Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 22 sty 2017, 14:31

Witam, szukałem na ten temat chyba już wszędzie i nic konkretnego nie znalazłem , problem polega na tym iż zmieniłem niestandardowe radio 1din działające na 2 din vordon z navi i innymi bajerami które nie chce się uruchomić. podpinałem je tak jak wcześniejsze radio ale na wyłączonym ma duży pobór ( 0,56 gdzie na odpiętym jest 0,02 do 0,03 ) i przez to siada mi aku próbowałem je podpinać na różne sposoby lecz to nic nie daje bo albo działa cały czas albo nie chce się włączyć wcale w stilonie na kostce mam stałe +12 mase i dwa kable inne przypuszczam że do sterowania can patrząc na schematy .... a moje pytanie to jak mam te radyjko podpiąć żeby działało i aku nie siadał

Awatar użytkownika
Pablox
Nowy Klubowicz
Posty: 114
Imie: Paweł
Auto: Stilo Schuacher
Silnik: 2.4
Kolor: ROSSO CORSA
Prezentacja auta: stilo-schumacher-by-pablox-t10766.html
Lokalizacja: Grudziądz

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Pablox » 22 sty 2017, 15:53

Musiał bys pociągać do radia plus po zaplonie;) np.z zapalniczki

Added in 1 minute 10 seconds:
Gdyby cos pisz na priv lub na fb Paweł Wrzosek postaram sie pomóc
”Życie się kręci od 4 tysięcy”

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 22 sty 2017, 16:10

Czyli ten dodatkowy kabelek ktory trzeba dorobić po zaplonie +12 to podpiac pod żółty z radia ? Czyli czerwony staly +12 z auta do czerwony w rajdu czarny do czarmy (masy) i żółty z radia na dorobiony po zaplonie ?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1849
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: pio075 » 22 sty 2017, 16:18

Stały +12V dajesz na pin A4 w kostce ISO (kolor żółty kabla w standardowym ISO) a +12V po stacyjce do pinu A7 (kolor kabla czerwony), numeracja pinów wg. schematu:
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 22 sty 2017, 16:40

To juz niewiem :-) z auta staly +12 czerwony do żółtego w radiu dorobiony z zapalniczki +12 po zaplonie do czerwonego w radiu a czarne razem ?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1849
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: pio075 » 22 sty 2017, 17:05

Masę na pin A8 podajesz i musi być dobrze ;)
No i nie patrz tak do końca na kolorystykę bo jeśli jakiś chińczyk zrobił po swojemu to może być inaczej. Po prostu sugeruj się rozkładem pinów i schematem który ci podałem.
Na pewno musisz zamienić jeden pin w fabrycznej kostce bo Stilo ma stałe 12V na pinie A7.

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 22 sty 2017, 18:38

Ok jutro po robocie sie tym zajme i dam znac co j jak i dam fote jak to wyglada :clap2:

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2481
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: ryan_cooper5 » 22 sty 2017, 20:03

ja u siebie też coś kombinowałem z kablami. Wiem że musiałem dorobić dodatkowy włącznik, bo jak wyłączyłem radio przyciskiem to cały czas świecił się ekran. Jak nie ogarniesz to daj znać to rozgrzebie to u siebie i zobaczę jak to powinno być bo już nie pamiętam. Jak kupilem auto to już miałem radio 1 din i chyba było tam coś kombinowane w instalacji bo nie mam zasilania po zapłonie tylko stałe

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 23 sty 2017, 14:40

radyjko zrobione dzięki za pomoc wszystko śmiga jak należy dołożyłem ten z zapalniczki troche rozbierania i zabawy było ale najważniejsze ze śmiga
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1849
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: pio075 » 23 sty 2017, 15:56

W sposób który Ci opisałem?

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 23 sty 2017, 16:54

ta tylko w kostce z radia kable zmieniłem bo w tej z auta nie dało się za bardzo wyciągnąć ten zielony co widać na fotce to jest z zapalniczki jest podpięty pod czerwony z radia a czerwony z auta jest do żółtego z radia i śmiga .... jak przekrece kluczyk to mogę radio włączać i wyłączać a jak zgasze auto na w łączonym radiu to radio też gaśnie tylko jeszcze jakąś ramke dopasować i będzie cacy. jest jeszcze troche pracy przy tym aucie ale powoli się zrobi jak to mówią nie wszystko na raz

Plesiu28
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Artur
Auto: Fiat
Silnik: 1,4 tjet
Kolor: Beżowy

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Plesiu28 » 19 mar 2017, 16:31

Hej Pawlo1985 moj vordon tez rozladowywuje mi aku poslalbys mi na meila zdj jak to masz podlaczone;)? Co gdzie i jak trzeba zrobic dokladnie, pozdro;) z gory dzieki

Awatar użytkownika
Stiletto
Nowy Klubowicz
Posty: 18
Imie: Paweł
Auto: Stilo 5d Dynamic
Silnik: 1.8 16V 133KM
Kolor: Grigio Steel

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Stiletto » 26 mar 2017, 23:36

Czy któryś z posiadaczy tego albo podobnego radia próbował wykorzystać do podłączenia sygnału GPS antenę która znajduje się już w Stilo przy systemie NavConnect? Da się to zrobić? Wtyczki są inne, ale może da się to jakoś ogarnąć? Plusy tego rozwiązania to mniej kabli i lepszy sygnał z wbudowanej anteny zamiast dodatkowego kabla i kostki w schowku/pod szybą...

EDIT: Dwugodzine grzebanie w temacie naprowadziło mnie na taką przejściówkę która powinna załatwić sprawę:

Obrazek

http://www.ebay.com/itm/331230002927

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 02 kwie 2017, 16:52

chciałem przerobic koncówki ale to nie pomogło i zostałem przy orginalnej antenie z vordona teraz za to mam 2 tylko ze jedna z odcietą koncówka :)

Ruto
Nowy Klubowicz
Posty: 13
Imie: Robert
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: czarny

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Ruto » 11 kwie 2017, 13:40

PAWLO1985 pisze:ta tylko w kostce z radia kable zmieniłem bo w tej z auta nie dało się za bardzo wyciągnąć ten zielony co widać na fotce to jest z zapalniczki jest podpięty pod czerwony z radia a czerwony z auta jest do żółtego z radia i śmiga .... jak przekrece kluczyk to mogę radio włączać i wyłączać a jak zgasze auto na w łączonym radiu to radio też gaśnie tylko jeszcze jakąś ramke dopasować i będzie cacy. jest jeszcze troche pracy przy tym aucie ale powoli się zrobi jak to mówią nie wszystko na raz


Cześć wszystkim!

Odświeżę temat, bo sam noszę się z zamiarem zakupem tego radia.

Rozumiem, że do radia dołączony jest kabel, który wystarczy wpiac, tak?

I druga sprawa - przed wpieciem zamienić w kablach przy radiu czerwony z żółtym miejscami?

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 13 kwie 2017, 16:20

w poscie jest chyba wszystko opisane jak cos daj znac to ci przesle fotki jak jest to u mnie i pomoge w montażu

Ruto
Nowy Klubowicz
Posty: 13
Imie: Robert
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: czarny

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Ruto » 06 maja 2017, 17:57

Ok, dzięki za pomoc. Mam już za sobą połączenie czerwonego i żółtego kabla w kostce. Muszę jeszcze puścić zasilanie z zapalniczki, żeby radio nie rozładowywało akumulatora. Szykuje się dłuższe rozkręcanie więc na razie montaż wstrzymany.

pulpi1
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: tomson
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16v

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: pulpi1 » 11 maja 2017, 22:03

CZesc odświeżam temat mam pytanie kupilem radio Vordon ht 869bt poldaczony stalu plus i plus po zaplonie ze stacyjki pytanie takie jak wlaczam zaplon radyjko sie wlacza i zaraz znowu resetuje i dziala normalnie w czym moze byc poroblem pozdrawiam

Awatar użytkownika
ra1nm4n
Nowy Klubowicz
Posty: 80
Imie: Oscar
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Srebrny błękit
Prezentacja auta: http://files.tinypic.pl/i/00906/p6hydxue6f6d.jpg
Lokalizacja: Sosnowiec

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: ra1nm4n » 18 cze 2017, 14:10

PAWLO1985 pisze:ta tylko w kostce z radia kable zmieniłem bo w tej z auta nie dało się za bardzo wyciągnąć ten zielony co widać na fotce to jest z zapalniczki jest podpięty pod czerwony z radia a czerwony z auta jest do żółtego z radia i śmiga .... jak przekrece kluczyk to mogę radio włączać i wyłączać a jak zgasze auto na w łączonym radiu to radio też gaśnie tylko jeszcze jakąś ramke dopasować i będzie cacy. jest jeszcze troche pracy przy tym aucie ale powoli się zrobi jak to mówią nie wszystko na raz


Też zastanawiam się nad zakupem tego radia zamiast fiatowskiej navi stąd moje pytanie czy udało Ci się znaleźć do niego jakąś w miare spasowaną ramkę?

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Zawaś » 18 cze 2017, 20:07

Jaka cena tego modelu jaki montowałeś?
Co ze sterowaniem z kierownicy da się to podpiąć pod niefabryczne radio?
Takie coś mi wpadło w oko https://pl.aliexpress.com/item/2DIN-Car ... 84183.html Wiadomo że chińczyk ale opinie ma dość dobre :)
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 20 lip 2017, 16:28

ramki do radia din 2 sa na allegro

Added in 1 minute 34 seconds:
za radyjko zapłaciłem 799 zl w euroagd a co do sterowania z kierownicy to w ustawieniach jest możliwość zaprogramowania

Awatar użytkownika
Zawaś
Klubowicz
Posty: 323
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: Zawaś » 21 lip 2017, 09:56

Wygląda to zgrabnie i odmładza deskę :) Funkcjonalność też wyższa. Funkcje poza radiowe jak spalanie, ilość km do przejechania na baku też idzie ustawić ab to radio je pokazywalo?
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
PAWLO1985
Nowy Klubowicz
*
Posty: 17
Imie: PAWEŁ
Auto: STILO 3D
Silnik: 1,2
Kolor: CZERWONY
Lokalizacja: GLIWICE
Kontaktowanie:

Re: Podłączenie radia 2 din vordon HT-869V2

Postautor: PAWLO1985 » 21 lip 2017, 15:49

nie sprawdzałem jeszcze wszystkich możliwości tego radyjka ale jestem zadowolony z niego



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości