Obrazek

Radio AudioMedia AMR215R

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
rjakzaba
Nowy Klubowicz
Posty: 8
Imie: Tomasx
Auto: Stilo
Silnik: 1.6
Kolor: Niebieski

Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: rjakzaba » 18 lis 2017, 16:48

Witam.
Mam mały problem z podłączeniem radia do mojego Stilo.
Gdy podpiąłem radio pod kostki, odpaleniu auta, nic się nie dzieje, nawet nie zaświeci, natomiast sprawdzane było w innym aucie, to śmiga w 100%
Poprzedni właściciel miał jakieś chińskie radio i coś namieszane w kostce iso.
Wymieniam kostkę, kabelki z auta mam niebieski, czarny, czerwony, czarno- czerwony i biało-czerwony, natomiast na kostce zakupionej w sklepie mam niebieski, czarny, czerwony, żółty i pomarańczowy, co do czego podpiąć?
Dodaję zdjęcia kabelków, radia i kostki.
Pozdro.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: piotrekx1994 » 19 lis 2017, 09:07

Szukasz 12v bez zapłonu, podejrzewam czerwony idący z samochodu i podłączasz go do czerwonego i żółtego w kostce ISO. Czarny to masa. Jeśli będziesz miał problemy z głośnikami to pisz

Awatar użytkownika
matek2892
Klubowicz
Posty: 494
Imie: Mateusz
Auto: Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 115km@???
Kolor: GRIGIO STEEL 647
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: matek2892 » 21 lis 2017, 15:29

W ISO pomarańczowy to zazwyczaj podswietlanie, czerwony podtrzymanie pamieci, żółty zasilanie radia albo odwrotnie, czarny wiadomo masa, niebieski sterowanie wzmacniacza albo wzbudzenie wzmacniacza/wysuniecie anteny, w stilo chyba nie ma plusa po zapłonie z tego co kojaze tylko stały plus, załączenie po kluczyku w ori radiu chyba odbywa się po Can.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Obrazek


Posiadam Mes (z kablem niebieskim, czarnym), AutoCom, jak by ktoś potrzebował pisać.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: ryan_cooper5 » 21 lis 2017, 15:53

po can odbywa się włączenie zwykłego radia, cn+ musi mieć dodatkowy przewód "po zapłonie" jak i większość uniwersalnych radioodtwarzaczy. Z tego co pamiętam to w ISO czerwony jest po zapłonie a żółty stały plus (albo odwrotnie).
W kazdym razie czerwony i żółty muszą mieć+12v. Dokładny opis znajdziesz w google, wpisz "schemat kostki iso"

Awatar użytkownika
matek2892
Klubowicz
Posty: 494
Imie: Mateusz
Auto: Stilo MW
Silnik: 1.9 JTD 115km@???
Kolor: GRIGIO STEEL 647
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: matek2892 » 21 lis 2017, 15:57

Tak mam zwykle i nie maialem +12 po zaplonie, jak autor wątku chcę bez kluczyka mieć włączone radio to tak jak piszesz żółty i czerwony zmostkowac i dac stałe +12 na te dwa przewody

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Obrazek


Posiadam Mes (z kablem niebieskim, czarnym), AutoCom, jak by ktoś potrzebował pisać.

rjakzaba
Nowy Klubowicz
Posty: 8
Imie: Tomasx
Auto: Stilo
Silnik: 1.6
Kolor: Niebieski

Re: Radio AudioMedia AMR215R

Postautor: rjakzaba » 29 gru 2017, 09:10

piotrekx1994 pisze:Szukasz 12v bez zapłonu, podejrzewam czerwony idący z samochodu i podłączasz go do czerwonego i żółtego w kostce ISO. Czarny to masa. Jeśli będziesz miał problemy z głośnikami to pisz

Właśnie takie jest rozwiązanie, dziękuje i pozdrawiam :)



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość