xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2160
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: pio075 » 16 gru 2016, 20:01

DalamarPL pisze:Qr BbpostKtoś wymieniał gniazdo zapalniczki albo ma inny patent, żeby wszystko nie było luźne?

Tak - rozgiąć blaszki na wtyczce a wyżej owinąć nieco taśmą izolacyjną żeby się nie kołysał na boki ;)

EDIT teraz sprawdziłem i ten rodmi nie ma blaszek które można rozchylić także lipa...

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: piotrekx1994 » 16 gru 2016, 23:05

ja polecam Ci alu taśme, owin tam gdzie masz tyk od masy i będzie cacy. Jak nie to wymiana gniazda albo właśnie rozgałeźnik :) ewentualnie klinik z czego ;D

Awatar użytkownika
klator
Nowy Klubowicz
Posty: 49
Imie: Marcel
Auto: Stilo
Silnik: 1,2
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: Jeszcze brak
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: klator » 17 gru 2016, 14:53

A da ktoś link do przykładowego gniazda zapalniczki które nie będzie luźne i da radę je zamontować w stilo, żeby to estetycznie wyglądało?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2160
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: pio075 » 17 gru 2016, 18:46

klator pisze:Qr Bbpost A da ktoś link do przykładowego gniazda zapalniczki które nie będzie luźne i da radę je zamontować w stilo, żeby to estetycznie wyglądało?

Nie ma takiego - jak będzie miało mniejszą średnicę (czyli będzie pasowało do wtyczek) to będzie latać w tunelu.

Bosser
Nowy Klubowicz
Posty: 32
Imie: Kamil
Auto: Brak
Silnik: Brak
Lokalizacja: Wroclaw

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Bosser » 17 gru 2016, 19:08

Ja zgialem blaszki i się trzyma, troszkę taśmy i będzie idealnie.

Sent from my A0001 using Tapatalk

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: piotrekx1994 » 18 gru 2016, 08:48

Zawsze można sobie zrobić gdzieś w aucie dodatkowe gniazdo zapalniczki i będzie ok

DalamarPL
Klubowicz
Posty: 320
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: zółty
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: DalamarPL » 18 gru 2016, 12:15

Problem w tym, ze jak owijam taśmą urządzenie, oczywiście nie tę część metalową, tylko tę pomalowaną na czarno, to nie dostaje ono zasilania. Trzeba to zrobić jakąś specjalną taśma? (przewodzącą prąd?)

Awatar użytkownika
klator
Nowy Klubowicz
Posty: 49
Imie: Marcel
Auto: Stilo
Silnik: 1,2
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: Jeszcze brak
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: klator » 18 gru 2016, 17:37

Bosser pisze:Qr Bbpost Ja zgialem blaszki i się trzyma, troszkę taśmy i będzie idealnie.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Możesz dokładniej wytłumaczyć? :P

Bosser
Nowy Klubowicz
Posty: 32
Imie: Kamil
Auto: Brak
Silnik: Brak
Lokalizacja: Wroclaw

Re: RE: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Bosser » 18 gru 2016, 17:55

klator pisze:
Bosser pisze:Qr Bbpost Ja zgialem blaszki i się trzyma, troszkę taśmy i będzie idealnie.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Możesz dokładniej wytłumaczyć? :P

Blaszki w środku wejścia zegnij do środka troszkę.Blaszki idą po bokach zapalniczki. Jaśniej się nie da.

Sent from my A0001 using Tapatalk

DalamarPL
Klubowicz
Posty: 320
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: zółty
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: DalamarPL » 18 gru 2016, 18:53

Dzisiaj testowałem urządzenie.
Jestem niezadowolony i będę towar zwracał.
Wady:
- jakość dźwięku - szumy spowodowane zakłóceniami na danym paśmie fm - zmieniałem częstotliwość chyba z 10 razy, raz było lepiej raz gorzej, ale nigdy dobrze.
- jakość mikrofonu - beznadzieja, praktycznie nie da się rozmawiać.

Awatar użytkownika
klator
Nowy Klubowicz
Posty: 49
Imie: Marcel
Auto: Stilo
Silnik: 1,2
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: Jeszcze brak
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: klator » 19 gru 2016, 19:36

DalamarPL pisze:Qr Bbpost
Nieprzeczytany postautor: DalamarPL » wczoraj, 19:53

Dzisiaj testowałem urządzenie.

Aliexpress? Nie opłaca się zwracać, nagraj filmik, załóż spór i spróbuj częściowy refund, bo wysyłka do chin (wysyłałem trochę większą rzecz bo komputer diagnostyczny), 60 zł. czyli połowa wartości a za wysyłkę Ci nie zwrócą :(

Added in 44 seconds:
Bosser pisze:Qr Bbpost
klator pisze:
Bosser pisze:Qr Bbpost Ja zgialem blaszki i się trzyma, troszkę taśmy i będzie idealnie.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Możesz dokładniej wytłumaczyć? :P

Blaszki w środku wejścia zegnij do środka troszkę.Blaszki idą po bokach zapalniczki. Jaśniej się nie da.

Sent from my A0001 using Tapatalk

No i dziękuje bardzo, teraz skumałem :D :drunk:

DalamarPL
Klubowicz
Posty: 320
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: zółty
Lokalizacja: Poznań

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: DalamarPL » 19 gru 2016, 20:46

Allegro

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1138
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Stiłonisław » 28 gru 2016, 11:59

Kupiłem prosto z aliexpress wersję bez mikrofonu, który wg recenzji nie daje rady. Paczka doszła dzisiaj więc jestem świeżo po konfiguracji. Pierwszy problem jaki napotkałem, to urządzenie nie chciało utworzyć profilu z wykorzystaniem konta mailowego google., Musiałem użyć alternatywnego konta email. Samo urządzenie działa średnio. Za dużo zakłóceń. Na razie nie kombinowałem, bo za zimno ;)
Bez Stila nie ma kołaczy.

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: piotrekx1994 » 30 sty 2017, 10:02

Stiłonisław pisze:Qr Bbpost Kupiłem prosto z aliexpress wersję bez mikrofonu, który wg recenzji nie daje rady. Paczka doszła dzisiaj więc jestem świeżo po konfiguracji. Pierwszy problem jaki napotkałem, to urządzenie nie chciało utworzyć profilu z wykorzystaniem konta mailowego google., Musiałem użyć alternatywnego konta email. Samo urządzenie działa średnio. Za dużo zakłóceń. Na razie nie kombinowałem, bo za zimno ;)



I jak? Sprawdziles jak to działa?

Bosser
Nowy Klubowicz
Posty: 32
Imie: Kamil
Auto: Brak
Silnik: Brak
Lokalizacja: Wroclaw

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Bosser » 30 sty 2017, 11:49

Z 2s korzystam w mieście i zero zakłóceń i przerw. Polecam ogólnie to urządzenie. (mikrofonu nie sprawdzałem)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Starszy Klubowicz
Posty: 1138
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 Multijet 8V 120 KM

xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Stiłonisław » 30 sty 2017, 14:57

piotrekx1994 pisze:I jak? Sprawdziles jak to działa?

Nie było specjalnie okazji żeby to przetestować konkretnie. Na razie podtrzymuję to co napisałem poprzednio, tzn. słychać zakłócenia - przynajmniej w garażu.
Bez Stila nie ma kołaczy.

misiek61989
Nowy Klubowicz
Posty: 30
Imie: Michał
Auto: Stilo
Silnik: 1.6

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: misiek61989 » 15 gru 2017, 12:11

Odświeże temat bo przeczytałem i nie wiem czy w końcu roidmi 2S będzie pasował do oryginalnego gniazda w Stilo 1.6?

Awatar użytkownika
kudlaty2344
Nowy Klubowicz
Posty: 171
Imie: Rafał
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 jtd
Kolor: bordowy
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9900
Lokalizacja: Mikołów

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: kudlaty2344 » 18 gru 2017, 17:49

Ja używam go na co dzień. Pasować do gniazda pasuje ale jest trochę luźne i czasem trzeba mu pomóc żeby go włączyć :D

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: piotrekx1994 » 19 gru 2017, 11:54

Używałem 2ś i 3s, polecam tylko 2s

Blaviken
Nowy Klubowicz
Posty: 29
Imie: Marek
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170HP
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Blaviken » 19 gru 2017, 14:44

piotrekx1994 rozwiniesz co nie pasowało w 3s? Właśnie sobie jeden do mnie płynie ;D

Awatar użytkownika
Kar
Klubowicz
Posty: 392
Imie: Karol
Auto: Stilo 5d
Silnik: 1,6 16v 103 km
Kolor: Grafit
Lokalizacja: Łódź

Re: RE: Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Kar » 20 gru 2017, 06:54

Blaviken pisze:piotrekx1994 rozwiniesz co nie pasowało w 3s? Właśnie sobie jeden do mnie płynie ;D
Jaki koszt z przesyłką?

Blaviken
Nowy Klubowicz
Posty: 29
Imie: Marek
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170HP
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Blaviken » 20 gru 2017, 18:39

40.41 zł
3s sprawdzałem w Mazdzie, było mocno średnio, ale zanim nie ogarnę audio i tak lepiej nie będzie a radia się nie da słuchać...

Nie testowałem mikrofonu.

Jak dopłynie to wrzucę film z odsłuchu

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 343
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: piotrekx1994 » 22 gru 2017, 16:11

2s miało bardzo dobry dźwięk (pomijając szumy z fal radiowych) nie brakowało ani góry, ani środka ani dołu. Miałem z adapter od xiaomi wiec pasowało super

3s. Nie wymaga adaptera, jednak dźwięk zdecydowanie bardziej płytki niż 2s

Awatar użytkownika
Kar
Klubowicz
Posty: 392
Imie: Karol
Auto: Stilo 5d
Silnik: 1,6 16v 103 km
Kolor: Grafit
Lokalizacja: Łódź

Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Kar » 22 gru 2017, 16:55

Kupiłem, podłączyłem i chyba sobie zostawię bo koszta zdecydowanie niższe niż cyfrowa zmieniarka.

Da się podłączyć dodatkowe gniazdo zapalniczki pod radio? Chodzi o to żeby transmiter działał po włączeniu radia a nie samochodu.

Added in 1 minute 30 seconds:
Re: RE: Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?
Kar pisze:Kupiłem, podłączyłem i chyba sobie zostawię bo koszta zdecydowanie niższe niż cyfrowa zmieniarka.

Da się podłączyć dodatkowe gniazdo zapalniczki pod radio? Chodzi o to żeby transmiter działał po włączeniu radia a nie samochodu.


Ewentualnie pod kabel który służył do podłączenia fabrycznej zmieniarki 5cd.

Awatar użytkownika
Kar
Klubowicz
Posty: 392
Imie: Karol
Auto: Stilo 5d
Silnik: 1,6 16v 103 km
Kolor: Grafit
Lokalizacja: Łódź

Re: RE: Re: xiaomi roidmi czy ktoś używa?

Postautor: Kar » 22 gru 2017, 16:55




Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości