Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Radio z Fiata Bravo II do Stilo

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:14

Witam czy te radio będzie pasowało do stilo ?? :
http://allegro.pl/radio-fiat-bravo-mp3- ... 60250.html
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:16

Wydaje mi się że na 100% nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:18

A czemu ?? też z fiata. Rozmiar inny ??
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:21

Inny fason ma to radio. Ni dam sobie głowy uciąć, ale raczej nie pasuje...
Obrazek

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5151
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Postautor: Tito_Zam » 22 sty 2012, 22:21

Gdzieś ktoś mówił ze nieco inny kształt tych plastików i nie przylega jak należy.

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:22

a szkoda bo podobne nawet troszkę ładniejsze i dużo z MP3 jest. Może jakaś ramka by była hmm
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:23

ramki nie wciśniesz bo to radio dwu dinowe tak jak w stilo więc wchodzi na styk :)
Obrazek

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:23

Tito_Zam pisze:Gdzieś ktoś mówił ze nieco inny kształt tych plastików i nie przylega jak należy.


Tzn że jest za szerokie ?? bo widac że mocowanie inne nie na 4 tylko na 2
adamr20

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 22 sty 2012, 22:29

Mocowanie inne i z tego co sie przygladałem u siebie, to nie spasowałoby się z całością w Stilo. Jutro w sumie mogę obadać czy zewnętrzne wymiary różnią się znacznie. ;)

p.s Macie tez tutaj porownanie ile kosztuje radio z Bravo II (co ma tez MP3), a jaką śmieszną cene wymyślił sobie koleś za radio ze Stilo (aukcja wrzucona do tematu "Jakby ktos szukał" ) ;)
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 22:31 przez FumFelos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:31

OK kolego jak możesz to sprawdź :)
adamr20

NoVi
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3413
Imie: Mateusz
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 98KM
Kontaktowanie:

Postautor: NoVi » 22 sty 2012, 22:38

o kurde, jakbyście mogli się rozeznać, bo mnie się wydaje ze może być problem, a fajnie by wyglądalo ono w STilo :D
Pranie Tapicerki cały ŚLĄSK! ~ PW

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:38

znalazłem takie coś :
http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic ... ight=radio

tylko nie wiem czy mogę umieszczać temat z innego forum. Nie umie tych fotek otworzyć. Ktoś umie??
Jeśli jest temat nie zgodny; dotyczy tego innego forum proszę o usunięcie postu
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:41

Obrazek

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:43

trochę lipa
adamr20

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Postautor: FumFelos » 22 sty 2012, 22:44

No, czyli całość komponuje się delikatnie mówiąc beznadziejnie ;D

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:45

A już myślałem. Bo radyjko nawet ładnie wygląda :)
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:46

No też tak uważam, pokrętło od radia w stilo jest takie jak pokrętła od klimy więc to też dużo daje bo pasuje do całości a to z bravo jest po prostu ... za nowe :P hehe
Osobiście mam zwykłe jedno dinowe z wejściem USB a miałem oryginalne...nie przeszkadza mi to specjalnie ale takie z mp3 bym chciał :)
Obrazek

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:48

Rzuca Ci się w oczy te 1 din ?? czy to kwestia przyzwyczajenia ??

[ Dodano: 2012-01-22, 23:51 ]
Bo nie wiem czy montować oryginalne i czekać aż znowu się zepsuje ale mieć na czym oko zawiesić czy zamontować 1 din i spokój a potem się przyzwyczaić do wyglądu.
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 22:55

Tak to wygląda u mnie:

Obrazek

Ja się przyzwyczaiłem i jak zamontowałem to myślałem że będzie gorzej ale jest całkiem fajnie tylko ramkę na radio można na srebrno umalować.

A tak wyglądało ori:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 22 sty 2012, 22:57

Nie jest źle tylko ramka z kieszenią na dole musi być bo sama kieszeń na radio to trochę kicha. Twoje nawet się ładnie prezentuje. A jak radio ściąga i jakiej marki masz radio ??
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 22 sty 2012, 23:00

Radyjko mam na panelu JVC kupiłem nowe okazyjnie bo dziewczyna dostała dwie sztuki na urodziny i jedno mi sprzedała. Wtedy kosztowało 399zł w sklepie a mi sprzedała za 320zł z przesyłką a za ramkę dałem 45złz przesyłką.
Mogę ci sprzedać zestaw ten co mam u siebie bo myślę o zmianie aktualnie :) Radio ma gwarancję jeszcze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kkooaallaa
Klubowicz
Posty: 463
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 multijet @180KM
Kolor: srebrny
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Postautor: kkooaallaa » 22 sty 2012, 23:41

Jest na necie poradnik jak wkomponowac do stilo radio z bravki , gosciowi wyszlo to zarabiscie - poszukaj. Ja tam mam 1 din z jvc i jestem bardzo zadowolony, szybko sie przyzwyczailem w komponowalo sie elegancko no i sterowanie z kierownicy smiga z tym radyjkiem wzorowo :)

Awatar użytkownika
Tomi
Administrator
Posty: 3273
Imie: Tomek
Auto: SAABOLOT
Silnik: 1.4
Kolor: NR 170
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=5125
Lokalizacja: WWL Radzymin

Postautor: Tomi » 23 sty 2012, 08:46

www.fiatstilo.com.pl/download/category/ ... b-by-vald1 zaczerpnięte z forum autokącik - ukłony dla majstra :) robota godna podziwu :)

Awatar użytkownika
adamr20
Nowy Klubowicz
Posty: 197
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Kombi
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Granatowy Metalik
Lokalizacja: Kluczbork
Kontaktowanie:

Postautor: adamr20 » 23 sty 2012, 09:42

BS pisze:Radyjko mam na panelu JVC kupiłem nowe okazyjnie bo dziewczyna dostała dwie sztuki na urodziny i jedno mi sprzedała. Wtedy kosztowało 399zł w sklepie a mi sprzedała za 320zł z przesyłką a za ramkę dałem 45złz przesyłką.
Mogę ci sprzedać zestaw ten co mam u siebie bo myślę o zmianie aktualnie :) Radio ma gwarancję jeszcze :)


To ile za zestaw ??

[ Dodano: 2012-01-23, 10:43 ]
kkooaallaa pisze:Jest na necie poradnik jak wkomponowac do stilo radio z bravki , gosciowi wyszlo to zarabiscie - poszukaj. Ja tam mam 1 din z jvc i jestem bardzo zadowolony, szybko sie przyzwyczailem w komponowalo sie elegancko no i sterowanie z kierownicy smiga z tym radyjkiem wzorowo :)


A jak masz sterowanie z kierownicy to CAM masz podłączone ??
adamr20

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3492
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Postautor: BS » 23 sty 2012, 09:47

Nie mam przycisków na kierze niestety :(
wal na priv :)
Obrazek



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości