółowej instrukcji jak te ścieżki połączyć? Patrze na tą płytkę, miernik w ręku ale ni cholery nie wiem jak zacząć :)

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: józek » 08 wrz 2015, 20:03

Masz przecież opis, ew mogę radyjko odsprzedać bo zdobyłem ori a poza tym mam zmieniarkę mp3 więc płyty poszły w odstawkę :D

perty
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Tomasz
Auto: stilo
Silnik: jtd 115
Lokalizacja: Warszawa

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: perty » 17 wrz 2015, 05:44

Trzeba dodać, że przy radiu z bravo II nie działa niestety sterowanie z kierownicy...

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: _marcin00_ » 17 wrz 2015, 06:36

Jak już chcesz się czepiać szczegółów, to też nie działa podświetlenie klawiszy jak radio jest wyłączone, i inaczej działa regulacja jasności podświetlenia (świeci jaśniej niż w ori radiu). Za to dużo lepiej działa obsługa zmieniarki mp3, radio ma lepsze brzmienie, masz wejście aux, mniejsze szumy zwłaszcza przy słuchaniu CD.

A obsługa sterowania z kierownicy, dla mnie akurat nie jest problemem, nie mam go i nie widzę potrzeby posiadania :)
Obrazek



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości