Moduł mp3

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
matimen1997
Nowy Klubowicz
Posty: 9
Imie: Mateusz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6
Kolor: Srebrny

Moduł mp3

Postautor: matimen1997 » 24 sty 2017, 20:15

Witam. Znalazłem całkiem ciekawe urządzenie.

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/modul-odtwarzacz-mp3-radio-microsd-usb-do-zabudowy-i6681172372.html
Jest to ciekawa alternatywa do emulatora zmieniarki, tylko pytanie czy da się to podłączyć do naszego radia żeby to jakoś sensownie działało i jak myślicie czy jakość dźwięku będzie w miarę?

Awatar użytkownika
toka93
Nowy Klubowicz
*
Posty: 177
Imie: Tomasz
Auto: Fiat Croma
Silnik: 1,9 jtd 120KM
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=14265
Lokalizacja: Radzionków

Moduł mp3

Postautor: toka93 » 24 sty 2017, 20:39

Nawet z tych zdjęć ciężko powiedzieć jak to ma niby działać i jak to podłączyć do radia.
Jeśli jakiś aux czy inne rzeczy to nie da rady.

Awatar użytkownika
ByQ
Klubowicz
***
Posty: 389
Imie: Paweł
Auto: Stilo 3D 2003 Sport
Silnik: 1.6 16v 103 KM
Kolor: 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=10712
Lokalizacja: Garwolin [WG]

Moduł mp3

Postautor: ByQ » 24 sty 2017, 20:48

To nie jest emulator który zadziała w stilo, posiada tylko wyjście aux.
No chyba że ktoś przerobił sobie radio i ma wejście aux na trybie phone (jest opis jak to zrobić na forum) to może to sobie zastosować, zamiast telefonu. I to może być fajna opcja :)
Obrazek

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Moduł mp3

Postautor: _marcin00_ » 24 sty 2017, 21:49

Mam dwa takie panele kupione na aliexpress i ta cena z allegro to czyste ździerstwo, za 2szt. z przesyłką z Chin płaciłem 18zł ;D

Co do podłączenia pod radio to nie widzę sensu, są gotowe dużo mniejsze moduły samego odtwarzacza mp3, ale i tak problemem będzie podłączenie. Można się wpiąć pod wejście telefonu, ale dźwięk będzie mono, do tego te panele kiepsko działają zasilane z jednego źródła ze wzmacniaczem. U mnie w głośnikach słychać cały czas pisk, który pochodzi od procesora, kombinowałem z różnym łączeniem mas i nie da się tego wyeliminować.
Obrazek

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 330
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Moduł mp3

Postautor: piotrekx1994 » 25 sty 2017, 08:25

Za te pieniądze lepiej kupić xiaomi roidmi, poza tym nie podłączysz tego bez aux, po trzecie jakość dźwięku słaba, po czwarte na Ali kupisz dużo dużo taniej to samo

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 837
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Moduł mp3

Postautor: _marcin00_ » 25 sty 2017, 09:07

Pomijając zakłócenia w przypadku zasilania z jednego źródła te panele MP3 mają zaskakująco dobrą jakość dźwięku, na pewno lepszą od transmitera fm, ale do auta to się średnio nadaje.
Obrazek



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości