Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 21 lis 2017, 01:10

Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb w stilo 2001 i czy można robić te rzeczy co na cd bo na aux nie ma nic. Czy jak bym zrobił to z tego filmiku grało by jak na cd?

https://youtu.be/KJUJG03tvlw

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Added in 2 minutes 10 seconds:
Były by wszystkie opcje fukcja jak na cd. I czy by dało rade bardziej podglosc tak jak na cd?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 21 lis 2017, 01:10

Były by wszystkie opcje fukcja jak na cd. I czy by dało rade bardziej podglosc tak jak na cd?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1947
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: pio075 » 21 lis 2017, 08:28

Filmik jest z Brazylii i dotyczy Visteona ktory był tam dostępny po 2007 roku (mógł mieć USB i aux w schowku tam gdzie w europie była zmieniarka) - u nas czegoś takiego nie zrobisz.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 21 lis 2017, 08:42

pio075 pisze:Filmik jest z Brazylii i dotyczy Visteona ktory był tam dostępny po 2007 roku (mógł mieć USB i aux w schowku tam gdzie w europie była zmieniarka) - u nas czegoś takiego nie zrobisz.
Ja z tego filmiku robiłem aux i działa tylko wywołać trzeba https://youtu.be/EZBpJQ8bPco

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1947
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: pio075 » 21 lis 2017, 09:02

Nic nowego, to nie jest tak naprawdę AUX tylko wykorzystanie trybu Phone. Problem jest taki że dźwięk jest niskiej jakości i Mono - z resztą jest temat dokładnie to opisujący na forum.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 21 lis 2017, 17:47

No właśnie mono i cicho gra i nic ustawić nie można i bym chciał usb sobie zrobić. Bo dopiero kupiłem stiflera i spukalem się z kasy i emulatora zmieniarki narazie nie kupię

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 4744
Imie: Rafał
Auto: Stilo
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: Mazi » 22 lis 2017, 14:46

Aux zadziała, ale nie pendrive xD aux to analog i ok, a skąd radio będzie wiedziało jak dekodować pendrive przy cyfrowej transmisji z usb :P ??
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika ?? viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1947
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: pio075 » 22 lis 2017, 16:20

Były Visteony w Brazylii do których w schowku było USB (miały napis connect koło szczeliny CD) i do nich coś takiego było więc pewnie były do tego dostosowanie.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 22 lis 2017, 16:23

A dało by rade kupić u nas w Polsce takie radio i podłączyć coś takiego. Albo może ktoś mam na sprzedaż z forum emulator zmieniarki chętnie bym kupił

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 303
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: piotrekx1994 » 23 lis 2017, 16:19

Jest sposób na USB w oryginalnym radio. Powiedz mi tylko jako napis wyświetla Ci się po włożeniu płyty CD

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 23 lis 2017, 17:37

piotrekx1994 pisze:Jest sposób na USB w oryginalnym radio. Powiedz mi tylko jako napis wyświetla Ci się po włożeniu płyty CD
Po włożeniu cd play. A po wyjęciu płyty cd eject

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 388
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: ByQ » 23 lis 2017, 18:04

można użyć trybu phone i podpiąć taki odtwarzacz :D
https://pl.aliexpress.com/item/Car-Blue ... 49183.html
Obrazek

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 23 lis 2017, 18:53

Ale powiedz mi czy będzie więcej opcji i będzie można podglosc głośniej niż na 25. I jak to wgl podłączyć później bo tryb pehone wiem jak podlaczyc tylko później ten otwarzacz?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 303
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: piotrekx1994 » 23 lis 2017, 19:54

edens.ps pisze:
piotrekx1994 pisze:Jest sposób na USB w oryginalnym radio. Powiedz mi tylko jako napis wyświetla Ci się po włożeniu płyty CD
Po włożeniu cd play. A po wyjęciu płyty cd eject

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Niestety nie da się u Ciebie dorobić Auxa przez CD. Albo tryb phone albo wcale

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 23 lis 2017, 19:59

A jaki napis by musiał się wyświetlać?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 303
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: piotrekx1994 » 23 lis 2017, 20:10

Reading disc np
Niestety masz CD z procesorem philipsa którego nie idzie przerobic raczej. Ten drugi jest z Pioneer i już da radę to zrobić

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 23 lis 2017, 20:42

piotrekx1994 pisze:Reading disc np
Niestety masz CD z procesorem philipsa którego nie idzie przerobic raczej. Ten drugi jest z Pioneer i już da radę to zrobić
A da rade kupić gdzieś radio z procesorem Pioneer. Bi nie chce szpecic sobie stiflera i bym chciał zostać przy orginale. A planuje kupić sobie emulator zmieniarki ale narazie krucho u mnie z hajsem

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 303
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: piotrekx1994 » 23 lis 2017, 21:12

Możesz kupić radio z bravo i bawić się z przekładaniem przedniego panelu z oryginalnego. Możesz kupić radio ze Stilo ( próbuje od roku 2004) i wtedy raczej był już Pioneer. Osobie gdybym miał kupować nowe radio ze Stilo tylko dla AUX to bym wziął z bravo

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 23 lis 2017, 21:27

Dobra tylko z brawo i z którego roku. I czy panel wgl da rade przełożyć i będzie grało jak należy?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Toro
Nowy Klubowicz
Posty: 109
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo 5D
Silnik: 1,9 JTDm 16v 140KM
Kolor: Czarna perła
Lokalizacja: Dolny Slask

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: Toro » 23 lis 2017, 22:05

Mniej roboty będziesz miał jak kupisz emulator zmieniarki, np Yatour. Wyższe modele mają nawet bluetooth.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 24 lis 2017, 00:28

Toro pisze:Mniej roboty będziesz miał jak kupisz emulator zmieniarki, np Yatour. Wyższe modele mają nawet bluetooth.
Wiem. Tylko żeby ktoś miał uzywke na sprzedaż po co mi nowa jak tylko pasuje do jednego auta. A w 2 mam usb aux sd

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Toro
Nowy Klubowicz
Posty: 109
Imie: Tomek
Auto: Fiat Stilo 5D
Silnik: 1,9 JTDm 16v 140KM
Kolor: Czarna perła
Lokalizacja: Dolny Slask

Re: RE: Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: Toro » 24 lis 2017, 15:26

edens.ps pisze:
Toro pisze:Mniej roboty będziesz miał jak kupisz emulator zmieniarki, np Yatour. Wyższe modele mają nawet bluetooth.
Wiem. Tylko żeby ktoś miał uzywke na sprzedaż po co mi nowa jak tylko pasuje do jednego auta. A w 2 mam usb aux sd

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka


Yatour pasuje do wielu. Przy zmianie auta będziesz musiał tylko dorwać odpowiedni kabel Yatour-radio. Sama zmieniarka jest taka sama.

edens.ps
Nowy Klubowicz
Posty: 143
Imie: patryk
Auto: fiat stilo 2001
Silnik: 1.6 103

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: edens.ps » 24 lis 2017, 16:07

Ok dzięki

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
paveu
Klubowicz
Posty: 649
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo MW Uproad
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: paveu » 23 sty 2018, 19:01

Witam!Taki panel dałoby radę wpiąć w Visteona?
http://allegro.pl/modul-panel-mp3-radio ... 77174.html

Mr.WoX
Nowy Klubowicz
Posty: 74
Imie: Wojtek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 140KM
Kolor: czarny
Lokalizacja: Tychy

Re: Witam próbował ktoś zrobić gniazdo usb

Postautor: Mr.WoX » 25 sty 2018, 13:35

Myślę, że jeśli byś to podłączył z opcją Phone (wg instrukcji z forum) to by mogło działać



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości