Radio Android 5.1 GPS Itd.

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
klator
Nowy Klubowicz
Posty: 49
Imie: Marcel
Auto: Stilo
Silnik: 1,2
Kolor: Czerwony
Prezentacja auta: Jeszcze brak
Lokalizacja: Poznań

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: klator » 02 gru 2016, 16:44

Arko pisze:Qr Bbpost
Chomiszek pisze:z metalową ramką [#2] 120 zł o do tego ta ramka ma dwie ohydne dziury na śruby.


Przecież w komplecie sa zaślepki do otworów na śruby, wciec w czym problem ? ;)

Prawidłowo zamontowane radio powinno wygladać tak:
Obrazek
a tamto faktycznie wyglada jakby brakowało mu metalowej kieszeni.

To Twoje radio czy z neta? Bo szukam czegoś podobnego. Masz linka do niego?

Awatar użytkownika
Arko
Nowy Klubowicz
Posty: 72
Imie: Arkadiusz
Auto: Fiat Stilo 5D '02
Silnik: Benzyna 1.6 103 KM
Kolor: Błękitny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=13567
Lokalizacja: Grodzisk Wielkopolski

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Arko » 07 gru 2016, 23:47

klator pisze: To Twoje radio czy z neta? Bo szukam czegoś podobnego. Masz linka do niego?


Z neta. A mało to radyjek 2din'owych na alledrogo ? ;) http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... e-1-3-1018

NSX
Nowy Klubowicz
Posty: 42
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 140HP
Kolor: 632

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: NSX » 09 gru 2016, 19:04

Doszly wam juz te radia? czekam na opinie :clap:

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Ozzy27 » 19 gru 2016, 13:05

Do tego sprzętu jest jakaś możliwość, podpiąć oryginalny subwoofer stilo i sterowanie z kierownicy?

Awatar użytkownika
Chomiszek
Nowy Klubowicz
***
Posty: 101
Imie: Kornel
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95KM
Kolor: BLU COSMOPOLITAN
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12713
Lokalizacja: Zabrze
Kontaktowanie:

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Chomiszek » 19 gru 2016, 14:27

Ozzy27 pisze:Qr Bbpost Do tego sprzętu jest jakaś możliwość, podpiąć oryginalny subwoofer stilo i sterowanie z kierownicy?


Sterowanie ponoć tak. Niby jest zainstalowany program, którym ustawiasz jaki guzik co ma robić. Co do subwoofera to oryginalny ma specjalną kostkę, która wchodzi w gniazdo oryginalnego radia. Trzeba by to przerobić.

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Ozzy27 » 19 gru 2016, 16:10

Dziękuję za odpowiedź, zacznę się za takim czymś rozglądać ;)

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2058
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: pio075 » 19 gru 2016, 19:23

Chomiszek pisze:Qr BbpostCo do subwoofera to oryginalny ma specjalną kostkę, która wchodzi w gniazdo oryginalnego radia. Trzeba by to przerobić.

Kostka to akurat najmniejszy problem - to tylko sygnał wzbudzenia i wystarczy podpiąć go pod standardowy pin (A5 w typowym ISO) żeby było dobrze. Problem jest taki że oryginalne radio ma jeszcze jeden pin oznaczony jako sygnał obecności wzmacniacza subwoofera i tu jest ciekawie bo fabryczne radio kiedy ma tutaj sygnał to nieco zmienia charakterystykę pracy, obcinane są najniższe tony na głośnikach w drzwiach, prawdopodobnie zmniejszana jest też moc sygnału na wyjściu głośnikowym, bez podawania tego sygnału do radia dźwięk jest bardzo "rozlany" i mocno przesterowany jeśli damy trochę głośniej.
Obawiam się że na niefabrycznym radiu jakość całości w wersji HiFi będzie taka sobie.

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Ozzy27 » 19 gru 2016, 20:16

No to już olać ten subwoofer, bez myślę że też by to w miarę dobrze grało. Ale wolałem zapytać.

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2058
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: pio075 » 19 gru 2016, 22:27

Tzn. grać to będzie ale prawdopodobnie (u siebie sprawdzałem bez tego sygnału, ale tylko z Visteonem) jakość nie będzie taka jak być powinna.
Omijanie subwoofera to też trochę bez sensu bo jednak robotę on robi (mimo że jest niewielki), akurat Stilo (mówimy tu o wersji z HiFi) ma na tyle przyzwoite audio że półśrodkami to zbyt wiele nie poprawimy i albo idziemy grubo (czyli minimum stacja + wzmacniacz + nowe głośniki + skrzynia/zabudowa w bagażniku) albo wcale.
To oczywiście moje zdanie, ktoś może się z nim nie zgadzać bądź mieć jakieś odmienne wnioski.

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Ozzy27 » 20 gru 2016, 12:05

No nie chodzi mi też o jakieś konkretne napier*alanie. Po prostu dobra sprawa ze względu na GPS i bajerki. Nie chciał bym żeby to grało jakoś słabiej niż normalny zestaw dlatego pytam czego się można spodziewać. Do tego jakieś nowe głośniki, bo z przodu mam jeden spalony więc muszę zakupić. Jakieś wyciszenie na drzwi z przodu żeby mi po drzwiach tak nie biło itp.
W aucie mam normalny zestaw, a mimo wszystko dawał radę.

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2058
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: pio075 » 20 gru 2016, 20:56

Wyciszanie drzwi w Stilo nie ma dużego sensu jeśli nie zamierzasz tam montować większych głośników napędzanych osobnym wzmacniaczem. Stilo ma metalową płytę przez co drzwi są szczelne i nie ma potrzeby budowania "komory", więc jeżeli blachy nie rezonują (a nie robimy też jakiegoś solidnego audio) to nie ma potrzeby wydawać pieniędzy na matę.
Mówisz że masz normalny zestaw w aucie - tzn. normalny czyli radio o 6 głośników czy normalny czyli 6 głośników i subwoofer?

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Ozzy27 » 21 gru 2016, 11:33

Normalny bez subwoofera. 6głośników :)Dokładnie, nie chodzi tutaj o jakieś wybitne car audio, a głównym celem jest zabudowanie takiej navi, i może troszkę polepszenie dźwięku. Co do głośników jakie kupić też poczytam w necie żeby nie odwalić lipy.

Awatar użytkownika
Chomiszek
Nowy Klubowicz
***
Posty: 101
Imie: Kornel
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.4 95KM
Kolor: BLU COSMOPOLITAN
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=12713
Lokalizacja: Zabrze
Kontaktowanie:

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: Chomiszek » 22 gru 2016, 15:18

Ja mam u siebie oryginał głośniki z radiem + do tego osobno małą tubę basową w bagażniku ze wzmacniaczem. Całość podpiąłem do radia przez konwerter RCA aby odebrać sygnał z głośników i gra przecudnie :D

NSX
Nowy Klubowicz
Posty: 42
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 140HP
Kolor: 632

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: NSX » 29 sty 2017, 10:21

Jak sie sprawuja te chinskie zabawki? dobrze graja? byly jakies problemy z podpieciem? jak graja? ;)

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2684
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: ryan_cooper5 » 29 sty 2017, 10:30

moje (Naviheaven NA-7495 na windowsie) gra akurat ładnie i czysto. Niby ma navi ale używałem kilka razy, po długim nieużywaniu nie może znaleźć GPS :P poza tym podłączyłem kamerkę cofania, posiada bluetooth i inne duperelki. jestem zadowolony, ale aktualnie wystawiłem je na sprzedaż bo chcę wymienić na oryginalne cn+, ewentualnie na jakieś radio z androidem :)

NSX
Nowy Klubowicz
Posty: 42
Imie: Marcin
Auto: Stilo
Silnik: 1.9JTD 140HP
Kolor: 632

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: NSX » 29 sty 2017, 14:34

Interesuje mnie wlasnie radio na androidzie, cos takiego jak w pierwszym poscie. Niektorzy pisali, ze zamowili, ale nikt do tej pory nie chwalil sie jak sie sprawuje ;(
Obrazek

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2684
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: ryan_cooper5 » 29 sty 2017, 14:51

widocznie się nie sprawuje :D minus jest taki że jednak najlepiej wygląda ori radio

Awatar użytkownika
BS
Starszy Klubowicz
***
Posty: 3517
Imie: Sebastian
Auto: Fiat Stilo Active SW
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Kryształowa zieleń
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7026
Lokalizacja: Komorów/Granica
Kontaktowanie:

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: BS » 29 sty 2017, 15:21

Na necie pelno filmikow jak ogladaja tv na tych radiach i robia z nimi co chca i podlaczaja co chca. Wiec wystarczy pogrzebac i poprzerabiac. Na forum tez sa osoby ktore maja tunery tv i wyjscia na usb itp. Ja zie nie znam i nie mam a jak pisalem do kogos z forum to nie mial czasu mi tego przerobic.
Obrazek

piotrekx1994
Klubowicz
Posty: 341
Imie: Piotr
Auto: Stilo kombi
Silnik: 1.4 16v
Lokalizacja: Radzymin

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: piotrekx1994 » 29 sty 2017, 17:19

Ogólnie jeśli chodzi o przerabianie takiego radia to ja chętnie pomoge

exudk63
Nowy Klubowicz
Posty: 1
Imie: Damian
Auto: Stilo Abarth 3D
Silnik: 2.4 20V 170PK
Kolor: Czarny

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: exudk63 » 17 cze 2017, 04:11

Chomiszek pisze:Qr Bbpost Witam, przeglądając YouTube, a potem Aliexpress natrafiłem na coś takiego :
https://goo.gl/qSiVq7 Link wywala na główną stronę ? Daj wstecz !

Obrazek

Wygląda to bardzo ciekawie, rozsądna cena, duże możliwości no i interfejs zoptymalizowany pod samochód :D

Chciałem w aucie zainstalować jakiś super uchwyt na telefon do tego emulator zmieniarki, a finalnie zestaw głośnomówiący pod zmieniarkę z bluetooth ogólnie zrobić sobie takie małe centrum dowodzenia :P Ale patrząc na wartość kosztów jakie bym poniósł takie radio wydaje się być o wiele lepszą opcją :viva:

Może ktoś coś takiego ma i podzieli się spostrzeżeniami ? ;)



Mam to radyjko. Zamieniłem oryginalnego CN na nie i nie żałuję, Jest świetne, gra naprawdę dobrze, ale jest jeden problem. Niestety radyjko nie obsługuje sterowania z kierownicy po szynie Can, a takie jest w abarcie. Pomimo zakupu specjalnego adaptera can bus też nie ma sterowania. Podobno sygnały Can w CN i Visteon są inne i staram się znaleść info na ten temat. Jak na razie używam tylko dotyku, ale podczas jazdy to strasznie przeszkadza.

Awatar użytkownika
mardt
Klubowicz
**
Posty: 539
Imie: Marcin
Auto: Punto Evo
Silnik: 1.4 8v
Kolor: VERDE AVVENTURIERO MET
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=61&t=14848
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska

Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: mardt » 17 cze 2017, 12:27

A Jaki adapter kupiłeś do stilo działa chyba tylko taki https://www.car-tronic.pl/adapter-do-st ... a0052-p847 plus kostka iso pod Chińskie radio i powinno działać sterowanie z kierownicy

MonsterMj
Klubowicz
Posty: 374
Imie: K.
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 i 1.6 103KM
Kolor: Blue Vitality 480
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=16378

Re: Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: MonsterMj » 29 wrz 2017, 05:19

Te radia od czajników obsługują rezystancyjne sterowanie guziorami. W przypadku stilo trzeba wyrzucić cały moduł od guzików z fajery, dać wkładkę z Alfy 147 (zwykła drabinka rezystorowa), podłącza się to pod przewody key1 i key2 z radia i powinno działać.
Z Fiata nie kapie olej, on znaczy swój teren.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2684
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Radio Android 5.1 GPS Itd.

Postautor: ryan_cooper5 » 29 wrz 2017, 07:59

Sprobuj zamienic kable can przy radiu miejscami. Taka jest różnica właśnie miedzy visteonem a cn÷



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości