Re: Niefabryczne radio traci pamięć w dziwny sposób

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
puotek
Nowy Klubowicz
Posty: 3
Imie: Patryk
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.8 133KM
Kolor: Srebrny

Re: Niefabryczne radio traci pamięć w dziwny sposób

Postautor: puotek » 25 lut 2020, 22:13

Siemanko :bry: , zakupiłem sobie jakieś chińskie radyjko za 200 ziko. Gra i buczy, spełnia swoje zadanie.
Jedyny problem, jaki z nim mam to fakt, że nie mogę go włączać ani wyłączać na odpalonym silniku, ani w trakcie odpalania, bo zwyczajnie lubi zgubić całą swoją pamięć (ale też nie zawsze, sporadycznie się to zdarza).
Czyli, wsiadając do samochodu muszę odpalić radio, poczekać aż się włączy i dopiero mogę się brać za stacyjkę. Wychodząc to akurat żaden problem, bo gaszę stilona, klikam guzik i cześć.
Jakkolwiek wydaje się to żadnym problemem, tak czekanie tych kilku sekund po każdym wejściu do samochodu od dobrych 6 miesięcy jest dość monotonne, zwłaszcza że do samochodu zaglądam trochę częściej niż 2 razy dziennie.
I tutaj pytanie, czy to może być wina tego chińskiego plastiku, czy może jednak coś namieszałem w kablach? Radio to Audiocore9900, ale mała szansa że to coś wam powie, nawet google mało wie na ten temat :D

gienkollo
Nowy Klubowicz
Posty: 116
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 16V/2.4 20V
Kolor: 246/841A
Lokalizacja: Chorzów

Re: Niefabryczne radio traci pamięć w dziwny sposób

Postautor: gienkollo » 25 lut 2020, 23:38

Problemem może być brak plusa po stacyjce i o ile nie dorabiałeś go to może on powodować dziwne zachowanie radia.



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości