Podłączenie zmieniarki do CN+

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 13 lip 2017, 22:03

Witam,

Posiadam Stilo z CN+ (Connect Nav +) bez zmieniarki. Chciałbym podłączyć oryginalną zmieniarkę BLAUPUNKTA, bodajże IDC A09.
Próbowałem podłączyć owe zmieniarki czy to z napisem na panelu przednim "CODE", czy też bez i nic się nie dzieje.

Za każdym razem podświetla się jedynie przycisk na CN+ "CDC". Zmieniarka poza pierwszą "reakcją", czyt. delikatnym przetasowaniem nie wykonuje żadnej czynności. Nie startuje z odtwarzaniem płyty, nie wypluwa jej, kolory przycisków nie zmieniają się. CN+ nie wyświetla widoczności płyt CD1, CD2... itd... Nie wyświetla też komunikatu o kod.

Proszę o pomoc, info jak to odpalić???

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1081
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: pepo » 14 lip 2017, 06:59

Musisz ja rozkodawac na zwykłym radiu. Zapewne wyczowa płyty ale jak wciskasz Play plyta sie zatrzymuje co nie?

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 14 lip 2017, 07:56

Po podlaczeniu podswietlil tylko cdc i to wszystko. Plyt na cn+ nie widzi.Zastanawiam sie w jaki sposob szukac zmieniarki ktora bedzie sprawna.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1081
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: pepo » 14 lip 2017, 10:08

To zmieniarka jest nie sprawna a płyty sa w zmieniarce? Słyszysz jak robi test po podłączeniu?

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 14 lip 2017, 12:16

Przy pierwszym podlaczeniu robila test. Plyty sa w zmieniarce ale widoczne przez szczeliny i nie da sie ich wyjac. Tak samo bylo na zmieniarce z kodem i bez kodu.Wyczytalem gdzies ze do cn+ pasuje zmieniarka bez kodu. Rozumiem ze jak jest bez kodu to powinna sie sama uruchomic.

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1081
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: pepo » 14 lip 2017, 12:49

Nie nie, zmieniarka,z,code tez pasuje i mam takie w obu abarthach, płyty się wyjmuje po przez przytrzymanie guzika na zmieniarce nr odpowiada slotowi na plyty.

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 14 lip 2017, 13:02

Tak robilem i nie dzialalo. Mozliwe ze byly uszkodzone. Dokladales zmieniarki do samochodu czy mialej juz w wyposazeniu ?

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 606
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: Patryk » 14 lip 2017, 14:26

W dziale z poradnikami jest mój temat jak podpiąć tą zmieniarkę tak, żeby śmigała. Poszukaj

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 14 lip 2017, 15:44

Czytałem temat już wcześniej. Czy to jest jedyna możliwość podłączenia zmieniarki z Code ? Ponawiam pytanie co w przypadku zmieniarki bez kodu - czy samoczynnie powinna działać po podpięciu do cn+ ?
Z góry dzieki za info i zainteresowanie

pepo
Starszy Klubowicz
Posty: 1081
Imie: Przemek
Auto: stilo
Silnik: 2400
Kolor: czarny
Lokalizacja: Berlin // Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: pepo » 14 lip 2017, 16:21

nie wiem jak ta bez kodu.ale ja jedna mialem fabrycznie ale jakos sie rozkodowala a w 2 aucie dokladalem i taka sama procedura byla. mowa o zmieniarkach code

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2160
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: pio075 » 14 lip 2017, 22:32

krzych_pod pisze:Czytałem temat już wcześniej. Czy to jest jedyna możliwość podłączenia zmieniarki z Code ? Ponawiam pytanie co w przypadku zmieniarki bez kodu - czy samoczynnie powinna działać po podpięciu do cn+ ?
Z góry dzieki za info i zainteresowanie

Tak, jest to jedyna możliwość podłączenia zmieniarki z CODE.
Taka bez CODE (zamiast napisu CODE pod magazynkiem ma napis IDC A09) powinna działać od razu po podłączeniu teoretycznie.
A no i po podłączeniu odkodowanej zmieniarki u mnie navi krzyknęła o master code i musiałem jeszcze raz wgrać v11 żeby odpuściła. :D

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 14 lip 2017, 23:13

Ok dzieki za info. Bede wiec szukal takiej bez kodu bo nie mam mozliwosci rozkodowania poprzez inne radio

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 15 lip 2017, 07:53

Jeszcze jedno pytanie. Czy zmieniarka bez kodu muso miec nr kat fiata czy moze byc kazda ?

krzych_pod
Nowy Klubowicz
Posty: 28
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Lokalizacja: EL Łódź

Re: Podłączenie zmieniarki do CN+

Postautor: krzych_pod » 19 lip 2017, 09:49

Podlączalem przed chwilą zmieniarkę bez kodu. Mieli wykrywa plyty . Pokazuje press play ale po wcisnieciu przycisku plyta nie rusza. Mozna nawet przelaczac utwory ale zaden nie chce ruszyc. Pomocy!!!



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości