Problem z radiem Visteon

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
emergenza
Nowy Klubowicz
Posty: 69
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 JTD 115 KM
Kolor: Grigio Steel 647
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12920
Lokalizacja: Wrocław/ Dzierżoniów

Problem z radiem Visteon

Postautor: emergenza » 14 lut 2017, 20:18

Siemka, ostatni miesiąc zmagam się z takim problemem, że radio nie działa poprawnie. Nie łapie żadnych stacji, czasem złapie coś gdy jest bardzo mocny zasięg, ale i tak są szumy i trzeszczy. Robiłem diagnostykę, tym wbudowanym modułem i nic. Mechanik sprawdził mi również połączenie między radiem i anteną i jest, sugeruje, że albo coś w radiu padło, lub wzmacniacz przy antenie padł. Ktoś zmagał się może, z podobnym problemem? ;)

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1828
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Problem z radiem Visteon

Postautor: pio075 » 14 lut 2017, 20:35

No chyba niejeden użytkownik Stilo - w Visteonach padały głowice FM i radio przestawało odbierać, ponoć można to naprawić ale trzeba by mieć kogoś kto ma wiedzę i możliwości lutowania SMD.
Najłatwiej będzie kupić nowe radio ;)

emergenza
Nowy Klubowicz
Posty: 69
Imie: Paweł
Auto: Stilo
Silnik: 1,9 JTD 115 KM
Kolor: Grigio Steel 647
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12920
Lokalizacja: Wrocław/ Dzierżoniów

Problem z radiem Visteon

Postautor: emergenza » 14 lut 2017, 20:38

Jakby ta głowica padła to chyba by w ogóle nie odbierał? Teraz czasem coś złapie bardzo słabo..

Awatar użytkownika
ochroniarz81
Nowy Klubowicz
Posty: 148
Imie: Michał
Auto: Multipla 115 Stilo 115 5D
Silnik: 1,9 115 km
Kolor: bordowy tel 506-019-378
Lokalizacja: Wielkopolska Oborniki

Problem z radiem Visteon

Postautor: ochroniarz81 » 14 lut 2017, 21:07

typowy objaw głowica padła szukaj nowego a jak poszukasz to pamiętaj że licznik przebiegu będzie migał bez podłączenia do kompa
Obrazek

Awatar użytkownika
czarny
Nowy Klubowicz
Posty: 202
Imie: Mateusz
Auto: Stilo 3D / Stilo MW
Silnik: 1.6 103KM / 1.6 103KM
Kolor: 408/b / 632
Lokalizacja: KWA
Kontaktowanie:

Problem z radiem Visteon

Postautor: czarny » 14 lut 2017, 21:21

Nie będzie migał po zmianie cd > cd/mp3, cd/mp3 > cd. Nie wiem jak będzie przy kaseciaku, ale też nie powinien migać. Wystarczy wpisać kod.
Będzie migał dopiero przy zmianie na navi (i na odwrót).

Awatar użytkownika
jojo
Nowy Klubowicz
Posty: 119
Imie: Tomek
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 115KM
Kolor: wiśniowy
Lokalizacja: Chorzele

Problem z radiem Visteon

Postautor: jojo » 15 lut 2017, 06:58

Przy zmianie z kaseciaka na CD nie miga :)
RK Fan

Awatar użytkownika
paveu
Klubowicz
Posty: 559
Imie: Paweł
Auto: Fiat Stilo MW Uproad
Silnik: 1,9 JTD 115kM
Kolor: Grigio Tecno vr
Lokalizacja: Gorlice

Problem z radiem Visteon

Postautor: paveu » 19 lut 2017, 20:06

Natknąłem się na takie ogłoszenie
https://www.olx.pl/oferta/naprawa-ukf-o ... krmdA.html



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości