Radio 1Din

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
nerw2
Nowy Klubowicz
Posty: 64
Imie: lukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.8
Kolor: niezidentyfikowany
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14724
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Radio 1Din

Postautor: nerw2 » 07 lip 2017, 00:32

Panowie i Panie. Z racji tego że mój fabryczny kaseciak odmawia posłuszeństwa. Zamówiłem ramkę na 1Din. I teraz pytanko do osób które mają radio nie fabryczne:
Co polecacie tak max do 500zl? Zależy mi na Bluetooth z możliwością prowadzenia rozmów i na wsparciu Spotify. To chyba jedyne moje wymagania co do radia :)
Głośniki mam fabryczne - dla mnie wystarczająco dobrze grają.

Poszło z telefonu 0_o

Awatar użytkownika
nerw2
Nowy Klubowicz
Posty: 64
Imie: lukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.8
Kolor: niezidentyfikowany
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14724
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Radio 1Din

Postautor: nerw2 » 08 lip 2017, 08:42

Z racji dużego odzewu [sarkazm] kupiłem Alpine UTE-72BT.

Poszło z telefonu 0_o

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2480
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio 1Din

Postautor: ryan_cooper5 » 08 lip 2017, 11:49

nie wiem czy to zbieg okoliczności i miałem stare głośniki, ale odkąd włożyłem nieoryginalne radio 2 din to w ciągu 2 lat 2 razy wymieniałem komplet głośników... zaczynały harczeć, nie wiem czy radio miało za dużą moc ani o co chodziło...

Awatar użytkownika
ra1nm4n
Nowy Klubowicz
Posty: 80
Imie: Oscar
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Srebrny błękit
Prezentacja auta: http://files.tinypic.pl/i/00906/p6hydxue6f6d.jpg
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: RE: Re: Radio 1Din

Postautor: ra1nm4n » 08 lip 2017, 21:42

ryan_cooper5 pisze:nie wiem czy to zbieg okoliczności i miałem stare głośniki, ale odkąd włożyłem nieoryginalne radio 2 din to w ciągu 2 lat 2 razy wymieniałem komplet głośników... zaczynały harczeć, nie wiem czy radio miało za dużą moc ani o co chodziło...

Mam to samo zauważyłem u siebie przy wymianie na 2din że charczy przy większej głośności chyba też będzie trzeba wymienić

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
nerw2
Nowy Klubowicz
Posty: 64
Imie: lukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.8
Kolor: niezidentyfikowany
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14724
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Radio 1Din

Postautor: nerw2 » 12 lip 2017, 07:14

Ok radio i ramka są. Mam tylko problem z wyjęciem starego radia. Mam zestaw do demontażu (takie dwa wygięte druty) ale za Chiny ludowe nie chce wejść do końca i radio nie chce wyjść. Any ideas?

Poszło z telefonu 0_o

krisbe
Starszy Klubowicz
**
Posty: 1104
Imie: Krzysiek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD Multijet
Kolor: Rosso Corsa
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=12725
Lokalizacja: Katowice

Re: Radio 1Din

Postautor: krisbe » 13 lip 2017, 04:52

Kolego dwa długie bardzo cienkie imbusy. Najpierw w jedną stronę w otwory wysuwasz lekko, potem w drugą i musi wyjść.
Może masz za miękki ten drut i nie podważa zaczepów.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2204
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Re: Radio 1Din

Postautor: explicit77 » 13 lip 2017, 06:51

Ewentualnie ktoś już próbował i zatkał otwory. U siebie miałem taki przypadek (izolacja z przewodu). Cienkie wiertło i ogień;).
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.

Awatar użytkownika
ra1nm4n
Nowy Klubowicz
Posty: 80
Imie: Oscar
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Srebrny błękit
Prezentacja auta: http://files.tinypic.pl/i/00906/p6hydxue6f6d.jpg
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Radio 1Din

Postautor: ra1nm4n » 14 lip 2017, 06:41

Drutami z zestawu do ramki też u mnie się nie dało imbusy załatwiły sprawę

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
nerw2
Nowy Klubowicz
Posty: 64
Imie: lukasz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.8
Kolor: niezidentyfikowany
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14724
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Radio 1Din

Postautor: nerw2 » 14 lip 2017, 11:27

Już po sprawie. Podjechałem do ASO i mi dali cieńsze druty. Poszło jak po maśle


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tolan
Nowy Klubowicz
Posty: 3
Imie: Sławomir
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: Czarny met.

Re: Radio 1Din

Postautor: tolan » 23 wrz 2017, 10:43

Na przyszłość, dwie szprychy od roweru i po sprawie .

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2017, 10:43 przez tolan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2204
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Re: Radio 1Din

Postautor: explicit77 » 23 wrz 2017, 11:00

Na przyszłość - "od roweru" ;)

Added in 5 minutes 8 seconds:
A, i na przyszłość. Jeżeli ktoś uznaje walkę o poprawność mowy polskiej w dzisiejszych czasach za kupę i chęć dogryzienia komuś to współczuję i wspieram a jego obraza jak i uraza ani mnie grzeje ani też ziębi. Absolutnie nie chodzi mi aby kogokolwiek urazić lecz niespełna lat temu kilkadziesiąt Wasi dziadkowie/babcie za ten kraj umierali...
Polacy nie gęsi itd.
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.

tolan
Nowy Klubowicz
Posty: 3
Imie: Sławomir
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: Czarny met.

Re: RE: Re: Radio 1Din

Postautor: tolan » 25 paź 2017, 12:00

explicit77 pisze:Na przyszłość - "od roweru" ;)

Added in 5 minutes 8 seconds:
A, i na przyszłość. Jeżeli ktoś uznaje walkę o poprawność mowy polskiej w dzisiejszych czasach za kupę i chęć dogryzienia komuś to współczuję i wspieram a jego obraza jak i uraza ani mnie grzeje ani też ziębi. Absolutnie nie chodzi mi aby kogokolwiek urazić lecz niespełna lat temu kilkadziesiąt Wasi dziadkowie/babcie za ten kraj umierali...
Polacy nie gęsi itd.
Już poprawione

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
yettii
Nowy Klubowicz
Posty: 120
Imie: Dawid
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103KM LPG
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Radio 1Din

Postautor: yettii » 27 paź 2017, 10:29

ryan_cooper5 pisze:nie wiem czy to zbieg okoliczności i miałem stare głośniki, ale odkąd włożyłem nieoryginalne radio 2 din to w ciągu 2 lat 2 razy wymieniałem komplet głośników... zaczynały harczeć, nie wiem czy radio miało za dużą moc ani o co chodziło...

Za dużo basu synu. Ja wymieniłem już wszystkie 4 głośniki - jeden znowu zaczyna harczec. Radio pajoniera - po ostaniej wymianie nastawy: bas na 0, mid na -4 lub -6 i treble na +2. Teraz jest większy zakres regulacji głośności, tak ze na 35 jest głośno ( wcześniej 20-25)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2480
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio 1Din

Postautor: ryan_cooper5 » 27 paź 2017, 11:16

Teraz mam ori navi i co pół roki regularnie wymiana głośników. Dobrze ze kolega angliki rozbiera to jest skąd brać :D teraz unikam glosniejszej muzyki jak jest zimno w srodku



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości